Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
29 Mayıs 2019 Çarşamba - 13:00

Bahçeli: “Bir olacağız, diri olacağız, güçlü olacağız”

Bahçeli, Ülkücü Şehitleri Anma Günü'nde yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin beka mücadelesinden ödün vermeyeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız, güçlü olacağız, Türk milleti o

Bahçeli: “Bir olacağız, diri olacağız, güçlü olacağız”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitleri Anma Günü'nde yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin beka mücadelesinden ödün vermeyeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız, güçlü olacağız, Türk milleti ortak paydasında birleşip zulme ve zulmete göz açtırmayacağız. Tarihsel haklarımızı, milli kimliğimizi, milli kültürümüzü çiğnemek için işbirliği yapan, pozisyon alan kim varsa karşılarında şehitlik ruhunu, gazilik şuurunu, asla teslim olmayacak milli bir duruşu göreceklerdir. Bu nedenle kötü niyetliler akıllarını başlarına almalıdır" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. MHP Genel Başkan Yardımcıları, il başkanları ve çeşitli illerden gelen partililer ve Ülkü Ocakları üyesi gençlerin katıldığı törende Bahçeli, ilk olarak Şehitler Anıtı önünde dua etti. Bahçeli, daha sonra anıtın önüne ve şehitlerin isimlerinin bulunduğu mermerlerin önüne karanfil bıraktı. Bahçeli, daha sonra namazgaha geçerek okunan Mevlid-i Şerifi dinledi.

Bahçeli programda yaptığı konuşmada Türk Milletinin tarihinin kahramanlıklarla dolu olduğunu belirterek, "Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde, elbette her 27 Mayıs’ta olduğu gibi, ikamesi ve ihmali söz konusu olmayan manevi görevimizi yerine getirmek maksadıyla Kızılcahamam Ülkücü Şehitler Anıtı’nda toplandık. Aziz şehitlerimizi rahmet ve hürmetle anmak için bir araya geldik.Ülkücü şehitlerimiz yaşadıkları dönemlere fedakârlıklarıyla nüfuz etmişlerdir. Tarihin akışına cesaretleriyle yön vermişlerdir. Biliyoruz ki, şehidin tarifi Kuran’da, mükâfatı Cennet’te, yeri gönüllerdedir.Türk milleti asırlar boyunca ölürsem şehit, yaşarsam gazi anlayışıyla nice felaketlere göğüs germiş, nice badirelerin içinden çıkmıştır.Şehadeti göze almış bir insanı veya bir milleti yenecek, teslim alacak, boyun eğdirecek, taviz vermesini sağlayacak beşeri bir kudret asla yoktur.Davasında erimiş ve inancıyla devleşmiş bir vicdana üstünlük kuracak hiç bir kuvvet de olamayacaktır.Şehadet ruhu asildir, soyludur, muazzezdir, muktedirdir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket aynı zamanda şehitler kervanı, şehitlik anıtıdır.Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in davası hakkın davasıdır, hakikatin davasıdır, halkın davasıdır, Allah’ın davasıdır. Bu nedenle büyüktür, yüksektir, ihlaslıdır, iradelidir, iffetlidir. Kutlu davamızın müdafaa ve mücadelesinde yokluklarla karşılaştık.Çilelere katlandık, çetin şartlara dayandık. Alçak suikastlara, namert pusulara, hunhar saldırılara her seferinde mertçe direndik" dedi.

"TÜRKİYE’NİN BEKA MÜCADELESİNDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ"

Beka vurgusunu yineleyen Bahçeli, birlik ve beraberlik çağırısı yaparak, "Unutulmasın ki, kahraman şehitlerimizin ruhları muazzep edilmeyecektir. Davamızın hamuruna leke düşürülmeyecektir.Türkiye yaşayacak, Türk milleti ebediyete kadar varlığını muhafaza edecektir. Türkiye’nin beka mücadelesinden ödün vermeyeceğiz.Bir olacağız, diri olacağız, güçlü olacağız, Türk milleti ortak paydasında birleşip zulme ve zulmete göz açtırmayacağız. Tarihsel haklarımızı, milli kimliğimizi, milli kültürümüzü çiğnemek için işbirliği yapan, pozisyon alan kim varsa karşılarında şehitlik ruhunu, gazilik şuurunu, asla teslim olmayacak milli bir duruşu göreceklerdir. Aziz milletimizin mukaddes varlığına kast etme aymazlığına kendini kaptıranlara, geçmişte tarihi bir cevap veren Milliyetçi-Ülkücü Hareket, bugün de, yarın da aynı kararlılığı gösterebilecek iradeye fazlasıyla sahiptir. Bu nedenle kötü niyetliler akıllarını başlarına almalıdır.Şehitlerimizin aziz hatıraları, lider ülke Türkiye hedefine yönelik kutlu yolculuğumuzda önümüzü aydınlatan meşale, bizlere ilham veren mücadele kaynaklarımızdır. Aramızdan ayrılan sadece şehitlerimizin naçiz vücutlarıdır. Milliyetçi Hareket, onların uğruna can verdiği ülkü ve hedeflerde yürümeye devam edecek ve mutlaka başaracaktır. Onların kutlu emanetleri; yine aziz milletimizin en büyük ümidi ve varlık teminatı olarak milli heyecanları diri tutacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle, başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, Şehadetinin 39. yıl dönümünde Gümrük ve Tekel Eski Bakanımız Gün Sazak Bey’i, aziz şehitlerimizi, rahmetle, minnetle, hürmetle anıyorum" diye konuştu.

 
ASİMDER’den sert tepki
 
‘Halkını tümüyle kucaklayan bir iktidar var”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir, Erzurumspor'u TBMM gündemine taşıdı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, küme düşme hattıyla ilgili ...
‘Şehitlik en yüksek mertebedir’
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü ...
Öğrenciler sordu, Orhan belediyeciliği anlattı
1’inci sınıf öğrencileri Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ı ...
 
Nisan ayının gündemini YSK belirledi
Medya Takip Merkezi, Nisan ayında yaşanan siyasi gündemin medyadaki başlıklarını ...
Şentop: “Türkiye bir büyük cesaretin adıdır"
TBMM Başkanı Şentop, Türkiye’nin yeni bir dünyanın kurulacağı zaman diliminin ...
Aydın: “İstanbul’u Yıldırım'ın yönetmesini istiyoruz”
Aydın, “Biz şehreminimizi Binali Yıldırım gibi gerçekten Anadolu’nun bağrından ...
 
HDP’li 9 meclis üyesi görevden alındı
Tatvan ilçesinde Belediye Meclisinin HDP'li 9 üyesi, haklarında açılan ...
Sekmen: “Erzurum değerler üstü bir şehir”
Erzurum’un değerler üstü bir şehir olduğunun altını çizen Başkan Sekmen, ...
"Birileri milletin iradesine ipotek koymak istedi"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Birileri, sözü milletin değil kendilerinin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva