Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kurtulmuş’tan İslamofobi tepkisi
Kurtulmuş’tan İslamofobi tepkisi
Uraloğlu’ndan milli haberleşme uydusu açıklaması
Uraloğlu’ndan milli haberleşme uydusu açıklaması
Tunç: 'Darbecilerin yaptığı anayasa ile yürüyemeyiz'
Tunç: 'Darbecilerin yaptığı anayasa ile yürüyemeyiz'
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışı sağlayacağız'
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışı sağlayacağız'
MHP'de MYK ve MDK üyeleri belli oldu
MHP'de MYK ve MDK üyeleri belli oldu
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
8 Mayıs 2023 Pazartesi - 12:26

Atatürk Üniversitesi Teknofest’ten derecelerle döndü

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen TEKNOFEST, 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleşti. Havacılık, uzay ve teknoloji alanında birçok gösteri ve yarışın düzenlendiği festivalden Atatürk Üniversitesi derecelerle döndü.

Atatürk Üniversitesi Teknofest’ten derecelerle döndü

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen TEKNOFEST, 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleşti. Havacılık, uzay ve teknoloji alanında birçok gösteri ve yarışın düzenlendiği festivalden Atatürk Üniversitesi derecelerle döndü.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali yoğun bir katılımla gerçekleşti. TEKNOFEST’23 kapsamında düzenlenen yarışmaların ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla sahiplerini buldu. Etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin proje takımları başarılarıyla göz doldurdu. 2 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük ile yarışmalardan ayrılan Atatürk Üniversitesi öğrencileri, TEKNOFEST’in ön plana çıkan ekiplerinden oldu.
“Gençlere Yapılacak Her Türlü Yatırım En Kutsal Vatan Hizmetlerindendir”
TEKNOFEST’e katılan ve dereceye giren tüm takımları tebrik ederek başarılarının devamlı olması temennisinde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, gençleri bilimle buluşturan böylesine önemli bir etkinlikte paydaş üniversite olarak yer almaktan ve dereceler elde etmekten ayrıca mutlu olduklarını ifade etti.
Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesinin bağımsız Türkiye’nin temellerini oluşturduğunu, bunun da festival havasında kutlandığı yerin TEKNOFEST etkinlikleri olduğunu belirten Rektör Çomaklı: “Türkiye olarak üretimine yoğunlaştığımız İHA, SİHA, TİHA, elektrikli otomobil, gibi yüksek teknoloji ürünleri hepimizi gururlandıran ve tüm dünyada örnek gösterilen gelişmeler haline geldi. TEKNOFEST ise gençlerimizin Milli Teknoloji Hamlesine birebir katılmaları anlamında çok önemli bir platform niteliği kazandı. Eğitime ve gençlere yapılacak her türlü yatırım en kutsal vatan hizmetlerindendir. Geleceğimizin garantisi ve bağımsızlığımızın teminatı için gençlerimize desteğin artarak devam etmesi gerektiğine inancımız tamdır” dedi.
Rektör Çomaklı: “Derece Elde Eden Öğrencilerimizi Yürekten Kutluyorum”
Dünya sahnesinde söz sahibi olmanın bilimsel başarılardan geçtiğini aktaran Rektör Çomaklı, Türkiye’nin son yıllarda bu konuda atılım yaptığını ve önemli başarıların altına imza attığını ifade ederek: “Artık dünya yapay zekayı ve bu doğrultuda insan hayatına dahil olan robotları konuşuyor. Bu gelişmelere ayak uyduracak, hatta bir adım öne geçecek çalışmalar yapmak gerekiyor. Bilim yuvası olan üniversitelerimiz başta olmak üzere eğitim veren, araştırma yapan bütün kurumlarımız bu atılıma kendini hazırlamış durumda. TEKNOFEST’te bu hazırlıkların kendini gösterdiği alanların başında geliyor. Öğrencilerimiz de hazırladıkları proje ve çalışmalarla etkinliğe katıldılar ve çeşitli dereceler elde ettiler. Tüm öğrencilerimizi ve danışmanlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
“TEKNOFEST’i Erzurum’a da Bekliyoruz”
Bin yıllık kadim tarihi, medreseleri, üniversiteleri ve birçok bilim merkezi ile önemli bir eğitim kenti olan Erzurum’un TEKNOFEST’e ev sahipliği yapabilecek nitelikte olduğunu vurgulayan Rektör Çomaklı, böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yaparak çok çeşitli faydalar elde edilebileceğine inandığını da sözlerine ekledi. Bu konudaki hassasiyetleri için Yıldırım Belediyemize ve tüm sponsorlarımıza en içten duygularımla şahsım, öğrencilerim ve üniversitem adına teşekkürlerimi sunarım.” şeklinde duygularını ifade etti.
En İyi Sunum Ödülü Psikoloji 4.0 Takımının
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenci kulüplerinden Sağlık 4.0'ın proje kolu ekiplerinden Psikoloji 4.0, TEKNOFEST'te Psikolojide Teknolojik Uygulamalar kategorisinde en iyi sunum ödülü aldı. Genç ve genç yetişkinlerde intihar girişimlerini engellemede psikoloji destek ve takip programı adlı projenin Danışmanı Doç. Dr. Kenan Taştan olan takım, 5 tıp fakültesi 1 Mühendislik fakültesi öğrencilerinden oluşuyor.
TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü Atatürk Üniversitesine
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından her yıl düzenlenen en iyi tez çalışması için verilen TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü, "Ebeveyn Çocuk Etkileşim Terapisinin Türk Kültürüne Uyarlanarak Otizm Tanılı Çocuklar ve Tipik Gelişim Gösteren Çocuklar ile Ebeveynleri Üzerinde Etkinliğinin İncelenmesi" başlıklı tez çalışması ile Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sümeyye Ulaş'a verildi.
TTurks Roket Takımı 407 Takım Arasında İkinci Oldu
TEKNOFEST Dikey İnişli Roket Yarışmasına katılan; Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan, Havacılık- Uzay ve Savunma Teknolojileri Kulübü bünyesinde bulunan TTurks Roket Takımı Türkiye 2.si oldu.
Tübitak SAGE yürütücülüğünde yapılan yarışmanın amacı; roketin soğuk gaz itki sistemi ile tahrik edilerek belirli bir yükseklikten yere kontrollü yumuşak iniş yapmasıyla uzay misyonuna yönelik geliştirilmesidir. Danışmanlığını Prof. Dr. Köksal Erentürk’ün yaptığı TTurks Roket Takımı, 407 takımın başvurduğu yarışmada raporlama ve test aşamalarını başarıyla geçerek 13 finalist takım arasında yer almaya hak kazandı. Yapılan final atışları alanında uzman hakemlerin değerlendirmesiyle TTurks Roket Takımı Türkiye 2.si oldu.
Engelsiz Yaşam Yarışmasından Üçüncülük Geldi
Arş. Gör. Onur Erdem Korkmaz, Sevde Gül Korkmaz, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çoban, Doç. Dr. Emin Argun Oral ve Prof. Dr. İbrahim Yücel Özbek’ten oluşan takım TEKNOFEST’te Engelsiz Yaşam Teknolojilerinde 3. oldu. Projede ALS ve omurilik felci gibi konuşamayan ve hiçbir şekilde etrafındakilerle iletişim kuramayan hasta bireylerin sadece düşünceleriyle yazı yazarak, çevreleri ile iletişim kuracakları bir Beyin Bilgisayar Arayüz Sistemi geliştirildi. Kişilerin beyin sinyalleri (EEG) kullanılarak bilgisayar ekranındaki klavyeden isteklerini aktarabilecekleri bir sistemi hayata geçiren ekip, bu sayede hem refakatçilerin hastaları anlamalarına hem de hasta bireylerin her türlü ihtiyaç ve taleplerini yakınlarına aktarabilmelerine olanak tanımasına aracı olan çalışmaları ile 3’üncülük ödülünün sahibi oldular.

 
Dolandırıcı çetesi operasyonunda 9 tutuklama
 
Altınordu’nun kaderi son iki haftada belli olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ’den Özbekistan’la sanatta işbirliği
Güzel Sanatlar Fakültesi ile yapılan anlaşmayla hem Türkiye’nin yurt dışında ...
Teknofest’te finale kalmayı başardılar
Yakutiye Sabancı ilkokulu Teknofest yarışmalarında insanlık yararına sağlık ...
Küçükoğlu’ndan Tekstil Eğitimi talebi
Erzurum’da yaygınlaşan tekstil fabrikalarına elaman yetiştirilmesi noktasında ...
 
ETÜ MucitPark, geleceğin kâşiflerini yetiştiriyor
Küresel anlamda artık hızına erişilemeyen teknolojik gelişim ve değişimler ...
Özer: '2023 yılında tüm köy okullarını açacağız'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 yılında başladıkları atıl köy okullarının ...
İletişim Fakültesi 3 yıl süreyle akredite edildi
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, İletişim Araştırmaları Derneği ...
 
Özer: '465 bin vatandaşımızı ağırladık'
Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan çalışmalara ...
YÖK Yükseköğretim verilerini açıkladı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2022-2023 eğitim-öğretim yılı verilerine göre ...
Özer: 'Kadınların okullaşma oranı erkekleri geçti'
Özer, “Ortaöğretimdeki kızlarımızın okullaşma oranı ortalama yüzde 39'du. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva