Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>BÖLGE
26 Ekim 2021 Salı - 13:04

Aziziye Belediyesi’nden mesleki eğitime destek

Aziziye Belediyesi, yükseköğrenimde adeta çığır açacak yepyeni bir eğitim modelinin paydaşı oldu.

Aziziye Belediyesi’nden mesleki eğitime destek

Aziziye Belediyesi, yükseköğrenimde adeta çığır açacak yepyeni bir eğitim modelinin paydaşı oldu. Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile imzalanan işbirliği protokolüyle mühendis adayı öğrenciler, akademik eğitim süreçlerinin son bir dönemlik kısmını Aziziye Belediyesi’nde pratik eğitim alarak tamamlayacak. Aziziye Belediyesi, Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME) adı verilen yeni model kapsamında bu yıl mühendis adayı 17 öğrenciye kapılarını açmış ve mesleki eğitimlerine katkıda bulunmuş olacak.
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, söz konusu eğitim modelinin mühendislik öğrencilerinin saha deneyimi kazanabilmeleri için eşsiz bir fırsat olduğunun altını çizerek, “Böylesine önemli bir sürecin paydaşı olmak bizim için de ayrıcalık oldu” dedi.
Mühendislik Fakültesi’nde İmza Töreni
Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME) işbirliği protokolü, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde tarafların katılımıyla imzalandı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın, Başkan Yardımcıları Ömer Faruk Töremen ve İlhan Umut Akdaş’la birlikte katıldığı imza töreninde, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Sadeler’in yanı sıra dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve öğretim üyeleri de hazır bulundu.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Sadeler burada yaptığı konuşmada Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME) modeli hakkında bilgiler verdi. Dekan Prof. Dr. Sadeler, “Bu yeni eğitim modeli kapsamında bize paydaş olan ve 17 kontenjan ile Mühendislik Fakültemizin ilgili bölümlerine UME kapsamında destek olan Aziziye Belediye Başkanımız Sayın Muhammed Cevdet Orhan’a, daha başlangıç aşamasında olan bu eğitim modelinin ileriye taşınmasına yönelik katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Orhan’dan “Nitelikli İşgücü” Vurgusu
Kendisi de aynı zamanda Çevre Yüksek Mühendisi olan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ise, Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME) modelinin paydaşı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Temel mühendislik bilgileriyle donatılan öğrenciler için pratik eğitimin de büyük önem taşıdığını anlatan Başkan Orhan, “Mühendislik eğitiminde uygulama süreçleri önemlidir ve temel mühendislik bilgilerinin pratiğe dönüştürülmesi için olmazsa olmazdır. Bu manada Mühendislik Fakültemizin değerli yöneticilerini tebrik etmek istiyorum. Çünkü bu eğitim modeli sayesinde mühendis adayı genç kardeşlerimiz daha mezun olmadan sahalara çıkmış ve mesleki deneyim kazanmış olacaklar. Aziziye Belediyesi olarak öğrenci kardeşlerimiz için biz de böyle bir ortam oluşturacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kaldı ki, biz nitelikli işgücünün kalkınmanın en temel dinamiği olduğuna inanıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından karşılıklı imzaların atıldığı protokolle Mühendislik Fakültesi’nin İnşaat, Bilgisayar, Çevre, Kimya, Elektrik-Elektronik, Makine, Endüstri, Malzeme ve Metalürji bölümlerinde öğrenim gören mühendis adayı 17 öğrenci için Aziziye Belediyesi’nin kapıları da açılmış oldu.
UME Süreci Nasıl İşleyecek?
Mühendislik Fakültesi bölümlerinden mezun olabilmek için her yıl 2 dönem olmak üzere 4 yılda 8 dönemi tamamlamak zorunda olan öğrenciler, gerekli şartları taşıyor olmaları halinde 7’nci dönemin ardından Uygulamalı Mühendislik Eğitimine geçiş talebinde bulunabilecek. UME modeline dahil edilen öğrencilere ise, yapılacak değerlendirmelerin yanı sıra kurumlardan ve özel sektörden gelen talepler de göz önünde tutularak akademik eğitimlerinin son dönemini sahada geçirme imkanı sunulacak. Klasik staj uygulamalarından tamamen farklı olan söz konusu eğitim modeli 4 ayı kapsayacak ve aynı zamanda 30 AKTS’lik ders puanı olarak değerlendirilecek. UME kapsamındaki öğrenciler, belirtilen sürenin tamamını yerleştirildikleri kurumlarda, özel sektörde ve sanayi firmalarında geçirecek ve oraların çalışma koşullarına uymak mecburiyetinde olacak. Öğrencilerin başarı durumu ise, yerleştirildikleri kurum ya da firma yetkilileriyle birlikte dönem sonunda değerlendirilecek.

 
Gençlik Merkezlerinden proje istişaresi
 
MHP’de vizyon buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karanlıkdere Kanyonu tanıtıma muhtaç
Oltulu Doğaseverler, her hafta sonu yaptıkları doğa yürüyüşlerini bu kez ...
Doğu'nun Çukurova'sında ıspanak hasadı mevsimi
Doğu'nun Çukurova'sı olarak bilinen ve Doğu Anadolu’nun önemli meyve ve ...
Yakutiye’de İş Güvenliği gündemi
Yakutiye Belediyesi ve Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü işbirliği ile İş Sağlığı ...
 
Hedef 82 bin ton şeker üretimi
Erzincan ve Erzurum’da şeker pancarı hasadı başladı. Bu sene hedef 550 ...
Bayburt’un yüksek kesimleri beyaza büründü
Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklığında düşüş yaşanırken ...
Aşkale’de Mevlidi Nebi Haftası etkinliği
Aşkale İlçesinde Mevlidi nebi Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftülüğünce ...
 
İSPADER genel merkezi hizmete açıldı
İspir Pazaryolu Dernekleri Birliği (İSPADER) Sancaktepe Fatih Mahallesinde ...
Çayırın Mağarası keşfedilmeyi bekliyor
Oltu ilçesi Sülünkaya köyündeki Çayırın Mağarası keşfedilmeyi bekliyor.
Tunceli’de bir köy karantinaya alındı
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Sarıbalta köyü, Covid-19 vakaları ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva