Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
ETSO Meclisi toplandı
ETSO Meclisi toplandı
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
Valilikten ormanlarda piknik yasağı
Valilikten ormanlarda piknik yasağı
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Rizespor sezona Erzurum’da hazırlanıyor
Rizespor sezona Erzurum’da hazırlanıyor
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
28 Haziran 2024 Cuma - 07:20

Atatürk Üniversitesi 39 programla 2. sırada

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda ilk kez yer vereceği Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosuna sahip programlar sıralamasına Atatürk Üniversitesi damga vurdu.

Atatürk Üniversitesi 39 programla 2. sırada

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda ilk kez yer vereceği Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosuna sahip programlar sıralamasına Atatürk Üniversitesi damga vurdu.

Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda 39 programında TYÇ logosu yer alacak olan Atatürk Üniversitesi, bu alanda devlet üniversiteleri sıralamasında 2’nci, tüm üniversiteler sıralamasında ise 3’üncü sırada yer alarak eğitimdeki kalitesini bir kez daha tescil etmiş oldu.

YÖK kararıyla TYÇ Logosuna sahip programlar bu yıl ilk kez Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak. Buna göre 109 üniversitenin 898 programı 2024 Yılı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda TYÇ Logosu kullanacak.

Atatürk Üniversitesi, 39 Programla 2. Sırada

Yükseköğretim Kurulunun, Avrupa Yükseköğretim Alanı (AYA) ile uyum çalışmaları kapsamında 23 Aralık 2021 tarihinden itibaren gerekli şartları sağlayan yükseköğretim programlarına mezuniyet belgelerinde TYÇ Logosu kullanım hakkı veriliyor.

Verilen bu hakka göre tüm üniversiteler sıralamasında 45 programla İstanbul Gelişim Üniversitesi ilk sırada yer alırken, devlet üniversiteleri sıralamasında 41 programla Sakarya Üniversitesi birinci sırada, Atatürk Üniversitesi ise TYÇ logolu 39 programıyla tüm üniversiteler sıralamasında 3’üncü, devlet üniversiteleri sıralamasında da 2’nci sırada yer alarak önemli bir başarı elde etti.

 

TYÇ Logosu İçin Programların Akredite Olması Gerekiyor

Yükseköğretim mezuniyet belgelerinde TYÇ Logosunun kullanılabilmesi için öncelikle ilgili programın Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilmiş veya tanınmış akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmiş olması, program yeterlilik formunun ilgili yeterlilik tür belirleyicisi ile uyumlu olması ve yeterliliğin Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) uhdesinde yürütülen Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanında yer alması gerekiyor.

 

Logo, Uluslararası Alanda Çeşitli Avantajlar Sağlıyor

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilmiş akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmiş yükseköğretim programları, YÖK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda TYÇ Kurulu gündemine alınması için MYK’ya iletiliyor ve TYÇ Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda uygun bulunan yükseköğretim programları mezuniyet belgelerinde TYÇ Logosu kullanım hakkına sahip oluyor.

Ayrıca mezuniyet belgesinde TYÇ Logosu bulunması, yükseköğretim mezunlarına uluslararası alanda bazı avantajlar getiriyor. Bu logoya sahip programlardan mezun olanların diplomaları yurt dışında daha hızlı tanınıyor, istihdam imkânları artıyor. Diğer taraftan yükseköğretim staj yeterliliklerinin ve yurt dışında geçirilen öğrenim dönemlerinin kazanımlarının karşılıklı olarak doğrudan tanınmasında olanak sağlayan TYÇ logosu, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde kolaylık sağlıyor.

 

“Bu Başarı, Stratejik Hedeflere Doğru İlerlendiğinin Bir Göstergesidir”

Atatürk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bu başarının arkasında yatan sebepleri değerlendirirken, üniversitenin eğitim-öğretim kalitesine ve program çeşitliliğine vurgu yaptı. Rektör Çomaklı: "Atatürk Üniversitesi olarak, geniş bir akademik yelpazeye sahip olmamız ve öğrencilerimize çeşitli alanlarda nitelikli eğitim imkânı sunmamız, bu başarının temelini oluşturuyor. Her bir programımızı öğrencilerimizin gelecekteki başarılarına katkı sağlayacak şekilde tasarlamak ve sürekli olarak güncellemek, bizim önceliğimizdir" şeklinde konuştu.

TYÇ logolu programların değerlendirme sürecinde belirlenen kriterlere uygun olarak akreditasyon süreçlerinin tamamlandığını belirten Çomaklı, bu başarının sadece niceliksel değil aynı zamanda niteliksel açıdan da önemli olduğunu vurguladı. "Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş gücüne katkı sağlayacak şekilde donanımlı hale gelmeleri ve uluslararası standartlarda rekabet edebilmeleri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyen Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin bu başarısının, üniversitenin stratejik hedefleri doğrultusunda ilerlediğinin bir göstergesi olduğunu belirterek, tüm akademik ve idari personeli bu başarıya katkılarından dolayı tebrik etti ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

Devlet Üniversiteleri Sıralaması

Sıra Üniversite Adı TYÇ Logo Kullanım Hakkına Sahip Program Sayısı

1 Sakarya Üniversitesi 41

2 Atatürk Üniversitesi 39

3 Erciyes Üniversitesi 28

4 Ege Üniversitesi 27

5 Gazi Üniversitesi 25

6 İstanbul Üniversitesi 23

7 Ankara Üniversitesi 21

8 Yıldız Teknik Üniversitesi 20

9 Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi 20

10 Çukurova Üniversitesi 16

 
Ekonomi güven endeksi 95,8 oldu
 
Erzincan yolunda trafik kazası: 9 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmenlerden Bakan Tekin'e teşekkür
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 28 Haziran'da tamamlanacak olan yaz dönemi ...
AK Parti’den eğitimde tarihi adım
Güler, AK Parti Grubu’nda Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile ilgili bilgi verdi.
Tekin’den taban maaş açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel eğitim sektöründe çalışan öğretmenlerin ...
 
Sakarya’dan Erzurum’a yükseköğretim köprüsü
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Atatürk Üniversitesi ...
Bakan Tekin’den bir ilk
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim politikaları konusunda görüş alışverişinde ...
ATAUNİ yaz okulu takvimi açıklandı
Atatürk Üniversitesinde, öğrencilerin gerek tekrar etme durumunda oldukları ...
 
Özvar: 'Diploma kıymetlidir ama..'
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Diploma kıymetlidir ...
Tekin eğitim gündemini yorumladı
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kanal 7 televizyonunda canlı yayınlanan ...
Tekin Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini anlattı
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı haziran ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva