Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>SÄ°YASET
6 Kasım 2020 Cuma - 12:51

Aydemir Tarımda AK yaklaşımı paylaştı

Milletvekili Aydemir, ‘toprak, tohum ve vatan’ ekseninde izlenen tarım politikalarını değerlendirerek, tarımda AK yaklaşıma vurgu yaptı.

Aydemir Tarımda AK yaklaşımı paylaştı

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, ‘toprak, tohum ve vatan’ ekseninde izlenen tarım politikalarını değerlendirerek, tarımda AK yaklaşıma vurgu yaptı. Milletvekili Aydemir, AK Parti iktidarları öncesinde bereket ifade eden bu kavramlarla küstürülen tarım kesiminin AK dönemle birlikte yeniden barıştığının altını çizdi.

AYDEMİR’DEN TARIM DEĞERLENDİRMESİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Tarım ve Orman Bakanlığı görüşmelerinde söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, sahada, tarım kesimi aktörleriyle yaptığı görüşme ve değerlendirmeleri paylaşarak, ‘Ziraat Odası başkanlarımız teşekkür ediyorlar, yapılanlara minnettarlar. ‘ kaydını düştü.

TOHUM, TOPRAK VE VATAN

‘Biz tohumu mübarek bilen bir yapıyız, siyasi anlayışız.’ vurgusunda bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Biz toprağı bütün bir cihan kabul ediyoruz ve oraya yönelirken oradan bereket gelir diye düşünüyoruz, öyle de oluyor elhamdülillah . Vatan dediğimizde şehitlerimizi hatırlıyoruz, dolayısıyla, yaptığımız hizmetleri ona göre hatırlıyoruz. Yaptık, bunun içindir ki işte teşekkürler geliyor, takdir hisleri geliyor.’ dedi.

TARIMDA ÜRETİM ESASLI POLİTİKA

AK Parti’nin siyasette çözüm, tarım özelinde üretimi esas alan politikalar izlediğine işaret eden Milletvekili Aydemir,  18 yıllık sürece değinerek, ‘Tarım ve hayvancılık öyle bir hâl aldı ki, daha önce çiftçi toprağına küskün hâle gelmişti, çiftçi tohumla barışık değildi. Hatta ve hatta insanların vatana karşı, vatan kavramına karşı serzenişleri vardı. O zamanlardan buraya geldik biz. ‘ hatırlatmasında bulundu.

TARIMSAL ÜRETİM RAKAMLARI VE DESTEKLER

Tarım ekonomisi değerlendirilmesinde rakamlarla konuşulması gerektiğini belirten Milletvekili Aydemir tarımsal GSMH ve GSYİH verilerinin, üretimde kaydedilen başarıyı ortaya koyduğu; tarım sektöründe kaydedilen başarılı performansta çiftçi ve besiciye verilen desteklerin hayati rol oynadığına dikkat çekti.

‘RAKAMLAR ORTADA’

Milletvekili Aydemir, muhalefet kesiminin hükümetin tarım politikalarına yönelik eleştirilerine tepki vererek, ‘Her vakit muhalefetin yaptığı gibi yine kafa karıştırmaya dönük birtakım konuşmalar yapıldı. Efendim, bir şey söyleniyor burada: “Efendim, rakamları yanlış söylüyorsunuz, rakamları abartılı veriyorsunuz.” Bunu iddia eden, söyleyen kimse, o rakamları karşılıklı olarak, karşılaştırmalı olarak “Şu doğru, şu yanlış.” der. Böyle ezbere konuşmayacağız. İşte bu, kafa karıştırmaya dönüktür, sahici bir duruş değildir ve en azından şuradaki heyete karşı nezaketsizliktir diye düşünüyorum. Bunu hep yapıyoruz. Sayın Bakan ezbere konuşmuyor, devletin rakamlarıyla konuşuyor. ‘ dedi.

ELEŞTİRİLERE AFAKİ TANIMI

Yöneltilen eleştirilerin afaki olduğunu belirten Milletvekili Aydemir,  muhalefete seslenerek, ‘Çıkarır rakamları koyarsınız, “Rakamlar abartılı.” diyemezsiniz, çıkarır koyarsınız, yok öyle bir şey. Her seferinde aynı şeyi yapıyorsunuz siz, bunu yapmayın. ‘ ifadeleriyle eleştirilerin yerini bulmayan yaklaşımlar olduğunu bildirdi.

‘TARIM SEKTÖRÜ SAHADA DEĞERLENDİRİLİR’

Tarım sektörüyle ilgili gerçek verilerin ancak sahadan elde edilebileceğini, verimlilik gözleminin tarım alanında yapılacağını aktaran Milletvekili Aydemir, ‘ Kaldı ki arkadaşlar rakama gerek yok, bakın, ben buraya gelirken sahadan bilgi alarak geliyorum. Tarım sektörüyle ilintili olan kesimlerle konuşuyoruz. “Efendim, Tarım Bakanlığımızın bütçesi görüşülecek, bir talebiniz var mı? Ne söylememi istersiniz?” diyoruz. Buraya ezbere gelmiyoruz. İşte bakın, mesela ben Erzurum’da 2 ziraat odası başkanımızla sabahleyin görüştüm: “Var mı bir sıkıntınız, var mı bir talebiniz.” dedik. ‘ ifadeleriyle tarım kesimi aktörleriyle yapılan istişarelerin önemine işaret etti.

AYDEMİR’DEN ‘DEMOKRATİK VASAT’ VURGUSU

‘Türkiye’de bütün zemin en demokratik vasat üzere yürüyor. ‘ diyen Milletvekili Aydemir, ‘ Elhamdülillah on sekiz yıldır böyle olduğu içindir ki bereket geliyor, böyle olduğu içindir ki insanlarımız bize yöneliyor. Bakın, elbette ki talepler de var ama ziraat odası başkanlarımız teşekkür ediyorlar, yapılanlara minnettarlar. ‘ diye konuştu.

SÖZLEŞMELİ BESİCİLİK TEŞEKKÜRÜ

Her ay Ziraat Odası başkanlarıyla bir araya geldiklerini,  toplantılarına katılarak tarım politikalarıyla ilgili tespit, öngörü ve beklentileri kaydettiklerine işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Ara ara sıkıntılı zamanların olduğu yok mu? Var elbette ama son zamanlarda, özellikle hayvancılıkta geldiğimiz nokta çok ferahlatıcı, iç açıcı bir vasatı ortaya koyuyor.  Sözleşmeli besicilikten dolayı hükümet ve bakanlığa minnettarlık, bir teşekkür var, bunu bilin. ‘ dedi.

ZİRAAT ODASI BAŞKANLARININ KAYITLARI

İzlenen doğru tarım politikalarının sonucu olarak Ziraat odaları Kaydında tarım kesiminin proje üretir konuma kavuştuğunu belirten Milletvekili Aydemir, görüştüğü bir Ziraat Odası başkanının  “Hiçbir talebimiz yok, sadece projeler yaptık, projeleri Sayın Bakanımızla bir paylaşırsanız çok memnun oluruz.” İfadesini paylaştı.

TARIMDA PROJE ÜRETİM YAKLAŞIMI

Milletvekili Aydemir, AK Dönem öncesine telmihte bulunarak, ‘Eskiden Ziraat Odası başkanının aklına proje gelmezdi. Tarım sektöründe insanlar bilimsel bir veri konuşmayı düşünemezlerdi bile. Bizimle beraber hayat buldu bu arkadaşlar, AK Parti’yle beraber bunlar vücut buldu. Ben biliyorum ki ziraat profesörleri bile bu işlerin çok çok uzağındaydılar. ‘ dedi.

MUHALEFETE ‘EZBERE KONUŞUYORLAR’ GÖNDERMESİ

Özellikle ekonomi politikaları üzerinde değerlendirmeler yapılırken ezbere konuşulmaması gerektiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, muhalefetin eleştirel yaklaşımına gönderme yaparak, ‘ Sizin yaptığınızın hepsini ben biliyorum, her bakanlıkta bunu yapıyorlar. Ne yapıyorlar? Ezbere konuşuyorlar. Halktan kopuk oldukları için de yöneldikleri zaman -amiyane ifadesiyle- halktan demokrasi tokadı yiyorlar. Bunu yapmayın. ‘ diye konuştu.

ERZURUM PROJELERİ

Sunumunda Erzurum odağındaki beklentilerini dillendiren Milletvekili Aydemir, daha önceki bütçe görüşmelerinde Erzurum için öngördükleri projeleri hatırlatarak, Erzurum İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Erzurum Hipodromu, Erzurum Tarım Kampüsü projelerini yeniden gündeme taşıdı.

Erzurum Tarım İl Müdürlüğünün çok dar bir alanda verimli hizmet verdiğini, tarım kampüsü projesinin hayata geçmesiyle daha fonksiyonel olunacağına işaret eden Milletvekili Aydemir, kampüsle çiftçi ve besicinin tüm tarımsal işlemini tek adresten yapabileceğine dikkat çekti.

ERZURUM TARIM İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TALEBİ

Milletvekili Aydemir, ‘‘Biz özellikle Erzurum için birtakım taleplerde bulunmuştuk,  Erzurum İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, hayvancılık için, bunları not düşmüştük; bunları takip ediyoruz. Tarım kampüsü projemiz. Mesela, bizim Erzurum’da Tarım İl Müdürlüğü çok dar bir alanda hizmet veriyor ve sıkıntılı bir şeyi var. Çok da kaliteli bir ekibimiz var -elhamdülillah- ama buna dönük bir gayretinizi bekliyoruz. Mesela, hipodrom talebimiz vardı bizim.’ dedi.

AYDEMİR: ‘ALLAH’IN İZNİYLE NÜFUSUMUZLA BEREKET GELİR DİYORUZ’

Muhalefetin nüfus artışına yönelik yaklaşımını değerlendirerek tepki veren Milletvekili Aydemir, ‘Abdüllatif Şener  Bey nüfustan bahsetti, “66 milyondu da 83 milyona geldi.” Niye nüfusun külfet hâlini yeri geldiğinde dile getiriyorsunuz? Kaldı ki sizin parti politikanız nüfus artmasının üzerine bir politika. Biz ne yapıyoruz? Daha da artsın, Allah’ın izniyle nüfusumuzla bereket gelir diyoruz. Her sahada da nüfusumuzu özellikle istihdam açarak, istihdam alanları geliştirerek çok rantabl bir hâlde yönetiyoruz. ‘ diye konuştu.

‘AYDEMİR: ‘DAHASINI İSTİYORUZ’

Sunumunun son bölümünde Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’nin şahsında hükümetin tarım politikalarının doğru, üretken ve çağdaş olduğuna dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Dahasını, dahasını istiyoruz. Tarımda çok daha ileri gideceğiz inşallah. Ekibinizin çok yetkin, çok velut olduğunu biliyoruz, Bakan Yardımcılarımız öyle, Genel Müdürlerimiz öyle ve şu son iki yıldaki tecrübenizle beraber ilerleyen zaman içerisinde özellikle CHP’lilere parmak ısırtacağınız icraatlarınızı göreceğiz inşallah. Allah yardımcınız olsun, başarılar diliyorum. Bütçeniz de hayırlı uğurlu olsun. ‘ dedi.

 
Öğretmen ve öğrencilere maske üretiyorlar
 
HDP binasından PKK’ya ait belgeler çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: 'Sus da adam sansınlar’
Erdoğan, 'Yani bir işi bilirsin konuşursun ama bilmediğin iş hakkında ...
Bahçeli’den CHP’ye tepki
Bahçeli, ‘Milliyetçi Hareket Partisi tecrübeli kadrolarıyla, engin fikriyatıyla, ...
MHP’de Cumhur İttifakı buluşması
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet ...
 
Milletvekili Aydemir eğitimde AK yaklaşımı paylaştı
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2021 Merkezi Yönetim Bütçesi Milli Eğitim ...
Bahçeli’den sert tepki
Bahçeli: "Ne yazık ki, depremin ağır faturasını mazlumlar ödemiş, suçu ...
Aydemir: ‘Biz “Lawrence”leri bilen Milletiz’
AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, ‘Biz millet olarak tarihî seyir ...
 
Erzurum’da tefeci operasyonu: 3 tutuklama
Erzurum ve Denizli’de tefeci şebekesine yapılan eş zamanlı operasyonda ...
BBP başkanlık divanı üyeleri açıklandı
Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) Genel Başkan Mustafa Destici başkanlığında ...
Aydın Erzurum’un sorunlarını anlattı
Yoğun mesaisine meclis çalışmalarıyla devam eden MHP Genel Başkan Yardımcısı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva