Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
4 Aralık 2015 Cuma - 09:33

Aydemir: “Engellilere Hizmet imanımızın gereğidir”

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, toplumsal sorunlara yalnızca temenniler, eleştiriler ve yorumlarla yaklaşımın algı oluştursa da, sonuç doğurmayacağını belirterek, ‘Meseleleri sahiplenmek hizmet üretmekle olur."dedi

Aydemir: “Engellilere Hizmet imanımızın gereğidir”

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, toplumsal sorunlara yalnızca temenniler, eleştiriler ve yorumlarla yaklaşımın algı oluştursa da, sonuç doğurmayacağını belirterek, ‘Meseleleri sahiplenmek hizmet üretmekle olur. AK Dava diğer bütün sosyal problemlere olduğu gibi engellilerin beklenti ve meselelerine ‘çözüm odaklı’ yaklaşarak Cumhuriyet Tarihimizin ilklerini hayata geçirmiştir.’ dedi.

ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM

AK Parti hizmet anlayış ve mantalitesinde ‘ötekileştirme ve ayrıştırmanın dışlandığı’, bütünleştirme ve benimseme yaklaşımının sergilendiğini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayattaki yeri, önemi ve fonksiyonlarına önem vermek, onlara ‘değerler yaklaşımıyla’ olur. AK Parti iktidarları bu hakikat odağında, engelli sorunlarına rasyonel ve çağdaş çözümler üreten tek siyasi harekettir. AK Dava’nın hayata geçirdiği Engelliler Yasası ve bu çerçevede gerçekleştirdiği yeni ve modern uygulamalar, engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası, gerçeği ve değeri olduğunu ifade bakımından bir ilktir ve Engelli sorunlarına çözüm odağında bir milattır.’ kaydını düştü.

AYDEMİR’İN DEĞERLENDİRMESİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir değerlendirme yapan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz engelli Kardeşlerimizin meseleleri, beklentileri bazında, ‘Engelliler Günü’nü’ nü bir takvim olayı olarak değil, onların ufkunu paylaşmak, toplum olarak sergilenen yaklaşımları sorgulamak, empati yaparak ‘küresel ihtiyaçlar’ gerçeğinde yeni hizmetler üretmek fırsatı olarak değerlendiriyoruz. ‘ dedi.

ENGELLİ SORUNLARI VE POZİTİF AYIRIMCILIK

Engelli sorunlarına imani bakış ve değerlendirmenin ‘İnsanı yaratılmışların en şereflisi’ olarak çerçevesinde yapılması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Aydemir, ‘Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek, noktasında samimi iseniz, eylem söylemin önüne geçer her zaman. AK Parti engellileri ayrı bir kesim olarak görmemiş, toplumun bizatihi kendisi ve hakikati olarak kabul etmiştir. Yaygın ifade ile, dışlamak yerine ‘siyasetin konusu, ülkenin değişmez gündemi’ haline getirmiş ve içselleştirmiş, neticede Engelli Yasası ile başlayan süreçle çözümler üretme adına toplumsal bir beyin fırtınası oluşturmuştur. Eğitim ve Rehabilitasyon merkezleri, evde bakım gibi çağdaş çözümleri hayata geçirmiş, engelli istihdamında ‘pozitif bir ayırımcılık’ başlatarak, onların katma değer üretmesine imkan tanımış ve destek olmuştur.” ifadelerini kullandı.

ASIL ENGELLİLİK NEDİR?

‘AK Dava’nın hizmet ilkeleri milli kültür ve imanımızda esas olan dayanışma, paylaşma, kaynaşma ve bütünleşme eksenindedir’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Bir kez daha vurguluyoruz, asıl engellilik toplumun gerçeklerini, bu bütünün parçaları olan engellilerin endişe, kaygı ve beklentilerini paylaşmamaktır. 3 Aralık’ı yalnızca bir takvim günü olarak görmektir. “ dedi.

RASYONEL EYLEM SÜRECİ

Değerlendirmesinde eğitim, sağlık ve istihdam dışında şehircilik perspektifinde de engelliler için rasyonel bir eylem süreci izlendiğine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, Belediye hizmetlerinde engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak hizmetlerin AK Parti iktidarları döneminde öncelikli hale geldiğini kaydetti. Milletvekili Aydemir, ‘Tüm engelli kardeşlerimiz emin olmalıdır, ki, biz mensubu bulunduğumuz dava adına her daim, her vesile ve fırsat ile onların hizmetinde olmayı sürdürecek, bu yoldaki kararlılığımızı çağdaş yaklaşımlarla ifade edeceğiz. “ dedi.

 
Enerji gündeminde TANAP var
 
Aşkale’de Bayır Bucak seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye’de ‘AK İstişare’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, beraberinde il yönetimiyle ...
‘AK Parti söz verdi mi yapar’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Seçim vaatlerine ilişkin olarak, vaatlerin sistematik, ...
Demir: ‘Engellilere hizmet önceliğimizdir’
AK Parti Kadın Kolları Erzurum İl Başkanı Hilal Demir, 3 Aralık Dünya ...
 
Yeşilyurt: ‘Engelli kardeşlerimizin yanındayız’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt yayımladığı 3 Aralık Dünya ...
Dadaş duruşu gündem oluşturdu
Kurtulmuş, ‘Türkiye diye üzerinde konuştuğumuz ülke nasıl sıradan bir ...
Altınok'un yeni görev yeri belli oldu
Eski İçişleri Bakanı Selami Altınok, bakan yardımcısı oldu.
 
Codur adaylığını açıkladı
Erzurum Arena Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Burak Codur, resmen AK Parti Aziziye ...
Davutoğlu gündemi ele aldı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kastettiğimiz şey şudur, eğer Türk hava sahası ...
‘Bu işin müsebbibi pkk'dır’
"Bu işin müsebbibi PKK'dır" dediğini hatırlatan Davutoğlu, "Çünkü o teröristler, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva