Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>BÖLGE
11 Aralık 2019 Çarşamba - 17:48

Azerbaycan’dan Erzurum’a kardeşlik köprüsü

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Erzurum Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti.

Azerbaycan’dan Erzurum’a kardeşlik köprüsü

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Erzurum Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti. Vali Okay Memiş ile iki ülkenin dostluğundan bahseden Guliyev, “Ermenilerin almış olduğu öz topraklarımızı eninde sonunda geri alacağız” açıklamalarında bulunurken, turizm konusunda ise Azerbaycan’ın ilk tercih ettiği ülkenin her zaman için Türkiye olduğunu belirtti.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Erzurum Valisi Okay Memiş’i ziyaret etti. Başkonsolos Guliyev’i Erzurum’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Memiş, Türkiye ve Azerbaycan’ın iki devlet tek millet olduklarını söyledi.

Vali Okay Memiş, Azerbaycan’ın gelişmesi ve güçlenmesini, Türkiye’nin gelişmesi ve güçlenmesi olarak yorumlayarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin şehirler bazında da iyi olduğunu belirtti. Vali Memiş, Azerbaycan’ın güçlü enerji kaynaklarının olması nedeniyle, Erzurum şehrinin enerji koridoru üzerinde bulunduğunu söyledi.

Erzurum’luları ‘Soğuk memleketin sıcak insanları’ olarak niteleyen Azerbaycan Kars Başkonsolosu Guliyev, Erzurum’da olmaktan dolayı minnet duyduğunu belirtti. Guliyev, “Sıkı bağlar ile birbirimize tutunuyoruz. Ermenilerin Zengezur bölgesini almasıyla Türkiye ile aramızdaki karayolu kesilse de karayolun olmayışı bağlarımızı koparmadı” şeklinde konuştu.

Guliyev, “Bakü - Ceyhan petrol hattı, Bakü - Erzurum doğal gaz hattı, Bakü - Kars demir yolu hattı ve bundan sonraki projeler, Azerbaycan ve Türkiye’nin bağlarının kopmayacağı anlamına geliyor. Kanayan yaramız Karabağ için geri alma çabaları içerisindeyiz. Eninde sonunda öz topraklarımızı geri alacağız. Bir kısım topraklarımızı geri aldık. 2018’in Mayıs ayında 11 bin hektar alanımızı Nahçivan’dan geri aldık. Cumhurbaşkanımız yarın öbür gün emrederse yolu kapatma imkanını kullanarak geride kalan topraklarımızı almak için harekete geçebiliriz” dedi.

"AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİ ERZURUM’A DAVET EDİYORUM”

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Guliyev, Erzurum Valisi Okay Memiş’i ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleşen görüşmede, Palandöken Kayak Merkezi’nin kısa süre önce sezonunu açtığını hatırlatan Vali Memiş, “Azerbaycanlı kardeşlerimizi Erzurum’a tatil yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Erzurum’un Türkiye’nin kış turizminde gözde merkezlerinden biri olduğunu aktaran Vali Memiş, dünyanın hiçbir yerinde havaalanına indikten 10 dakika sonra kayak yapılacak başka bir yerin olmadığını vurguladı.

Palandöken Kayak Merkezi’nin kısa süre önce sezonu açtığını hatırlatan Vali Memiş, “Azerbaycanlı kardeşlerimizi Erzurum’a tatil yapmaya davet ediyorum. Bu yıl yaptığımız pistlerle pist uzunluğumuz neredeyse 100 kilometreye ulaştı. Yeni otellerimiz, yeni pistlerimiz ve bunların yanında Türkiye’nin en iyi arama kurtarma ekiplerimizle tüm misafirlerimizi ağırlamaya hazırız" şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZIN İLK TERCİH ETTİĞİ ÜLKE TÜRKİYE'DİR"

Guliyev ise Başkonsolosluk olarak Türkiye’nin 17 iline hizmet verdiklerini söyledi. Azerbaycanlıların tatillerinde ilk sırayı her zaman Türkiye’nin aldığını ifade eden Guliyev, “Türkiye’nin Azerbaycan’da tatilde ilk sırayı almasında birçok sebep var. Başta gelen sebep dildir. Dil sıkıntısı yok bura ile aramızda. İkincisi ise mutfak. En yakın bildiğimiz ülkelerde dahi yemek sıkıntısı yaşayabiliyoruz. Ama Türkiye’de böyle bir sıkıntımız yok. Ayrıca örf ve adetler konusunda da bir sıkıntımız bulunmamaktadır. O yüzden vatandaşlarımızın ilk tercih ettiği ülke Türkiye’dir” diye konuştu.

Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.

 
Sivas’tan Erzurum’a Milli mücadele yolunda
 
Erzurumspor – Giresun maçını Malok yönetecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sivas’tan Erzurum’a Milli mücadele yolunda
67 yaşındaki emekli dağcı Osman Kemal Ağaoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
Ailelerin evlat nöbeti 99. gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Pasinler’de güvercinler yarıştı
Pasinler ilçesinde Pasinler Güvercinler Birliği tarafından kuş severler ...
 
Terör bitti, huzur ve kalkınma geldi
Dünya Beşten Büyüktür Derneği Genel Başkanı Ziya Sözen, daha iki yıl öncesine ...
Kar durdu, soğuk göleti dondurdu
Oltu ilçesinde Sivridere sulama barajı göleti dondu
Balıklı Göl gizemiyle gündem oluşturdu
Erzurum’da bulunan ve eksi 30'da bile donmayan Balıklı Göl'ün gizemi yıllardır ...
 
Kandemir: ‘Zikzak çizmeyiz’
Kandemir, “Bizim istikametimiz, yolumuz, aynı zamanda içinde yaşadığımız ...
Büyükelçilerden evlat nöbetindeki ailelere ziyaret
8 ülkenin Ankara büyükelçisi, çocuklarının terör örgütü PKK mensupları ...
Ailelerin evlat nöbeti 98. gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva