Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
HABERLER>ARAŞTıRMA
9 Mart 2016 Çarşamba - 12:25

2016’ya havalı girdik

DHMİ Şubat ayı sonu Erzurum verilerini açıkladı.

2016’ya havalı girdik

DHMİ Şubat ayı sonu Erzurum verilerini açıkladı. İl havalimanından gerçekleştirilen uçak seferi sayısı 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 23 oranında arttı. 2 ayda bin 431 uçuşun kaydedildiği Erzurum hava limanından bu yılın ocak ve şubat ayında 195 bin 378 yolcu yararlandı. Bin 219 ticari uçuşun gerçekleştiği hava limanından 2016’nın ilk iki ayında taşınan yük miktarı ise bin 654 ton olarak belirlendi.

DHMİ ERZURUM VERİLERİ

Erzurum havalimanından bu yılın ilk iki ayında 27 dış hatta, bin 404 de iç hatta olmak üzere toplam bin 431 uçak seferi kaydedildi. Dış hat uçak seferi sayısı, toplam uçak seferi sayısında yüzde 1,88’lik pay gösterdi. 2015 yılının ilk iki ayında havalimanından bin 127 iç, 41 dış hat olmak üzere toplam bin 168 sefer yapılmıştı.

ERZURUM HAVALİMANI YOLCU SAYISI

Erzurum havalimanından yılın ilk 2 ayında 193 bin 431 iç hat, bin 947 dış hatta olmak üzere toplamda 195 bin 378 yolcu yararlandı. DHMİ verileri üzerinden yapılan hesaplamalara göre Dış hat yolcu sayısının toplam yolcu içindeki payı yüzde 0,99 oldu. Geçtiğimiz yıl havalimanı 150 bin 998 iç, 5 bin 212 dış hat yolcusunu ağırlamıştı.

ERZURUM BAZLI, TİCARİ UÇUŞ VE YÜK VERİLERİ

Havalimanından 2 ayda bin 207 iç, 12 dış hat ticari uçak seferi yapıldı. Dış hat ticari uçak seferi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65 oranında geriledi. 2015’in ilk 2 ayındaki dış hat ticari uçak sefer sayısı 34 uçuş olarak kaydedilmişti. Dış hat ticari uçak seferi sayısı toplam ticari uçuşlar içinde yüzde 0,99’luk oran teşkil etti. Dönemde hava limanından iç hatta bin 605, dış hatta ise 49 olmak üzere toplam bin 654 ton yük taşındı.

ŞUBAT AYI İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI

DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2016 yılı Şubat ayı İstatistiklerine göre; Türkiye geneli Havalimanlarından Şubat ayında hizmet alan yolcu sayısı 11,7 milyon oldu. 2016 yılının Şubat ayında da yolcu, uçak ve yük trafiğinde istikrarlı artış devam etti.

2016 Yılı Şubat Ayında havalimanlarına iniş-kalkış yapan uçak trafiği, bir önceki yılın Şubat ayına göre, iç hatlarda  yüzde  21,5 artışla 63.438, dış hatlarda ise  yüzde  14,1 ‘lik artışla 36.501 oldu.

Türkiye hava sahasından Şubat ayında yüzde 1,8 artışla 24.253 olarak gerçekleşen üstgeçiş (overflight) trafiği ile birlikte 2016 yılı Şubat Ayında hizmet verilen uçak sayısı yüzde  15 artışla 124.192’ye ulaştı.

ŞUBAT AYINDA İÇ HAT YOLCU TRAFİĞİ YÜZDE 18 ARTTI…

2016 Yılı Şubat Ayı itibariyle;  iç hat yolcu trafiği yüzde  18,3 artışla 7.567.765 oldu. 2016 Şubat Ayında Dış hat yolcu trafiği ise yüzde  7,4 artışla 4.136.826 oldu.

Şubat 2016 itibariyle, havalimanlarında (direkt transit dâhil ) yüzde 14,2 artışla 11.720.515 yolcuya hizmet verildi.

İSTANBUL’UN LİDERLİĞİ SÜRÜYOR…

Üç büyük ilimizde yer alan, İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarının 2016 Yılı Şubat Ayında hizmet verdiği 8.398.241 yolcu Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısının yüzde 72’sini oluşturdu.

YÜK (KARGO+POSTA+BAGAJ) TAŞIMACILIĞI

2016 Yılı Şubat ayı itibariyle iç hatlarda  yüzde  8,4,  dış hatlarda yüzde  15,2 artışla toplam 197.863 ton yük (Kargo+Posta+Bagaj) taşımacılığı gerçekleşti.

2 AYLIK GERÇEKLEŞMELER…

2016 Yılı Şubat Sonu gerçekleşmelerine göre; hizmet verilen toplam uçak trafiği (üstgeçişler dahil) yüzde  9,6 artışla 249.612’ye, toplam yolcu trafiği (direkt transit dâhil) yüzde  11 artışla 23.821.596’ya, yük (Kargo+Posta+Bagaj) trafiği ise yüzde  10,3 artışla 410.004 tona ulaştı.

YILDIRIM: "TÜRKİYE`NİN DEV PROJELERİ PLANLAR DOĞRULTUSUNDA İLERLİYOR"

Türkiye'nin dev projelerinin planlar doğrultusunda ilerlediğini söyleyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Yeni havalimanı devreye alındığında Atatürk Havalimanı city airport' olarak hizmet verecek" dedi.

3'ÜNCÜ HAVALİMANI:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Binali Yıldırım, “İstanbul Yeni havalimanını devreye aldığımızda Atatürk Havalimanı'nda tarifeli taşımacılık olmayacak. 'City airport' dedikleri, küçük ve genel ölçekli uçuşlarda, eğitim uçuşlarında, havacılıkla ilgili etkinliklerde kullanılacak. Şehrin akciğeri olacağı bir bölge haline dönüştürülecek ama yoğun havacılık faaliyeti olmayacak.”

HAVALİMANININ SİZE NE ZARARI VAR:

Büyük projeler herkesin dikkatini çektiği için, Gezi olaylarında da hükümetten talepler koymuşlardı. Listenin başında Havaalanı inşaatını durdurun' vardı. Niye, size ne zararı var? Tabii, bu maksatlı, bunun arka tarafında azmettirenler var, onların fikri değil. Türkiye bu büyük projeyi gerçekleştirerek bir adım öne çıkmasın, hep arkadan takip etsin. Olay belli yani.

FİNANSMAN SIKINTISI YOK:

Projelerde finansman sıkıntısı yaşanacağı kanaatinde değilim. Yeter ki biz, güzel, kapsamlı, çekici projeler üretelim.

Kanal İstanbul Projesi güzergâhını resmen belirlemediklerini ifade ederek, "Herkes fal bakıyor, istihareye yatıyor, 'Kanal buradan geçecek' diye satış yapıyor. Yılın ikinci yarısında sorun çözülür" dedi. Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Yıldırım, şunları söyledi: Proje için küçük ölçekli bir yasal düzenleme yapılması planlanıyor. Kanal İstanbul Projesi gerçekleştirilecek ama biz projeyle ilgili güzergâhı resmen tanımlamadık. 5 güzergâhta çalışma yapılıyor. Her türlü spekülasyonun önüne geçmek istiyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren her türlü sorun, çözülür.

4-5 YIL İÇİNDE BİTECEK:

Projenin yapımı için alternatif finansman teminiyle kendimizin yapması veya kamu-özel ortaklığı üzerinde duruluyor. Önemli olan finansman ve teknik sorunlar }?aşamadan işi hızlı bitirmek. 4-5 yılda bitirmeyi planlıyoruz. 2023 hedefleri arasında yer alan bir projenin daha önce bitme ihtimali var.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ:

Çanakkale 1915 Köprüsü, ayaklar arasındaki açıklığı, bugüne kadar yapılmış dünyadaki en uzun köprü olacak. Sene sonuna doğru şekillenir, ondan sonra yapımı için harekete geçeceğiz. Köprüde raylı sistem çalışmaları sürüyor.

SİLUETİ ORTAYA ÇIKACAK:

5-10 gün içerisinde 3'üncü Köprünün silüeti ortaya çıkacak. Tamamen bitmesi mayıs ayında olacak. Ancak bağlantı yollan, kavşak çıkışları ile hepsini beraber açmak istiyoruz. Bağlantı yollarıyla ağustos gibi açılışa hazır hale gelecek.

 
Erzurum Dünya sıralamasında 18’inci
 
Altıparmak: ‘Aslolan huzurdur’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir, en başarılı 6’ncı belediye
Büyükşehir Belediyesi, ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan “Yerel ...
Erzurum Doğu'da 2'inci
-Erzurum’da 2011-2015 yılları ekseninde en çok sayıda evlilik 2012 yılında ...
Erzurum 20 Yılda bin 140 marka çıkardı
Erzurum’da 1995-2015 yıllarını kapsayan son 21 yılda 2 bin 164 marka başvurusu ...
 
Ocak ayı konut performansımız açıklandı
Erzurum’da ocak ayında 398 konut satışı gerçekleşti.
Erzurum'da içme suyu testleri başladı
İçtiğimiz su, sağlığımız açısından hayati öneme sahip. Erzurum'da başlatılan ...
Ataman yabancılara mülk satışverilerini paylaştı
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü verilerine göre Erzurum’da 10 yabancı ...
 
Osmanlı Padişahlarının Kabe aşkı
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, YYÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Anabilim ...
Erzurum'un 910 derneği var
Erzurum İl Dernekler Müdürü İbrahim Şahin, Erzurum’da 910 tane dernek ...
On yılda yüzde 75’lik artış
2015 yılı sonu itibariyle Erzurum’daki araç sayısı 2006 yılına göre yüzde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva