Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Kurtulmuş: ‘Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var’
Kurtulmuş: ‘Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var’
Erdoğan: ‘Emin adımlarla ilerliyoruz’
Erdoğan: ‘Emin adımlarla ilerliyoruz’
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Hakan Kutlu: ‘İnşallah daha güzel olacak’
Hakan Kutlu: ‘İnşallah daha güzel olacak’
HABERLER>GUNDEM
1 Eylül 2011 Perşembe - 11:00

Bırakın vuralım!

Erzurum'un Pazaryolu ve İspir ilçelerinde bir yıl arayla 3 kişinin ayı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi tartışmalara yol açtı.

Bırakın vuralım!

 Erzurum'un Pazaryolu ve İspir ilçelerinde bir yıl arayla 3 kişinin ayı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi tartışmalara yol açtı. Erzurum Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, bölgede 2 binin üzerinde ayı olduğunu belirterek, "Ayılar vurulmalı. Hayvan hakları hiçbir zaman insan canından önemli değildir" dedi.
Erzurum'a 160 kilometre uzaklıktaki İspir ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde ayı vahşeti yaşandı. Evinin önünde dut ağaçlarının dibinde ayı saldırısına uğrayan 3 çocuk babası İspir Halk Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz ve akrabası 62 yaşındaki Miyesi Yılmaz hayatını kaybetti. 2 kişinin ayı saldırısı sonucu ölmesi üzerine ilçede halk ayaklanarak, 'ayılar tek tek vurulsun' eylemi başlattı. Yetkililere seslerini duyurmak isteyen ilçe sakinleri, geçen yıl da bir imamın ayı saldırısı sonucu öldüğünü hatırlatarak bu
hayvanların insanlar için bölgede büyük bir tehlike olduğunu kaydetti. Vatandaşlar internet ortamında da çeşitli kampanyalar düzenleyerek bakanlığa çağrıda bulundu.
Erzurum Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, "Bölgede 2 bin'in üzerinde ayı var. Bunlar teker teker vurulmazsa insanların canına kast edecek. Hayvan hakları hiçbir zaman insan canından önemli değildir" dedi. Kendilerinin de ayı vurmaya karşı olduklarını ancak ayıların insanlar için zararlı olmaya başladığında vurulması gerektiğini savunan Erzurum, "Hayvanseverleri ben anlamıyorum. Bir insanla hayvanı daha ayıramıyorlar. Bir insanın sokak köpeği kadar değeri yok. Hayvanseverler
kendilerini atsın, köpekleri yaşasın. O ayının vurulmamasını isteyenler ne biliyor? O ayı belki kuduzdur. Hayvanlarla insanları ayırmamız lazım" ifadelerini kullandı.

 
O ninenin adı Sümer
 
KÖYDES'te Erzurum 7. sırada
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aziz Dağcı 4 Eylül 2011 Pazar 18:54

Kendim 6 yaşinden beri avcilik yapmaktayım.Halen Ava gitmekteyim. Öncelikle bu katil ayıyı yakalamak çök kolayıdır. Tabiki usta bir avci için: Son haberlere göre yöre avciler bu ayıyı ayak izlerini bulmuşlardır. Bu ayi sik bir ormanda olduğunu söylemektedirler. Bu ayinin bulunduğu sik orman' nın 200 metre uzaklıkta İki metre derinlik ve genişlik çukurlarının açilması gerekir. Bu çükürlere keçi ve koyun gubreleri doldurulması gerekir. Keçi ve köyün gübrelerinin doldurduktan sonra ateşle yakılması gerekir. Bu keçi ve koyun gubrelrinin yanmasiyle çıkan duman tamamen ormanının içine ve ağaçlarının dibine iner. Ayı işte bu dumana asla dayanamz. Ormandan kaçar. Hizla dişarya koşar. ozaman ormandaki ayılarının hepsini ormandan dişariya çıkarırsınız. Marak ediyorum acaba katil ayıyı nsıl tespıt dersiniz. Çözüm yolu ise tüm yaşli ayilerinin yakalanması ve katil ayinin resminin tespitine bilirkişi vstasıyla tespit etmenizi gerekir. Yoksa ayi daha çok masum insanlarının ölümüne sebep olur. Aynı ayının bnzeri 1968, 1969, 1970, 1971, 1972 yıllarının arsınd Bitlis ili Mutki İlçesi Bali köyü (Arpi) Navale kuzik mezrasınde bir öküzümüzü, diğer köylünün İneğini, Diğer bir köylünün Atını sağ ve canli olarak yemekteydi. Biz bu ayilerinin belasindan kurtulmak için ayilerinin tek çaresi öldürmaktir. Fakat Bu ayılarının Öldürülmesininin istemiyen varsa bu ayilerinin toplayip bir bahçede beslemesi gerekir. Bir düşünki AYİ ÖĞRETMENİ NASİL PARÇALAMİŞTİR. BİR DE DUNYADAN HABERİ OLMAYAN KADININ AYİ NASİL PARÇALAMİŞ. Birde kndini bunlarının yerine köy. Sayın bakanım. Bana olaşmak İstiyen varsa. 0535.672.13.08 azizdaga@hotmail.com NOT : Olarak olay olan yerde çök ayi var olduğunu köylülerinin söyleyişinden anlaşilmaktadır. Bu ayilerinin buradan temizlenmelidir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ninenin adı Sümer
Erzurum'da komşularının yardımıyla geçinen 5 çocuklu Sümer Durak adlı ...
Ölü sayısı 2 oldu
Erzurum'un İspir İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi Müdürü 54 yaşındaki Ömer ...
Bölücü Örgüte Gece Baskını
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi yakınındaki Küçük Kato Dağı'nda bulunan güvenlik ...
 
KURT NESLİ AZALINCA DOMUZLAR ÇOĞALDI
Erzurum’da son yıllarda popülasyonu hızla artan yaban domuzları mahsul ...
Erzurum güvenli il değilmiş!
Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız'ın geçtiğimiz günlerde TÜİK'in ...
Şehircilik Bakanlığı harekete geçti
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehir şehir afet riski envanteri hazırlıyor. ...
 
Yakutiye'nin üç aracı yandı
Erzurum'da YakutiyeBelediyesi'ne ait atölye kısmında çıkan yangında 3 çöp kamyona yandı.
İki coşku bir arada
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89. yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler ...
Namazdan çıkan cemaate polisten şeker
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva