Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
3 Mart 2021 Çarşamba - 03:52

Bahçeli: 'Türkiye’nin geleceği heba edilemez'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, terör örgütü PKK’yla irtibatı, iltisakı ve ittifakı meydanda olan HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli:  Türkiye’nin geleceği heba edilemez

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, terör örgütü PKK’yla irtibatı, iltisakı ve ittifakı meydanda olan HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda konuştu. Bugünün tarihi bir gün yazıldığında, geleceğin Türk nesilleri, kimin dürüst kimin dalavereci olduğunu öğreneceğini belirten MHP lideri Bahçeli, “Çiğ süt içmediğimizden dolayı karın ağrısı çekmiyoruz. Mahcup olacağımız, tedirginlik duyacağımız, korkup saklayacağımız bir açığımız, bir eksiğimiz, bir zaafımız olmadığı için rahatız, gözümüzü budaktan sözümüzü de dudaktan esirgemiyoruz. Gündüz şapkalı gece külahlı; sözde demokrat özde despot olanların ne yaptığını, neyi amaçladığını, hangi kirli ilişkilere savrulduklarını hem görüyor, hem de onlara sandığın kaç bucak olduğunu göstermek için gün sayıyoruz” diye konuştu.
"TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ HEBA EDİLEMEZ"
Erken seçim tartışmaları konusuna değinen Bahçeli, "Sıcak gündemde tutulması maksadıyla sipariş açıklamalar yapan gafillerin, 2023 yılının Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatmayı lüzumlu görüyoruz. Türk milleti, Cumhuriyeti’nin yüzüncü yıl dönümünü bir yanda bahtiyarlıkla kutlayacak, diğer yanda bizatihi kendi tarihi ve egemenlik haklarını savunarak Cumhur İttifakı’nı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni demokratik zaferle taltif edecektir. Türkiye’nin geleceği heba edilemez, etmek için ortam kollayanlara fırsat verilemez” şeklinde konuştu.
"CHP YANLIŞTADIR, İYİ PARTİ YANLIŞ ATA OYNAMIŞTIR"
HDP ile ittifak içerisinde olanların bedelini er ya da geç ödeyeceklerini söyleyen Bahçeli, “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yanlıştadır, İYİ Parti (İP) yanlış ata oynamıştır, Halkların Demokrat Partisi (HDP) ise A’dan Z’ye yozlaşmanın ve terör bataklığının içindedir. Dünyanın hangi medeni ve demokratik ülkesinde teröre aleni destek veren bir partiye ahlaken ve hukuken cevaz vardır?13 insanımızın kafasına kurşun sıkmak suretiyle şehit eden teröristlere arka çıkan, yardım ve yataklık yapan parti görünümlü bir suç örgütüne siyaset ve demokrasi hayatında nasıl yer olacaktır? Gara’da yuvalanan teröristlere haber götürüp onlardan kanlı emirler getiren milletvekillerinin şehit ve gazi yadigarı TBMM’de ne işi vardır? Terör saldırılarını bırakınız kınamayı, küstahça devleti suçlayan, vahşete tek bir söz dahi edemeyen, üstelik milletin hazinesinden geçinen terörizmin çakar takmış militanlarına sabır göstermek Türk milletine en şedit saygısızlıktır. HDP tarih ve millet önünde suçludur, destekçileri suçludur, ittifak ortakları ağır bir vebal altındadır” dedi.
"1984 YILIYLA 2021 YILI ŞUBAT AYI ARASINDA, 92 BİN 964 TERÖR OLAYI GERÇEKLEŞMİŞTİR"
Terör faaliyetlerine ilişkin verileri açıklayan Genel Başkan Bahçeli, “Gara katliamına kadar, 1984 yılıyla 2021 yılı Şubat ayı arasında, 92 bin 964 terör olayı gerçekleşmiştir. 7 bin 305 güvenlik görevlimiz şehit edilmiş, 16 bin 608 güvenlik görevlimiz de yaralanmıştır. Şehit edilen sivil vatandaş sayımız da 4 bin 494 olmuştur. Bu süreçte etkisiz hale getirilen terörist sayısı 36 bin 106’yı bulmuştur.Hangi bir vicdan sahibi vatan evladımız bu fecaate, bu zulme, dökülen bunca kana sessiz, seyirci veya tarafsız kalabilir? Hıyanete tarafsızlık namuslu bir insan vasfı mıdır? Terör eylemlerini, cılkı çıkmış sözde demokrasi ve cılız insan hakları ezberleriyle örtbas etmeye yeltenmek, PKK’nın adını dahi telaffuzdan imtina etmek onurlu ve şerefli bir tavır mıdır? Diyorlar ki, HDP şu kadar oy aldı, bu kadar desteği var. HDP’ye oy verenler, PKK’nın uşağı, terörün ve bölücülüğün siyasi uzantısı olsun diye mi oy verdiler? HDP’yi tercih edenler cinayetlerin, hıyanetlerin ve rezaletlerin sökün etmesini mi istediler? Bölücü terör örgütü PKK’nın arka bahçesi, asıl sütunu, iradesini ve varlığını Kandil’e bağlamış bir sözde partinin aldığı oy oranının, oy sayısının demokrasiyle bağdaşması, insanlıkla anılması; herkes bilmelidir ki, şehitle caninin bir görülmesi, kahraman ile hainin bir tutulması kadar korkunçtur. Şerefiniz kadar konuşun desek ağzını bıçak açmayacak ne kadar sabıkalı ve sicili karanlık kişi varsa HDP’yi kollamak için demokrasiyi kullanmaktadır” açıklamalarında bulundu.
"YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NIN, HDP HAKKINDA İNCELEME BAŞLATMASI BEKLEDİĞİMİZ BİR GELİŞMEDİR"
"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, terör örgütü PKK’yla irtibatı, iltisakı ve ittifakı meydanda olan HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir" diyen Devlet Bahçeli şunları kaydetti:
“Başsavcılık inceleme sonucunda, HDP’nin faaliyetlerinin “Terör eylemlerinin odağı” haline geldiğine karar verirse soruşturma safhasına geçecek, nihayetinde hazırlanan iddianame Anayasa Mahkemesi’ne sunulacaktır. Siyasî partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesi’nce kesin olarak karara bağlanmaktadır. Anayasa’nın 69’uncu maddesinin 6’ıncı fıkrasıyla, Siyasi Partiler Kanunu’nun 101 ve 103’üncü maddelerine göre, kapatmaya konu eylemlerin yalnızca işlenmiş olması yeterlidir. Anayasa Mahkemesi delilli ve belgeli şekilde HDP’nin terör eylemlerinin odağı olduğunu tespit ederse, ki başkaca bir seçenek yoktur, HDP diye bir partiden, kapatmaya neden olan üye ve yöneticilerinden söz etmek artık mümkün olamayacaktır. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Ayrıca başka bir ad altında, mesela Demokratik Bölgeler Partisi isimli paravan terör oluşumu çatısıyla bile tekrardan faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir. Soruyorum; CHP, fezlekeli HDP’lilerin dokunulmazlık zırhının kaldırılmasına var mıdır? Yok mudur? Fezlekelerin içeriği nedir bir görelim, devlet intikam duygularıyla yönetilmez diyen kimliksiz CHP sözcüsü acaba senin kararın nedir? Terörün mü safındasın? Türkiye’nin mi yanındasın? Aklıselim çağrısı yapan CHP’liler PKK’ya hala müşfik ve minnettar mıdır? İYİ Parti, HDP’lerin yargı önüne çıkarılmasına destek midir? Köstek midir? İttifak ortağı CHP gibi, fezlekelerde ne var ne yok ona bir bakalım mı diyecekler? Yoksa adaletin ve milletin çağrısına riayet mi edecekler? Hele bir cevap versinler; HDP’nin kapatılması konusunda CHP ile İYİ Parti’nin tutumu ve duruşu ne olacaktır? Mutfakta yangın var diyenler, vatandaki yangını ne zaman göreceklerdir? HDP’ye destek, PKK’ya destektir.”
"BAŞBAKAN PAŞİNYAN’A İSTİFA ÇAĞRISI İSE ASLINDA BEKLENEN BİR AKIBETİN TECELLİSİDİR"
Ermenistan’ın terör devleti olduğunu söyleyen Bahçeli, "Geçtiğimiz hafta, Hocalı katliamının 29’uncu yıldönümünü andık. 1992 yılının 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece yarısı Hocalı’da dehşet verici bir barbarlık sahnelenmiştir. 613 soydaşımız şehit edilmiş, bir milyona yakın soydaşımız yerinden yurdundan ayrılmak zorunda bırakılmıştır. Hocalı’da şehit düşen soydaşlarımızı rahmetle anıyorum. Ve günü geldiğinde Hocalı’nın gözündeki yaşın dineceğine, üzerine çöken mahzunluğun kalkacağına candan inanıyor, bunu ümit ediyorum. Çünkü Hocalı hala tutsak, hala yaralı, hala hüzünlüdür. Ermenistan, 10 Kasım 2020 mutabakatı gereğince Karabağ’ın bir bölümünü kontrolünde tutmaktadır. Hocalı’nın zincirleri inşallah kırılacak, hak sahibine geçecektir. Geçen hafta Ermenistan ordusunun Başbakan Paşinyan’a istifa çağrısı ise aslında beklenen bir akıbetin tecellisidir. Dün de, Erivan’ın köşe başlarını tutan protestocular Paşinyan’ı istifaya zorlamak amacıyla hükümet binasını basmışlardır. Biz konu Ermenistan olsa bile, demokrasinin hakim olmasını ister, ısrarla sağduyuyu ve aklıselimi tavsiye ederiz. Bunun ilkesel bir takdir ve tercih hakkımız olduğunu ön şartsız ileri süreriz” açıklamalarına yer verdi.
"ABD İSTEMİYOR DİYE, HAVA SAVUNMASINDAN TAVİZLER Mİ VERSİN?"
ABD’nin S-400 konusundaki dayatmacı ve dostane olmayan yaklaşımının müttefiklik durumuna uygun olmadığının altını çizen Bahçeli, “İstenen nedir? Türkiye, ABD beğenmedi diye S-400’ü Rusya’ya geri mi iade etsin? ABD istemiyor diye, hava savunmasından tavizler mi versin? Herhangi bir silahı veya füze savunma sistemini milli çıkarlarımız ve güvenlik mülahazalarımız kapsamında nereden ve kimden alacağımıza biz karar veremeyeceksek, sorarım sizlere bağımsızlıktan, egemenlikten, varoluş onurundan nasıl bahsedeceğiz? Türkiye, ABD’nin ne yaptığına, neyi alıp sattığına karışıyor mu? Hadi bunu geçtik de, PKK/YPG’ye silah vermeyin dediğimizde kulak asan çıkıyor mu?” diye konuştu.

 
‘İller 2 haftada bir denetlenecek’
 
Erzurum’dan 2 ayda 4.6 milyonluk ihracat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP 13. Kurultaya hazırlanıyor
Milliyetçi Hareket Partisi'nde 13'üncü Olağan Kurultay hazırlıkları devam ...
Aydemir: ‘Farkımız eser siyasetimiz’
Aydemir Ovit, Dallıkavak, Kırık ve Palandöken tünellerinin Doğu Anadolu ...
AK Parti’den yeni kanun teklifi
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ve 21 AK Parti milletvekilinin ...
 
Milletvekili Aydemir gündeme getirmişti
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in TBMM’de basın toplantısı ...
‘Yanıkdere, Alaca, Hocalı şühedası kıyamdadır’
Milletvekili Aydemir, Hocalı Katliamının insanlık tarihinde kara bir sayfa ...
Milletvekili Aydemir’den sert tepki
Aydemir, CHP Belediyecilik anlayışında işçi haklarının gözetilmesinin ...
 
Altınok: Ermeni iddialarını AGİT PA’da yanıtladık
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) ...
Aydemir: ‘Eserlerimizle iftihar ediyoruz’
AK Parti Erzurum Milletvekili, AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi ...
Aydemir: ‘Türkiye sağlıkta da gıpta edilen ülke’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva