Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Kurtulmuş: ‘Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var’
Kurtulmuş: ‘Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var’
Erdoğan: ‘Emin adımlarla ilerliyoruz’
Erdoğan: ‘Emin adımlarla ilerliyoruz’
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Hakan Kutlu: ‘İnşallah daha güzel olacak’
Hakan Kutlu: ‘İnşallah daha güzel olacak’
HABERLER>GUNDEM
17 Aralık 2011 Cumartesi - 11:36

4 mevsim turizm için

(KUDAKA) tarafından hazırlanan turizm stratejisiyle, Doğu Anadolu Bölgesi'nin turizmden aldığı payın artırılması hedefleniyor.

4 mevsim turizm için

KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'da gerçekleştirilen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sonrası herkesin
"tesislerin ne olacağı" yönünde endişelerinin olduğunu belirterek, bu durumun bir arayışa neden olduğunu söyledi.
Kalkınma ajansı olarak, bunun üzerine bir durum tespiti yaptıklarını anlatan Altan, 9 ay süren bir İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem Planı hazırladıklarını ifade ederek, bunun için de uluslararası bir firmadan destek aldıklarını vurguladı.
Dr. Altan, strateji çalışmaları kapsamında, bölgenin turizm envanterini çıkardıklarını, ulusal ve uluslararası düzeyde seminerler ve konferanslar düzenleyip, anketler yaparak, katılımcı bir anlayışla nitelikli bir turizm stratejisi ve eylem planı hazırladıklarını belirtti.
Turizm stratejisi ve eylem planını, 25 Aralık'ta, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katılımıyla düzenleyecekleri konferansla kamuoyuna açıklaşacaklarını anlatan Altan, "Turizm strateji konusunda, yatırımcılara, turizmcilere, bölge insanına bilgi vererek, bir farkındalık oluşturacağız. Bunu dünyaya ilan edeceğiz. 2012 yılının başlarından itibaren turizm stratejisinin eylem planını uygulamaya geçeceğiz" dedi.
-"Stratejide her konu detaylı bir şekilde anlatıldı"-
Stratejinin çok detaylı hazırlandığını anlatan Altan, şunları kaydetti:
"Stratejinin bir bölününde bölgenin turizm potansiyeline yönelik durum tespiti yer alıyor. Bölgenin potansiyelini ortaya çıkardık. İkinci bölümde ise bu potansiyelin harekete geçirilmesi, turizmden yararlanılması için yapılması gerekenleri sıraladık. Çok sayıda faaliyet, görüş ve proje var. Milletten kopuk değil, herkesin benimsediği, içsellendirdiği ve bundan para kazanabileceği bir strateji oldu. Bütüncül bir yaklaşımla hazırladık. Yani dar anlamda değil, onlarca sektörü de geliştirebilecek çözüm önerileri var. Bunun içerisinde, eğitim, sağlık, ulaşım gibi farklı sektörlerin de güçlendirilmesi, tarım ve hayvancılığın turizme entegrasyonu söz konusu."
Sadece kış turizmini değil, diğer turizm çeşitlerinin de geliştirilmesini de hedeflediklerini vurgulayan Altan, "Kış turizmi yanında Termal, doğa, inanç ve kongre turizmini geliştirmeyi hedefledik" diye konuştu.
Stratejide, tanıtım ve pazarlama programını da hazırladıklarını belirten Altan, "Profesyonel bir yöntemle, bölgemizi dünyaya tanıtacağız. Dolayısıyla temel eksenlerimizle turizmi geliştireceğiz" diye konuştu.
Neyin, ne zaman, kim tarafından, nasıl uygulanacağına yönelik bütün detayları hazırladıklarını ifade eden Altan, şöyle konuştu:
"Kış Oyunları bölgemize ayrı bir önem sağladı. Buz hokeyi ile atlama kulesiyle, diğer spor çeşitleriyleErzurum önemli bir konuma sahip. Dünyanın çok az bölgesinde bulunabilecek yatırımlar burada var. Kongre turizminin, sporcu kamplarının geliştirilmesini öneriyoruz. Çünkü kongre turizmi ve sporcu kamplarıyla turistler sadece kışın gelmeyecek, bölgedeki oteller sadece kışın dolmayacak. Otellerdeki doluluk oranı her mevsim aynı olacak" diye konuştu.
-"Tarihi ve turistik mekanları ön plana çıkacak"-
Tur operatörlerinin Erzurum'un tarihi ve kültürel mekanlarına hayran kaldığını anlatan Altan, "Erzurum'da gelen turistler artık otellerde kalmayacak, kentin tarihi ve kültürel mekanlarını da görecek. Buna yönelik ayrı bir plan daha hazırladık. Kalkınma Bakanlığı tarafından Erzurum'daki cazibe merkezlerini destekleme programı uygulanıyor. Söz konusu programla Erzurum'un tarihi ve turistik mekanları ön plana çıkacak" diye konuştu.
Bölgedeki turizm potansiyeline yönelik sağlıklı bir tespit ve farkındalığın bugüne kadar yapılmadığını dile getiren Altan, önemli olan tespit edilen potansiyeli faaliyete geçirmek olduğunu vurguladı.
Hazırlanan İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eyle Planı'nın uygulanması halinde, bölgenin her yönde gelişeceğini vurgulayan Altan, eylem planın, bütün kamu kurum ve kuruluşların, özel sektörün desteğiyle, 2023 yılına kadar uygulanacağını vurguladı.
Bölgede çok ciddi bir kalkınmamını olacağına dikkati çeken Altan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çok orijinal bir strateji hazırladık. Konaklı Kayak Merkezi ve Erzincan'daki Ergan Dağı'na yönelik, finansal fizibilite raporları hazırlandı. Bu faaliyetlerin uygulanmasından sonra, bazılarının kaygı duyduğu tesislerdeki doluluk oranı artacak, hem yerli hem de yabancı turist sayılarında önemli bir artış olacak. Belki mevcut tesisler yetmeyecek, yeni tesisler yapılacak."

 
Aydemir: ’Erzurum sesini kaybetti’
 
''Kendi kirli kanlı tarihlerine baksınlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ’Erzurum sesini kaybetti’
Alvarlı Efe Hazretleri’nin “Dün Gece Yar Hanesinde, yastığım bir taş idi/Altım ...
Gözyaşlarıyla değil sevinçle yıktılar
Erzurum merkez Yakutiye belediyesinde depreme dayanıksız 15 bin gecekondudan ...
''Türkü Paşa''mızı kaybettik
Erzurum'un 'Türkü Paşası' olarak tanınan TRT Erzurum Radyosu Türk Halk ...
 
Kıskanma ne olur sigara iç senin de olur
nedeniyle iki bacağını kaybeden Bekir Çalışkan, engelli aracının arkasına yazdığı ...
Göz gözü görmüyor!
Erzurum’da sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi ...
Kıbrıs'ta çirkin tahrik
Türkiye'den ekip gitti
 
8 terörist ölü ele geçirildi
8 terörist ölü ele geçirildi
Küçük Ayşenur Herkesi Ağlattı
Erzurum Hizmetiçi Eğitim Tesisleri'ne yerleştirilen 12 yaşındaki Ayşenur ...
3 aylık hamileydi, intihar etti
Erzurum'un Hınıs İlçesi'nde, 1 çocuk annesi ve 3 aylık hamile olan 22 ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva