Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Jandarmadan saygı ve vefa ziyaretleri
Jandarmadan saygı ve vefa ziyaretleri
Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Sakaryaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Sakaryaspor: 1
MHP’de bayramlaşma
MHP’de bayramlaşma
Jandarma ve polisten bayram teyakuzu
Jandarma ve polisten bayram teyakuzu
Gayrimenkul alıp satarken, oyuna gelmeyin
Gayrimenkul alıp satarken, oyuna gelmeyin
HABERLER>GUNDEM
19 Mart 2025 Çarşamba - 03:09

Aydemir: Tekman Erzurumluların onurudur

Erzurum’un kahraman ilçesi Tekman, 15 Mart’ta düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıldönümünü kutluyor.

Aydemir: Tekman Erzurumluların onurudur

Önceki dönem milletvekillerinden İbrahim Aydemir, bu özel gün vesilesiyle Tekman’ın tarih boyunca milletin birliği ve vatanın bütünlüğü için verdiği mücadeleyi vurgulayarak, 1918’deki şahlanış ruhunun bugün de Tekmanlı Dadaşlar tarafından aynı inanç ve kararlılıkla yaşatıldığını ifade etti.

Aydemir, Tekman halkının Ermeni mezalimine karşı sergilediği kahraman duruşun, sadece ilçenin değil, Erzurum’un ve tüm Anadolu’nun onuru olduğunu belirterek, “107 yıl önce Tekmanlılar, yediden yetmişe ayağa kalktı. Çocuk, yaşlı, kadın demeden vatan müdafaasında saf tuttular. Milletin namusunu, bayrağını, toprağını canı pahasına savundular. Bugün de o ruh, o iman Tekman’da dimdik ayaktadır” dedi.

PALANDÖKEN TÜNELİ, TEKMAN’IN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK

Aydemir, Tekman’ın sadece tarihî kahramanlıklarıyla değil, bugünün ve yarının güçlü Türkiye’sine katkı sağlayacak dinamik nüfusu ile de öne çıktığını vurguladı. Palandöken Tüneli’nin tamamlanmasıyla birlikte ilçenin Erzurum’a en yakın ilçe konumuna geleceğini, 150 kilometrelik mesafenin 35 kilometreye düşeceğini kaydetti. Bu projeyle birlikte Tekman’ın ekonomik ve sosyal açıdan büyük bir ivme kazanacağını belirtti.

TEKMAN, VATANINA BAĞLI, DEVLETİNE SADIK BİR İLÇEDİR

Tekman halkının dinine, devletine ve milletine bağlı, çalışkan ve misafirperver insanlardan oluştuğunu ifade eden Aydemir, bölücü unsurların ilçeyi hedef alsa da Tekmanlıların vatanına olan sadakatinden hiçbir zaman ödün vermediğini belirtti.

“Tekman, 107 yıl önce nasıl ayakta durduysa, bugün de aynı şekilde dimdik durmaktadır. O kahraman ecdadın torunları, devletine sadık, bayrağına bağlı, ülkesinin kalkınması için çabalayan bir ruha sahiptir” diyen Aydemir, Tekmanlı Dadaşların kurtuluş yıldönümünü tebrik ederek, “Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın” ifadelerini kullandı.

 
Minibüs şarampole devrildi: 2 yaralı
 
'Tüm dünyada gönüllere giriyoruz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldız’dan Çanakkale ruhu vurgusu
Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, 18 Mart Çanakkale Zaferi ...
Aydemir Karayazı’nın Şahlanış yıldönümünü kutladı
Önceki dönem Erzurum milletvekili İbrahim Aydemir, 18 Mart Şehitler Günü ...
İbrahim Aydemir: “Narman’ın Şahlanışını Gururla Kutluyoruz”
Önceki dönem milletvekillerinden İbrahim Aydemir, Erzurum’un Narman ilçesinin ...
 
Aydemir: Çanakkale bir milletin ölümden dirilişidir
Türk Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı İbrahim Aydemir ...
İbrahim Aydemir: Tekman vatanına bağlı, misafirperver insanların diyarı
Önceki dönem milletvekillerinden İbrahim Aydemir, Erzurum’un kahraman ...
Atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
Kaymakam Çelik öğrencilere seslendi
Oltu ilçesi Kaymakamı Mustafa Çelik, Gençlik Merkezi’nde öğrencilerle ...
Siber Güvenlik Kanun Teklifi yasalaştı
TBMM’de Siber Güvenlik Kanun teklifi görüşmeleri düzenlendi. Görüşmelerin ...
ETÜ Projesine TÜBİTAK destek verdi
ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva