Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Erzurum pilot iller arasında
Erzurum pilot iller arasında
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
HABERLER>GUNDEM
30 Ekim 2016 Pazar - 22:06

Aksakal, Hak İş Erzurum İl Başkanı oldu

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Hak İş Konfederasyonu Erzurum İl Başkanlığı’na getirildi.

Aksakal, Hak İş Erzurum İl Başkanı oldu

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Hak İş Konfederasyonu Erzurum İl Başkanlığı’na getirildi. 8 sene boyunca aktif olarak Hak İş Konfederasyonu Hizmet İş kolunda sendikal faaliyette bulunan Aksakal, yeni görevi ile başarılı hizmetler vermeye devam edecek.

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı görevini yürüten Erol Aksakal, Hak İş Erzurum İl Başkanlığı’na getirildi. Hak İş’in Türkiye’nin en büyük işçi sendikalarından biri olduğunu belirten Aksakal, temel hedefinin sendika üyelerinin haklarını korumak ve daha iyi çalışma şartlarını elde etmek olduğunu ifade etti. Ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişimin kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan Aksakal, bu gelişim esnasında işçinin güçlü kalması gerektiğini kaydetti. Aksakal, “Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı olarak devam ettiğim görevimin yanına Hak İş Konfederasyonu Erzurum İl Başkanlığı eklendi. Beni bu göreve layık gören Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, genel merkezimize ve dava arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hak İş’in örgütlenmesinde, Hak İş’e bağlı her sendikanın yanında ve hizmetinde olacağız. Hak İş’e bağlı sendikalarda örgütlenmeye hız vereceğiz. Bu zor ama bir o kadarda onurlu bir görev. Bu görevi en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum. Hak ararken kimsenin hakkına girmeyeceğimize, üyelerimizin daha iyi şartlarda çalışması için elimizden geleni ardımızı koymayacağımıza söz veriyorum” diye konuştu.

Günümüzde ekonomik gelişmenin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Aksakal, yeni çalışma ve girişimleri ile sendika üyelerinin maddi ve manevi imkânlarını yükselteceklerini belirtti. Ülkenin gelişmesi için bireyin, işçinin desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Aksakal, “Biz, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin birbirini tetiklediğini düşünüyoruz. Türkiye fiziki olarak da gelişiyor. Yollar, havaalanları, demiryolları, denizyolları, toplu ve modern konutlar, üniversiteler hızla gelişiyor. Türkiye’nin ulaşmadığı köşesi kalmıyor. Biz, insanımızı da 21. Yüzyıla hazırlayalım istiyoruz. Birey, işçi güçlü olsun istiyoruz. Bireylerin etkinlikleri ve yetkinlikleri gelişsin istiyoruz. Bundan dolayı Anadolu Aydınlanması istiyoruz. Türkiye’yi sosyal ağlarla, mesleki eğitim modelleri ve modülleriyle örelim istiyoruz. Bireylerimizin önündeki seçenekleri, imkânları artırarak güçlü bir gelişim sağlayalım istiyoruz. İnşallah bu amaçla girişimlerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Diğer sendikalardan farklı olarak ezberleri bozacaklarını aktaran Aksakal, “HAK-İŞ olarak sendikal mücadelemizde, insan, emek, demokrasi eksenli düşüncemizden, kararlı, ilkeli, sorumlu, sendikacılık anlayışımızdan asla sapmıyoruz. Birbirimizi ve ilkelerimizi sahiplenerek, işçi hareketinin “güçlü, farklı ve özgün” sesi olmak, Sivil ve demokratik bir kitle örgütü olmanın farkında, değişime açık, aklı ve bilgiyi, duygu ve sezgiyi doğru kullanan yenilikçi bir anlayışın öncüsü olmak iddiasındayız. Slogancılığı, şablonculuğu, konjonktüre göre pozisyon tutma kolaycılığını, alışkanlıkları ve ezberleri her fırsatta sorgulamaya ve gerektiğinde cesaretle reddetmeye özen gösteriyoruz” dedi.

 
Atlı Cirit Ligi Kupası dadaşların oldu
 
Çamlıkaya’da Geleneksel Cumhuriyet şöleni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlar Milli coşkuda buluştu
Erzurum’da Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümü, Havuzbaşında düzenlenen ...
Anadolu’nun zirve ilinde Milli Coşku
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. yıl dönümü Erzurum’un Oltu, Pasinler ...
Ada’dan Cumhuriyet coşkusuna davet
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. yıl dönümü etkinlikleri ülke genelinde ...
 
Sekmen: ‘Cumhuriyet en değerli varlığımızdır’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ...
‘Görevimiz milli değerlere sahip çıkmaktır’
Vali Azizoğlu, ‘Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, ...
‘Cumhuriyet birlik ve beraberliğimizin simgesi’
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, 29 Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ...
 
‘Erzurum Milli iradenin kaynağı’
Türk Ocakları Genel Merkez Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, 'Bu ülkeyi bin ...
Yerel medya bağımlılık farkındalığı eğitimi başladı
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti ...
Vali Azizoğlu’ndan dadaşlara çağrı
Vali Azizoğlu, “Erzurum halkını 12 Kasım sabahı tabyalara yürümeyi davet ediyorum” dedi
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva