Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>ASAYÄ°Ş
3 Ekim 2019 Perşembe - 10:23

Akar: "Kendi milli muharip uçağımızı da yaparız"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "F-35 olmuyorsa Hürkuş'u yaptık, kendi milli muharip uçağımızı da yaparız, yapacağız inşallah. Patriot olmuyorsa 'Siper'i yapıyoruz, kendi hava savunma sistemimizi daha da geliştireceğiz" dedi.

Akar:  Kendi milli muharip uçağımızı da yaparız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "F-35 olmuyorsa Hürkuş'u yaptık, kendi milli muharip uçağımızı da yaparız, yapacağız inşallah. Patriot olmuyorsa 'Siper'i yapıyoruz, kendi hava savunma sistemimizi daha da geliştireceğiz" dedi.

Ankara'da bir otelde düzenlenen 2. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'ne Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş katıldı. Zirvede konuşan Bakan Akar, gece-gündüz demeden millet ve vatanın hakkını, hukukunu karada, denizde ve havada korumak, kollamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, "Devletimiz politik, askeri, teknolojik, ekonomik ve diğer alanlarda yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ediyor. Bunlarla ilgili gerekli planlamalarını yapıp, gerekli adımlarını tereddütsüz atıyor. Bizler başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bakanlar, bakanlıklar, güvenlikle ilgili devletin tüm kurum ve kuruluşlarındaki arkadaşlarımız gerçekten tahminlerinizin çok üzerinde gece gündüz demeden milletimizin ve vatanımızın hakkını, hukukunu karada, denizde ve havada savunmak, korumak ve kollamak için ellerinden gelen her türlü gayreti yakinen gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"MAALESEF ÇOK UZUN YILLAR AYAĞIMIZA PRANGA VURDULAR"

"Türkiye'nin gelişmesini, ilerlemesini istemeyenler, maalesef çok uzun yıllar ayağımıza pranga vurdular, bizleri bir şekilde durdurmaya çalıştılar" diyen Bakan Akar, "Bizim işlerimizi zorlaştırmak için eteğimizden, ayağımızdan tuttular. Artık bunun farkındayız. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında ekonomi ve sanayi alanlarındaki bazı önemli girişimler, sonraki yıllarda devam ettirilemedi veya çeşitli sebeplerle akamete uğradı, uğratıldı. Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş, Şakir Zümre, Nuri Killigil sadece bunlardan birkaçı, çok ciddi teşebbüsler oldu ama maalesef ilerlemekte bir sıkıntı yaşadık. Çok şükür artık o dönemleri geride bıraktık" dedi.

"TSK'NIN HARP SİLAH, ARAÇ VE GEREÇLERİNİ KENDİ İMKAN VE KAYNAKLARIMIZLA YAPIYORUZ"

Türkiye'nin savunma sanayii alanında büyük atılımlar gerçekleştirdiğini söyleyen Bakan Akar, "Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşvik ve desteğiyle son yıllarda özellikle savunma sanayi alanında büyük atılımların gerçekleştirildiğini hep birlikte görüyoruz. Bu alanda yerlilik ve millilik oranımız yüzde 20'lerden yüzde 70'lere gelmiş bulunmaktadır. TSK'nın ihtiyacı doğrultusunda birçok harp silah, araç ve gereçleri ile mühimmatı, artık kendi imkan ve kaynaklarımızla yapıyoruz. Ülkemizin sadece pazar olduğu günlerin geçtiğini, artık sadece pazar değiliz. Artık her türlü mal ve hizmet üretiminde söz sahibi olduğumuzu herkes öğrendi, öğrenecek" şeklinde konuştu.

"F-35 OLMUYORSA HÜRKUŞ'U YAPTIK, KENDİ MİLLİ MUHARİP UÇAĞIMIZI DA YAPARIZ"

Savunma sanayii alanında Türkiye'nin geliştiğini ve gelişmeye devam edeceğini bildiren Bakan Akar, "Bir zamanlar bizler için hayal olan kendi silahımızı, mühimmatımızı araç ve gerecimizi üretebilme imkan ve kabiliyeti, bugün gerçeğe dönüşmüş durumda, MİLGEM gemilerimiz, Altay ana muharebe tankı, Fırtına topçu sistemleri, ATAK taarruz helikopteri, silahlı ve silahsız insansız hava araçları, Hürkuş başlangıç ve temel eğitim uçağı, ilk uçuşunu gerçekleştiren ve yakında seri üretim süreci başlayacak olan GÖKBEY genel maksat helikopteri ve ürettiğimiz her türlü mühimmat, yerlilik ve millilik konusundaki azim ve kararlılığımızın en önemli göstergeleridir. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. F-35 olmuyorsa Hürkuş'u yaptık, kendi milli muharip uçağımızı da yaparız, yapacağız inşallah. Patriot olmuyorsa 'Siper'i yapıyoruz, kendi hava savunma sistemimizi daha da geliştireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Bakan Akar konuşmasının ardından stantları gezdi.

 
Erzurum’dan Nagehan Alçı’ya suç duyurusu!
 
Geçici işçilerin çalışma süresi uzatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan Nagehan Alçı’ya suç duyurusu!
Türk Hukuk Enstitüsü Erzurum Şube Başkanı Av. Ufuk Dikbaş ve ekibi, Gazeteci ...
Horasan’da Yaya Güvenliği gündemi
Erzurum’un Horasan ilçesinde, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eşzamanlı ...
Pasinlerliler ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ dediler
Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Büro Amirliği ekiplerince ...
 
3 terörist etkisiz hale getirildi
Hakkari il merkezi ve Çukurca ilçesinde yürütülen operasyonlarda 3 PKK’lı ...
Yolcunun sırt çantasından 1 kilo bonzai çıktı
Erzurum şehirlerarası otogarında bir yolcunun sırt çantasında 1 kilo 27 ...
Çatıdan atlayarak kaçmaya çalıştı
Erzurum’da hırsızlık için girdiği kuyumcudan fark edilmesi üzerine şahıs, ...
 
Haftanin'de 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde düzenlenen hava harekatında 2 ...
Öldürülen 5 teröristten biri Gri Liste’de
Siirt’in Eruh kısalında 28 Eylül’de etkisiz hale getirilen 5 teröristten ...
81 ilde eş zamanlı “Yaya Güvenliği” nöbeti
İçişleri Bakanlığı, 2019 yılını “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan etmişti
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva