Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek’
'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek’
Erdoğan’dan eser siyaseti vurgusu
Erdoğan’dan eser siyaseti vurgusu
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
27 Nisan 2023 Perşembe - 14:17

ATAUNİ Akreditasyonda 5. sırada

ATAUNİ Akreditasyonda 5. sırada yer aldı.

ATAUNİ Akreditasyonda 5. sırada

Bağımsız kurullarca, belli bir kalite standardı doğrultusunda verilen eğitimin ölçüsünü göstermek amacıyla kullanılan akreditasyon sürecine Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesiyle birlikte ağırlık veren Atatürk Üniversitesi, atılan adımların karşılığını almaya başladı.

Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi” kapsamında üniversitedeki eğitim kalitesinin artırılması ve akreditasyonunda programlara rehberlik yapması amacıyla 2019 yılında “Önlisans ve Lisans Eğitim Koordinatörlüğü” 2020 yılında ise Kalite  Koordinatörlüğü kuruldu.

14 PROGRAMIN DEĞERLENDİRME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

2019 yılında sadece 6 lisans programı akredite olup onların da 2020 yılında akreditasyon süreleri bitmişken, kurulan bu birimler öncülüğünde 2020 yılında 40, 2021 yılında ise 23 programın akreditasyon dosyası hazırlandı. Akreditasyon kuruluşlarının bazı programlara sayı kotası koyması ya da ilgili akreditasyon kuruluşlarının bazı programlarda müracaat almamasından dolayı 2021 yılında 30 program, 2022 yılında 33 program akreditasyon başvurusunda bulundu. Bugün itibariyle Atatürk Üniversitesinde 43 akredite program bulunurken, 14 programın ise değerlendirme süreci devam ediyor. Ayrıca 2023 yılında 29 program akreditasyona ilk defa başvuruda bulundu.

SEMİNERLER VE REHBERLİK HİZMETİ İLE AKADEMİSYENLER BİLGİLENDİRİLDİ

Bu süreçte akreditasyona başvuracak programların  yöneticisi ve akademik personeline “Akreditasyon nedir, Nereden başlanır ve Ne  yapılması gerekir?” konularında seminerler verildi ve gerekli olan rehberlik  hizmeti sunuldu. Akreditasyon kuruluşlarının fakültelerdeki saha ziyareti esnasında koordinatörlük ve rektörlük her zaman hazır bulundu ve ihtiyaç duydukları alanlarda gerekli destekler verildi. Bu sayede 2020-2023 yılları arasında 85 programın  akreditasyon sürecine başvuru yapması sağlandı.

KALİTE EYLEM PLANI HAYATA GEÇİRİLDİ

Ayrıca Atatürk Üniversitesinin kalite anlayışının iyileşti­rilmesi için “Kalite Eylem  Planı” hazırlandı. Bu eylem planı, akreditasyon ve kalite çalışmalarını etkin bir şekilde yapmaya çalışan birimler için önemli bir yol haritası teşkil etti. Kalite eylem planının hayata geçirilmesi için akademik birimler tarafından kalite komisyonları oluşturuldu. Birim kalite komisyonlarına akreditasyon ve kalite çalışmalarında üniversitenin gelişmeye  açık yönlerini içeren seminerler verildi.

REKTÖR ÇOMAKLI: “ÜNİVERSİTEMİZ 208 ÜNİVERSİTE ARASINDA  5. SIRADA”

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitelerin vermiş oldukları eğitimi göstermek amaçlı, ulusal ve uluslararası çapta bağımsız kurumlardan almış olduğu kalite belgesi olarak tanımlanan akreditasyonun Atatürk Üniversitesinde bir kültür haline geldiğini söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren başlayan Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi doğrultusunda yapılan çalışmaların kısa zamanda karşılık bulduğunu aktaran Rektör Çomaklı bu çalışmalar neticesinde: “YÖKAK tarafından tescillenen veya YÖKAK’ın tanıdığı akreditasyon kuruluşlarınca üniversitelerin akredite program sayıları karşılaştırıldığında;

208 üniversite arasında 2022 yılında 15. sırada olan üniversitemiz bugün itibariyle 5. sıraya, Devlet üniversiteleri arasında 2022 yılında 10. sırada olan üniversitemiz bugün itibariyle 4. sıraya, Araştırma Üniversitesi olan 23 üniversite arasında 2022 yılında 8. sırada olan üniversitemiz bugün itibariyle 3. sıraya, Kurumsal Akreditasyon alan 23 üniversite arasında 2022 yılında 9. sırada olan üniversitemiz bugün itibariyle 4. sıraya, Son 1 yıl içerisinde program akreditasyon sayısını en fazla arttıran üniversiteler arasında Atatürk Üniversitesi 2. sıraya yükseldi.

Elde edilen bu başarıların ardından üniversitemiz, sahip olduğu akreditasyon ve kalite politikası ile 2024 yılında Türkiye’deki üniversiteler arasında lisans düzeyinde en fazla program akreditasyonuna sahip olan üniversite unvanını almayı hedefliyor. 3 yıl içerisinde akredite program sayısını 43’e çıkaran üniversitemiz, YÖKAK tarafından düzenlenecek Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansında “Yükseköğretimde Değerlendirme ve Kalite Güvencesi” başlığında akreditasyon başarı öyküsünü katılımcılara anlatmak üzere davet edildi.

Üniversitemizin akreditasyon yolculuğundaki bu başarıya ulaşmasında koordinatörlük, dekan, program yöneticileri, akademik ve idari personelin bu işe sahip çıkması, inanması, içselleştirmesi, heyecanı ve takım çalışmasına inanması olduğu söylenebilir. Bu düşüncelerle, üniversitemizin hem ulusal hem de uluslararası bilim dünyasında daha rekabetçi bir konuma taşıyan tüm mensuplarımıza teşekkür ediyor, nice başarılara hep birlikte imza atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

 
Nöbetteki Ailelerden 40’ıncı buluşma sevinci
 
Haber yapmaya giderken haber oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çakmak YÜTAM vizyonunu paylaştı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı ...
MEM’le Erzurum Baro’su arasında iş birliği protokolü
Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Erzurum Barosu arasında “Farklıyız ...
ATAUNİ Mart ayı akademik teşvik ödülleri verildi
Gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla üniversite ismini üst sıralara ...
 
ETÜ’de Bayrak Değişimi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile ...
ATAUNİ’de bayramlaşma töreni düzenlendi
Atatürk Üniversitesi akademik ve idari personeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla ...
Küçük Başkan’dan Erzurum için teknofest önerisi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, makamını 23 Nisan Ulusal ...
 
ETÜ’de Bayramlaşma Töreni
Ramazan Bayramı münasebetiyle Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) bayramlaşma ...
Yeni Dünya Vakfı üniversite öğrencilerini ağırladı
Dünyanın farklı ülkelerinden gelip Erzurum’da lisans, yüksek lisans ve ...
ETÜ Mucitpark’tan örnek yaklaşım
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva