Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
7 Kasım 2020 Cumartesi - 06:54

881 bin kişiye 4,2 milyar TL ödeme yapıldı

Selçuk, ''Normalleşme desteğinden şu ana kadar 2 milyon 126 bin 115 sigortalı yararlanmış ve toplam 1,7 milyar TL’ye yakın prim desteği sağlanmıştır. Salgın döneminde işsizlik ödeneği olarak 881 bin kişiye 4,2 milyar TL ödeme yaptık" dedi.

881 bin kişiye 4,2 milyar TL ödeme yapıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ''Normalleşme desteğinden şu ana kadar 2 milyon 126 bin 115 sigortalı yararlanmış ve toplam 1,7 milyar TL’ye yakın prim desteği sağlanmıştır. Salgın döneminde işsizlik ödeneği olarak 881 bin kişiye 4,2 milyar TL ödeme yaptık" dedi.

SOSYAL KORUMA KALKANI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerine katıldı. Bakan Selçuk, çalışma hayatı, sosyal güvenlik, sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler alanlarında salgından etkilenen tüm toplum kesimlerine yönelik Sosyal Koruma Kalkanı'nı hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Sosyal Koruma Kalkanımız çerçevesinde Bakanlık olarak doğrudan vatandaşlarımıza sağladığımız yardım ve desteklerin toplam tutarı 41 milyar TL’yi geçti. Koşullarını esnettiğimiz Kısa Çalışma Ödeneği ile Mart ayından bu yana 3,6 milyon çalışanımız için 21,8 milyar TL ödeme yaptık. İstihdamı korumak için sözleşme fesih kısıtı getirdik. İşverenleri tarafından ücretsiz izne çıkarılan çalışanlarımıza sağlanan Nakdi Ücret Desteği kapsamında 2 milyonu aşkın çalışana 5,1 milyar TL ödeme yaptık. Salgının etkilerini atlatarak normal çalışma düzenine dönen iş yerlerimizi de Normalleşme Desteği ile desteklemeye devam ediyoruz. Normalleşme Desteği'nden şu ana kadar 2 milyon 126 bin 115 sigortalı yararlanmış ve toplam 1,7 milyar TL’ye yakın prim desteği sağlanmıştır. Salgın döneminde işsizlik ödeneği olarak 881 bin kişiye 4,2 milyar TL ödeme yaptık. Yine bu dönemde Pandemi Sosyal Destek Programı'yla 6 milyondan fazla haneye biner TL nakdi destek sağladık" dedi.

SENDİKALAŞMA

Bakan Selçuk, sendikalaşma konusunda, "2013’te yüzde 9,2 olan işçilerimizin sendikalaşma oranı, bugün (Temmuz 2020) yüzde 13,66’ya, 2002 yılında yüzde 48 olan kamu görevlilerimizin sendikalaşma oranı (Eylül 2020) yüzde 65,44’e ulaşmıştır. Sendikalarımız kuruluş işlemlerini dijital ortama taşımaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücrete yönelik olarak ise Selçuk, "Asgari ücret tespit çalışmalarımız net asgari ücret 2020 yılında 2 bin 324 lira 71 kuruş olarak belirlenmişti. Enflasyondan arındırılmış reel değere baktığımızda net asgari ücretin 2002 yılına göre yüzde 132 oranında arttığını gösteriyor. 2021 yılı için uygulanacak asgari ücretin tespiti amacıyla Aralık ayı başında çalışmalarımızı başlatacağız. Komisyonda bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

MEMUR MAAŞLARI

Selçuk şöyle konuştu: "Memur maaşlarında beşinci dönem toplu sözleşmede gerçekleştirmiştik. En düşük memur maaşını 4 bin 188 TL’ye, ortalama memur maaşını 5 bin 31 TL’ye yükseltmiş durumdayız. 2002 yılı maaşlarına göre en düşük memur maaşında reel yüzde 102 artış, ortalama memur maaşında reel yüzde 64 artış sağladık. 2019 yılında imzaladığımız çerçeve protokol kapsamında kamu işçilerinin ücretlerinde 2019 yılı için yüzde 8+yüzde 4, 2020 yılı için yüzde 3+yüzde 3 artış yapılmasını karara bağladık."

SGK

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ilişkin olarak ise Bakan Selçuk, "SGK bütçesi değerlendirildiğinde gelirlerin giderleri karşılama oranlarına bakmak bizi daha doğru sonuçlara götürecektir. Sosyal Güvenlik Kurumunun bütçesine ilişkin önemli bir gösterge olan gelirlerin giderleri karşılama oranı 2002 yılında yüzde 71,5 iken, bu oranın 2020 yıl sonunda yüzde 84,4 olarak gerçekleşmesini bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı

 
Pakdemirli’den ürün takibi açıklaması
 
139 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koca’dan “hastalık yayılıyor” uyarısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından korona virüsün yayıldığını ...
Palandöken’de kar zamanı
Erzurum’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı kartpostallık görüntüler ...
Erzurum GSİM’den kan bağışı
29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası nedeniyle Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ...
 
Erzurum’dan İzmir'e psikososyal destek
İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğünde depremin ardından, Erzurum Valiliği ...
Kacıroğlu: ‘Organ bağışı hayat kurtarır’
Sağlık Bakanlığı Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanı ...
Kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılık
Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede yürütülen çalışmalar sonuç ...
 
AFAD Erzurum ekibine teşekkür
AFAD Erzurum ekibi tarafından 65 saat sonra enkazdan çıkarılan 3 yaşındaki ...
Prof. Dr. Akçay uyardı
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi, Anabilim ...
Ejder’de Tek Millet, 2 Devlet vurgusu
Erzurum Yürüyüş Grubu üyeleri, Anadolu’nun zirvesi Sultan Sekisi Tepesi’ne ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva