Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>SÄ°YASET
27 Kasım 2016 Pazar - 23:56

Aydemir: ‘Biz niye yapmayalım?..’

Aydemir, ‘Doğu Anadolu, gıda sanayimizin bereketli havzası, Erzurum da buranın merkezi olabilir. Hollanda gibi, bir vilayetimiz büyüklüğündeki bir ülke koca dünyayı doyuracak üretim yapabiliyor da biz niye yapmayalım?’ dedi.

Aydemir: ‘Biz niye yapmayalım?..’

Aydemir, ‘Doğu Anadolumuz inovasyona açık, 21’inci asrın paradigmalarına uygun, teknolojiye dayalı hayvancılık merkezi olmaya adaydır. AK Parti iktidarı da bu büyük projeyi hayata geçirmeye muktedirdir. Doğu Anadolu, gıda sanayimizin bereketli havzası, Erzurum da buranın merkezi olabilir. Hollanda gibi, bir vilayetimiz büyüklüğündeki bir ülke koca dünyayı doyuracak üretim yapabiliyor da biz niye yapmayalım?’ dedi.

AYDEMİR PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA KONUŞTU

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Yeni teşvik uygulamalarının odağını, merkezini gıda ve ona bağlı sanayi teşkil etmelidir. Hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesi elzemdir, tarım kampüsü elzemdir, hipodrom elzemdir Erzurum için. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN ERZURUM SUNUMU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2017 Bütçe görüşmelerinde Erzurum odaklı bir değerlendirme yapan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Milletvekili Aydemir, Erzurum’un tarımsal önceliklerini paylaştı.

AYDEMİR ERZURUM TARIM VİZYONUNU PAYLAŞTI

Aydemir, ‘Erzurum, çok eski çağlardan beri tarım ve hayvancılık merkezi olarak tarif edilmiştir. Çünkü, bu kadim kültür ve medeniyet merkezimizin çevredeki sert iklim şartlarına rağmen dağ silsileleri ve akarsu boylarındaki verimli ovalar tarıma ve bilhassa hayvancılığa uygun bir ortam oluşturmuştur. Geleceğin de en önemli tarım ve hayvancılık merkezi olma potansiyeline sahip Erzurum’da son on dört yıllık dönem hareketli ve bereketli hizmet atılımlarına sahne oldu.” dedi.

HİBE DESTEĞİNDE REKOR ARTIŞ

Erzurum’a son on dört yılda verilen nakit hibe desteğinde rekor artış sağlandığını belirten Milletvekili Aydemir, ‘ Üretimden hasada, işlemeden satışa her aşamada üreticilerimiz desteklendi. Mazot desteği ilk kez başlatıldı, kimyevi gübre desteği doğrudan çiftçimize ödendi. Tarımsal kredilerde faizler düşürüldü. Tarımın birçok alanında üreticilerimize sıfır faizli kredi sağlandı. Reform niteliğindeki bu büyük hizmetlerden ötürü Hükümetimize, Bakanlığımıza, yerel tarım teşkilatlarımıza teşekkürü borç biliyorum.  ‘ diye konuştu.

ERZURUM TARIM EKONOMİSİ

Erzurum tarım ekonomisinin 2002 yılları öncesinde ihmal edildiğini, 2002’den itibaren başlayan süreçte bir yenilenme dönemi başladığını bildiren Milletvekili Aydemir, ‘Bu büyük atılımlara rağmen, yılların ihmaline uğramış şehrimizde hedeflediğimiz noktaya hâlâ ulaşamadığımızı belirtmek istiyorum. Erzurum'da idari kuruluşların yanı sıra, araştırma enstitülerimiz mevcut. Şehrimiz, Türkiye’nin en eski ziraat fakültesine sahip. Bu fakültede alanında çok yetkin bilim adamları görev yapıyorlar. Gıda mühendisliği fakültemiz var, veteriner fakültemiz var. Özetle, Erzurum’u ülkemizin ve hatta Avrasya’nın, Avrupa'nın, Orta Doğu’nun hayvancılık merkezi yapacak entelektüel birikime sahibiz. Bu büyük birikimin, icrai makamların önüne daha somut, daha uygulanabilir, daha sürdürülebilir projeler koyması gerektiğine inanıyorum. Bu noktada eksiklik gördüğümü ifade etmek istiyorum. ‘ dedi.

TARIMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Aydemir, ‘Ayrıca, Kalkınma Ajansımızın, DAP teşkilatımızın, Teknoparkımızın proje üretimi ve yönetimi konusunda daha fazla inisiyatif alması ve bürokratik kademelere, siyasi kadrolara daha çok fikri katkıda bulunması lazım. Bu genç bürokrasi unsurlarının bilim yuvalarımızla birlikte yeniliğe açık bir anlayışla, dünyaya açık bir vizyonla seferber olmalarını bekliyoruz. Biz siyasi heyet olarak 7 gün 24 saat iş birliğine hazırız, buradan ifade ediyorum. “ ifadesini kullandı.

ERZURUM TEKNOLOJİYE AÇIK HAYVANCILIK MERKEZİ OLMAYA ADAY

Doğu Anadolu Bölgesi ve özelde Erzurum’un teknolojiye dayalı hayvancılık merkezi olmaya hazır olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Doğu Anadolumuz inovasyona açık, 21’inci asrın paradigmalarına uygun, teknolojiye dayalı hayvancılık merkezi olmaya adaydır. AK Parti iktidarı da bu büyük projeyi hayata geçirmeye muktedirdir. Doğu Anadolu, gıda sanayimizin bereketli havzası, Erzurum da buranın merkezi olabilir. Hollanda gibi, bir vilayetimiz büyüklüğündeki bir ülke koca dünyayı doyuracak üretim yapabiliyor da biz niye yapmayalım? Bunu ciddi olarak düşünmeliyiz. Ziraat fakültemiz düşünmeli, gıda mühendisliği fakültemiz düşünmeli, sivil toplum teşkilatlarımız düşünmeli. Nihayet, biz düşünmeliyiz ve düşünüyoruz.  Erzurum’u cazibe merkezlerinden biri olarak planlayan siyasi irade bu konuda gereğini yapacaktır, bundan eminiz. ‘ dedi.

HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Aydemir, ‘Yeni teşvik uygulamalarının odağını, merkezini gıda ve ona bağlı sanayi teşkil etmelidir. Kalkınma Bakanlığı bütçesinde ifade ettim, burada da yineliyorum: Hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesi elzemdir, tarım kampüsü elzemdir, hipodrom elzemdir Erzurum için. “ kaydını düştü.

 
AK Parti'de Yeni Anayasa istişaresi
 
Belediye Başkanı FETÖ'den gözaltına alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de Yeni Anayasa istişaresi
Ak Parti Yakutiye İlçe Teşkilatı, İlçe yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik ...
Erbakan, Rektör Çomaklı'yı ziyaret etti
Eski Başbakan Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu ve Erbakan ...
Erbakan'dan siyonizm uyarısı
Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Yıllar sonra FETÖ örgütünün ...
 
Aydemir: ‘Vatanı dille sevmek yetmez, feda gerektir’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ...
'Katiyen bir erken seçim yok'
Başbakan Yıldırım, 'Artık referandumumuzu da inşallah yapacağız, önümüzde ...
Erbakan konferans verdi
Erbakan Vakfı Erzurum Temsilciliğinin açılışı için Erzurum’a gelen Erbakan ...
 
Milletvekili Aydemir: “Allah’ın nusreti bizimledir”
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, “2023 yolunda yeni Türkiye yürüyüşünü ...
Demir'den Öğretmenler Günü mesajı
AK Parti Erzurum İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir 24 Kasım Öğretmenler ...
Korkut, '2019'a kadar köyle şehir farkı kalkacak'
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, 10 bağlı köy/mahallede asfalt ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva