Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bolat: 'Türkiye, en güçlü ve güvenilir lojistik merkez'
Bolat: 'Türkiye, en güçlü ve güvenilir lojistik merkez'
Alparslan Otağında Türk ve Filistin bayrakları açıldı
Alparslan Otağında Türk ve Filistin bayrakları açıldı
Gazze’de can kaybı 62 bin 192’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 62 bin 192’ye yükseldi
‘Dünyayı başlarına yıkacak kadar güçlüyüz’
‘Dünyayı başlarına yıkacak kadar güçlüyüz’
PFDK Kararları açıklandı
PFDK Kararları açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
22 Ağustos 2025 Cuma - 10:49

AGV Kız Öğrenci Yurdunun temelleri atıldı

Abdurrahmangazi Vakfı’nın "Münevver Hanımlar Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu"nun inşaat temeli yapılan törenle atıldı.

AGV Kız Öğrenci Yurdunun temelleri atıldı

Abdurrahmangazi Vakfı’nın "Münevver Hanımlar Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu"nun inşaat temeli yapılan törenle atıldı. AGV’nin Şehit Bahattin Yıldız Erkek Öğrenci Yurdu’nun hemen yanında temelleri atılan kız öğrenci yurdunun bir kısmı da hanımların İslami ilimlerde öğrenim alacakları medrese olacak.
Temel atma töreni Ayasofya Cami imamı Bünyamin Topçuoğlu’nun okuduğu Kuran tilavetiyle başlandı. AGV Başkanı Abdulkadir Karataş’ın açılış konuşmasından sonra mikrofona gelen AGV Onursal Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman, İstanbul için Eyüp Sultan, Ankara için Hacı Bayram Veli, Bursa için Emir Sultan ne ise Erzurum için de sahabe şehit Abdurrahman Gazi odur. Biz de Allah yolunda hizmet etmesini murat ettiğimiz vakfımıza Abdurrahman Gazi adını vermiştik. Yüksek öğrenim erkek yurdumuzun temelini attığımız gün arkadaşımız Bahattin Yıldız Afganistan’daki öğrencilere yardım için giderken uçak düşmesi sonucu şehit olunca onun adını verdik. Evi, yuvayı kuran, evlatlarımızın ilk muallimi olan hanımların İslami eğitim alacakları medresemizin ve yurdumuzun adını da "nurlu, entelektüel, aydınlanmış, ışık saçan" anlamlarına gelen "Münevver" koyuyoruz. Evet, hizmet binamızın adı "Münevver Hanımlar Yüksek Öğrenim Kız Talebe Yurdu" olacak. Hizmet almak isteyen her hanıma burada İslamî eğitim de verilecek. Yurdun yapımına en büyük desteği Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen vermiştir. Huzurlarınızda Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e şükranlarımı sunuyorum." dedi.
Başkan Sekmen: "Her zaman destek olacağız"
Daha sonra konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mustafa Ağırman hocanın projeyi kendisine tanıtmasından sonra her türlü desteği vereceğine dair taahhütte bulunduğunu söyleyerek aynı taahhüdü törene katılanların huzurunda bir kez daha yineledi ve milletin milli ve manevi değerlerini yaşatacak her hizmeti desteklediklerini ifade ederek AGV Münevver Hanımlar Kız Öğrenci Yurdunun hayırlı olmasını diledi. Temel atma töreninde Erzurum Milletvekili Selami Altunok’un yaptığı konuşmadan sonra Erzurum İl Müftüsü Rüstem Can dua ettikten sonra yurt inşaatının temeline ilk harç döküldü. 

 
ASKON Erzurum’da buluştu
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB’den bir ilk
Öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf ...
Tekin: ‘İddialı bir program oluşturduk’
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Afyonkarahisar ziyareti kapsamında, "Türkiye ...
Tekin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni değerlendirdi
Tekin, Türkiye'de özellikle son 20 yılda eğitim öğretim göstergeleri açısından ...
 
Tekin: OECD'de ilk üç içerisindeyiz
Tekin, iki yılı aşkın süredir eğitimde hayata geçirilen uygulamalarda ...
'Gazze’de yaşananlar büyük bir insanlık dramıdır'
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Gazze’deki ...
Tekin İl müdürlerine seslendi
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025-2026 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını ...
 
Atatürk Üniversitesi 69’uncu gurur yılına giriyor
Doğu’da bir üniversite kurulması hayaliyle başlayan ve 1957’de bu hayalin ...
ETÜ Projesine TÜBİTAK desteği
ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim ...
ATAUNİV Türkiye’de 8. sırada
Atatürk Üniversitesi, ODTÜ University Ranking by Academic Performance ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
Nedim Atakol
Nedim Atakol
69 Yaşında Bir Üniversite
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva