Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Kurtulmuş: ‘Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var’
Kurtulmuş: ‘Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var’
Erdoğan: ‘Emin adımlarla ilerliyoruz’
Erdoğan: ‘Emin adımlarla ilerliyoruz’
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Hakan Kutlu: ‘İnşallah daha güzel olacak’
Hakan Kutlu: ‘İnşallah daha güzel olacak’
HABERLER>GUNDEM
11 Aralık 2015 Cuma - 18:21

Aliyev şükranla anıldı

Azerbaycan halkının umumi lideri merhum Haydar Aliyev’in ölümün 12. yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından anma programı düzenlendi.

Aliyev şükranla anıldı

Azerbaycan halkının umumi lideri merhum Haydar Aliyev’in ölümün 12. yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından anma programı düzenlendi.

Program; Haydar Aliyev’in anıtını ziyaret edilmesi, çelenk sunumu ve kırmızı karanfillerin bırakılmasıyla başladı. Daha sonra bir restoranda devam eden anma programında geçtiğimiz günlerde Hazar Denizi’nde 32 Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kaza nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, Azerbaycan ve Türkiye Milli marşları okundu.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Azerbaycan halkının bugüne kadar çok görkemli büyük şahsiyetler yitirdiğini ama Azerbaycan halkının umumi lideri Haydar Aliyev’in bu şahsiyetler içindeki yerinin bambaşka olduğunu belirtti.

Ayhan Süleymanlı, Aliyev’in hayatı ve icraatlarına bakıldığında Azerbaycan halkının karşısında çok büyük hizmetler ve çok büyük faaliyetler gösterdiğini söyledi.

Bugün Azerbaycan halkının umummilli lideri Haydar Aliyev’in vefatının 12. Yıldönümü dolayısıyla biraraya gelindiğini ifade eden Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, “Vafatının 12. Yıldönümünde Haydar Aliyev’in gerçek anlamda bağımsız bir Azerbaycan devleti bırakmasıdır. 1991 yılında bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan’ın başına 1993 yılında geçen Haydar Aliyev, önceliği iç istikrara vermiş. Yeni bir devlet olmaktan kaynaklı bocalama sürecinin hızlı atlatılmasına yönelmiştir” dedi.

Başkonsolos Ayhan Süleymanlı, “Azerbaycan tarihinin 30 yılı aşkın bir dönemin Haydar Aliyev ismine kopmaz bağlarla bağlıdır. Bu yıllar zarfında halkın toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel yaşamındaki gelişmelerde hep Haydar Aliyev’in ismi geçer. Haydar Aliyev yönetimde bulunduğu süre boyunca ülkenin kalınması için hep uğraştı. Onun zengin kültürü, büyük tarihi geçmişiyle her zaman gurur duyduk. Gelecek kuşakların kaderiyle kaygılandığı, onun sayasinde Azerbaycan bir devlet olarak tarihin zor dönemlerinden ve sınavlarından başırılı geçti. Seçgin siyaset ve devlet adamı olan halkın kayıtsız, şartsız lideri olarak bilinen Haydar Aliyev, hayattayken canlı evsaneye dönüşmeyi başardı” diye konuştu.

Süleymanlı ayrıca, Haydar Aliyev’in, Azerbaycan’ı olduğu kadar Türkiye’yi de çok sevdiğini hatırlatarak, Türkiye ile ilişkilere her zaman büyük önem verdiğini, o dönemlerde çok kez Türkiye’ye resmi ziyaretlerde bulunduğuna dikkat çekti.

Ayhan Süleymanlı’dan sonra söz alan Kafkas Üniversitesi Konservatuar Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rafig İmranlı ise günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Programda, Hz. Ali Çarşı Camii İmamı Şeyh Behram Geleyi de merhum Haydar Aliyev’in ruhuna Kur’anı Kerim tilaveti okudu ve dua etti. Anma programı Haydar Aliyev ile ilgili sinevizyon gösterisi ve ikramlarla son buldu.

Azerbaycan’ın umummili Lideri Haydar Aliyev’in ölümün 12. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma programına; Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Kafkas Ünversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Jandrama Komutanı Albay Emre Kınay, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, CHP İl Başkanı Özfer Koçak, İl Müftüsü Mehmet Genç, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

 
3 ilde terör operasyonu
 
Emine Erdoğan’dan ‘Kadın Dayanışması’ vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Dadaşlara teşekkür ediyorum’
9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü 2015 etabını değerlendiren Vali Altıparmak, ...
DES’ten Hükümete destek
Kotanlı, Hükümetin 50 yıllık 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununu değiştirmesini ...
Turkcell Çağrı Merkezi 10. Yılında
Turkcell Global Bilgi tarafından Anadolu’daki genç nüfus işsizliğinin ...
 
Cumhurbaşkanı’ndan Erzurum’a övgü
Cumhurbaşkanı, ‘2017 yılında Bosna Hersek, 2019 yılında ülkemizde yapılması ...
Şengel ihracat performansını değerlendirdi
Türkiye-Mali İş Forumu DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel’in başkanlığında ...
Çarpık yapılaşmaya taviz yok
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 2015 yılında yaptığı yapı denetimlerinde ...
 
‘Gücünü, sürdürebilen tek coğrafya Anadolu’dur’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğu’yla Batı’nın temas noktaları içinde hâlâ ...
‘Biz tezek yakarız da, onlar ne yer..!’
Adıgüzel, “Rusya bizi tehdit ediyor. Ama Rusya’ya Türkiye’den yüksek miktarda ...
Palandöken’de meşaleli açılış
Palandöken’de 2015-2016 kayak sezonu düzenlenen meşaleli kayak gösterisiyle başladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva