Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ‘2023 Çerçevesi’nde Türkiye Tarım Politikaları’nın Geleceği Çalıştayı’ düzenlenecek. Bugün açılışı yapılacak olan Çalıştay, 6 Haziran’da tamamlanacak.
Çalıştay Düzenleme Komitesi Başkanı Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fahri Yavuz 2023 Çerçevesi’nde Türkiye Tarım Politikaları’nın Geleceği çalıştay ı ile ilgili bilgiler verdi.
2023 Çerçevesi’nde Türkiye Tarım Politikaları’nın Geleceği adlı Çalıştay ile ilgili bir basın açıklaması yapan Yavuz, “Çalıştay kapsamında Türkiye’de uygulanan mevcut tarım politikaları; Türk tarımının problemleri, Avrupa Birliği tarım politikları, ABD tarım politikaları, Brezilya gibi gelişen ekonomilerdeki tarım politikaları ve Yeni Zelanda liberal tarım politikaları gibi alternatif uluslararası tarım politikaları dikkate alınarak 2023 vizyonu doğrultusunda değerlendirecek ve tarım sektörünü bu vizyondaki hedefe ulaştıracak politika alternatifleri ortaya koyulmaya çalışılacaktır. Çalıştay sonuçları bir rapor halinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sunulacak ve kamuoyu ile de paylaşılacaktır.” dedi.
Çalıştay’ın uluslararası olduğuna dikkat çeken Prof. Yavuz şöyle konuştu: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Nebraska Üniversitesi, TUBİTAK, KUDAKA, Halkbank ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen bu çalıştay, ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü tarafından organize edilmiştir. Çalıştay’a Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelanda, Brezilya ve Fransa’dan beş, Erzurum dışındaki Ziraat Fakültelerinden 10, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden beş olmak üzere Tarım Politikaları çalışan toplam 20 bilim insanı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan sekiz, Kalkınma Bakanlığı’ndan dört, Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan iki, Ekonomi Bakanlığından bir ve Hazine Müsteşarlığından üç olmak üzere olmak üzere toplam 18 ilgili uzman katılacaktır. İlave olarak Erzurum’dan üniversite ve dışından tarım ve tarım politikalarıyla ilgili 40 civarında katılımcı olacaktır. Genel toplamda 80 civarında kayıtlı katılımcı 3 gün boyunca katkı verecektir.”