Antalya'da araç kiralama şirketlerinden sahte belgelerle kiraladıkları otomobilleri yine sahte belgelerle başkalarına satan şebekenin bu şekilde 150 araç sattığı belirlenirken, bunlardan 111'i halen bulunamadı. Şebeke lideri ve 8 adamının köyde yaşadığı, kendilerininaracı olmadığı ve şehir merkezine dolmuşla gittikleri ortaya çıktı. Busatışlardan yapılan vurgun miktarının ise 5 milyon TL'yi bulduğu kaydedildi.
Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri,Antalya, Isparta, İzmir, Muğla,İstanbul, Ankara, Karaman, Balıkesir,Adana, Yozgat, Konya, Aydın, Trabzon ve Kütahya'daki şirketlerden otomobil kiralayıp bunları sahte belgelerle satan şebekeye yönelik önceki gün operasyon düzenlemişti. İstanbul, Manisa, Antalya, Erzurum ve Bolu'da yapılan operasyonlarda, şebekenin lideri olduğu iddia edilen Mustafa K. ile Cüneyt K., Mehmet Ali S., Hüseyin Y., Mehmet Ali Y., Hayriye A., Mustafa O., Deniz H.E., Alaaddin M., Necmi Z., Yüksel Ş., Perihan D., Celal O., Fatma Y., Ayşe Y. ve İsmail T. gözaltına alınmıştı.
KÖYDEN ŞEHİRE DOLMuşLA GİDİYORLARMIŞ
Polis, Mustafa K. ve 8 adamının Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ne bağlı bir köyde oturduklarını, şebekenin şimdiye kadar 150'ye yakın araç çalıp sattığını, ancak kendilerinin aracı olmadığını ve köyden dolmuşla şehir merkezine giderek buradan şehirlerarası otobüslerle kurbanlarına gittiklerini tespit etti.
E- DEVLET ŞİFRESİ ALMIŞLAR
Şebeke üyelerinin şirketlerden araç kiralarken şirket üzerine olanlar yerine kişiler üzerine kayıtlı araçları seçtikleri ortaya çıktı. Araç sahibi adına sahte kimlik belgesi çıkartan şebeke üyelerinin daha sonra 1 TL vererek PTT şubesinden e- devlet şifresi aldığı, ardından bu şifrelerle araçları ve kimlik bilgilerini sorguladıkları belirlendi. Örneğin kiraladıkları otomobilin hacizli ya da rehinli olması durumunda araçların deposuna sabun koydukları ve 'bozuk' diyerek başka bir araçla değiştirip onu sahte belgelerle sattıkları belirlendi.
ÇETE DAYANIŞMASI
Geçen hafta Kocaeli polisinin düzenlediği operasyonla yakalanan bir sahtecilik çetesiyle ortak hareket ettikleri belirlenen dolandırıcılık çetesinin, sahte kimlik belgelerini bu çeteye yaptırdıkları belirlendi. Polis şüphelilerin parayı ise gece kulüplerinde harcadığını, köylerindeki evlerinde lüks içinde yaşadığını belirledi.
KADINLAR MÜŞTERİYİ İKNA EDİYOrdu
Şebeke üyeleri arasında yer alan 4 kadının ise gazetelerde 'Bayandan temiz araba' ilanı verdikten sonra alıcı ile buluşup müşterileri ikna ettiği ortaya çıktı. Kadınlar adına çok sayıda sahte kimlik belgesi ele geçirilirken, polis şebekenin yurt genelinde sahte belgelerle sattığı araç sayısının 150 olduğunu, diğer araçların halen arandığını açıkladı. Şebekenin bu satışlardan yaptığı vurgun miktarının ise 5 milyon TL olduğu kaydedildi. Sorguları halen Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde süren şebeke üyelerinin yarın Adliye'ye sevk edileceği kaydedildi.