Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
DSİ yatırımıyla taşkınlar önlendi
DSİ yatırımıyla taşkınlar önlendi
Erzurum Müzesi’nde Malazgirt emanetleri
Erzurum Müzesi’nde Malazgirt emanetleri
Polis imdada yetişti
Polis imdada yetişti
Karayazı şehitleri dualarla anıldı
Karayazı şehitleri dualarla anıldı
Çiftçi'den Şehit ailesine bayram ziyareti
Çiftçi'den Şehit ailesine bayram ziyareti
HABERLER>SÄ°YASET
28 Aralık 2012 Cuma - 07:40

Aileler için iş birliği

Palandöken Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü işbirliği ile evli ve bekârlara 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı" çerçevesinde Yenişehir AVM Kültür Merkezin de eğitim verildi.

Aileler için iş birliği

Palandöken Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü işbirliği ile evli ve bekârlara 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı" çerçevesinde Yenişehir AVM Kültür Merkezin de eğitim verildi. Evlilikte hukuk, iletişim ve yaşam becerileri gibi konuların verildiği eğitim programı sonrası katılımcılara sertifikalarını Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sultan Murat Aydın’ın elinden aldı.
AYDIN,” KURUMSAL İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK”
Program sonrası sertifika töreni de kısa bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sultan Murat Aydın, "Bakanlığımız ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlediğimiz "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında toplumun temeli olan aile kurumunun sağlıklı oluşumuna katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Toplumun temeli olan aile ne kadar sağlıklı ve güçlü olursa toplumlar da o kadar sağlıklı ve güçlü olur. Türkiye'yi dünya ile kıyasladığımızda aile yapısının bizi güçlü tutan en önemli yapı olduğunu görüyoruz. Ancak 1950'li yıllarda toplumun yüzde 75'i kırsalda yaşarken, bugün yüzde 75'i kentlerde yerleşik yaşam sürüyor. Bu değişim, beraberinde sorunları da getiriyor. Devlet olarak, toplum yapısındaki değişimi ve ihtiyaçları doğru yöneterek, sağlıklı ve mutlu geleceği hazırlamak elimizde. Bu düşünceyle kurumlar arası işbirliğimizi ilimiz deki tüm belediyelerimizi kapsayacak şekilde devam ettirerek daha güçlü bağlar kurmayı hedefliyoruz " diye konuştu.
BAŞKAN BULUTLAR ,” AİLE KUTSALDIR”
Toplumdaki aile yapısını kutsallığından bahseden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise, “Sosyal bir varlık olan insan için, toplumsal hayat ne kadar önemli ve gerekli ise, toplum için de o toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu o kadar önemlidir. Günümüzde evlilik kurumunun çok yıprandığı ve boşanmaların görünür bir şekilde arttığı gözlenen bir gerçektir. İstatistiklere bakıldığında boşanmaların % 40’ı evliliğin ilk 5 yılında gerçekleşmektedir. Boşanma rakamlarının yüksek olması evlilik kurumunu yani aile mercek altına almayı gerektirmiştir. Oysaki toplumumuz da aile her zaman kutsal sayılmıştır. Bu değerleriniz hızla deforme olması yeni arayışlara gidilmesine nede olmuştur. Bugün burada aileni kutsallığı kadar bu kutsal değerin nasıl korunacağı hakkın da uzman arkadaşlar tarafından çok değerli bilgiler aktırılmıştır. Bu bilgiler gerek aile gerekse de kurulacak yeni ailelere bilgiler rehber olacaktır. Palandöken Belediyesi olarak her zaman her zemin de ailenin huzuruna, mutluluğuna bir liman olacağı gibi aileni kutsallığını korunması için de elini taşı altına sokacaktır. Belediye olarak çok yakın da ilçemize bir konuk evi yaparak aile fertlerine sahip çıktığının samimiyetini ortaya koyacaktır” dedi.
Eğitim seminerini ardından Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, seminere katılan katılımcılara, Kur'an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler verdi.

 
Polonyalılardan Erzurum ilgisi
 
Övgüler B.B. taraftarı için
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toplu ulaşımda 15 yeni otobüs
Büyükşehir, bir süre önce gerçekleştirilen ihaleyle satın aldığı 15 yeni ...
Darcan Karaçoban Emniyet Müdürü oldu
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı Erol Darcan, ...
Doğan köyleri bilgilendirdi
Tekman belediye Başkanı Yakup Doğan, 6360 sayılı yasa gereği Tekman ilçesine ...
 
Yılmaz Tekmanlılarla istişare etti
AK Parti Erzurum milletvekili Adnan Yılmaz, Tekman İlçesi’nde bir dizi ...
Kültür Merkezi mazide kaldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kültür Merkezi Müdürlüğü’nce kullanılan ...
AK Parti'den Oltu istişaresi
Ak Parti istişare toplantısı Erzurum’un Oltu İlçesinde yapıldı.
 
Yusuf Canların çileleri bitecek mi?..
Erzurum'da okul yolunda ulaşım çilesi çeken 10 yaşındaki bedensel engelli ...
ETB’den Kaymakam Katırcı’ya ziyaret
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri, Erzurum Yakutiye İlçesi ...
Cengiz'den GSL övgüsü
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçede bu yıl eğitim-öğretime açılan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva