Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek tarih verdi
Şimşek tarih verdi
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
1 Ağustos 2017 Salı - 13:31

2. Kültür Merkezinde geri sayım

Palandöken Belediyesi tarafından projelendirilen ve inşasına başlanan Yıldızkent Kültür Merkezi'nde çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

2. Kültür Merkezinde geri sayım

Palandöken Belediyesi tarafından projelendirilen ve inşasına başlanan Yıldızkent Kültür Merkezi'nde çalışmalar hız kesmeden sürüyor.
20 milyon liraya mal olacak proje, önümüzdeki yıl tamamlanarak hayata geçirilecek. Projenin yapım aşamalarını yakından takip eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, periyodik aralıklarla da inşaatta incelemelerde bulunuyor. Başkan Bulutlar, "Palandöken ilçemizdeki gelişim ve değişim rüzgârı, Yıldızkent Kültür Merkezi sayesinde hız kazanmış olacak" dedi.
Palandöken Belediyesi Yıldızkent Kültür Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunana Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Kültür merkezimiz inşallah Palandöken'imize ve Erzurum’umuza uzun yıllar hizmet edecek. Palandöken Belediyesi olarak ilçesimizin doğusunda 60 bin nüfusa hitap eden ilk Kültür Merkezimizi ve Spor Kompleksimizi Yunus Emre Mahallesi'nde inşa ettik ve Sayın Cumhurbaşkanımızın adıyla hizmete sunduk. Merkezimize talep fazla olunca, ikinci kültür merkezini yapmaya karar verdik ve onu da ilçemizin batısında konuşlandırdık" diye konuştu. İnşaat çalışmalarının son sürat devam ettiğini ve yeni kültür merkezinin önümüzdeki yıl tamamlanarak ilçenin hizmetine sunulacağını kaydeden Bulutlar, "Projenin her aşamasını yakından takip ediyor vea en küçük bir aksaklığın yaşanmasına dahi müsade etmiyoruz." dedi.
Yıldızkent'te konuşlandırılan devasa yatırımın içerisinde sergi salonlarından fuaye alanlarına, dersliklerden, konferans salonu ve toplantı odalarına, atölyelerden, hamamdan, yüzme havuzu ve fitness salonuna varıncaya kadar onlarca hizmet birimi olacağını söyleyen Belediye başkanı Bulutlar, "Toplamda 7 bin 900 metrekare kapalı alan üzerine kurulan dev yatırımımızın maliyeti yaklaşık 20 milyon lira. İlk iki katıyla zeminde olacak ve toplam 5 kattan oluşacak. Zemin katta 210 metrekarelik yüzme havuzu, 15 metrekarelik çocuk havuzu, 50 metrekarelik hamam, 215 metrekarelik jimnastik salonu, soyunma ve duş kabinleri, sauna ve buhar odasının yer alacak. Yine kültür merkezimizin ikinci zemin katında 300 metrekare büyüklüğünde fitness salonumuz ile 150 metrekarelik sergi salonu, toplantı odaları ve yine 330 metrekarelik kafeteryası şekillendirilecek. Kültür Merkezi'nin zemin katından sonra ilk birinci katında 7 adet derslik eğitim alanları ile günümüz şartlarına uygun modern, 350 kişi kapasiteli konferans salonu yer alacak. Bu yatırımımızın tamamlanmasıyla birlikte ilçenin batı tarafında çok büyük bir eksiklik daha ortadan kaldırılmış olunacak.” ifadelerini kullandı.
Palandöken'deki bayanların sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunabilecek mekan anlamında sıkıntı çektiklerinin altını çizen Bulutlar, “Buradaki asıl maksadımız hanım kardeşlerimize hizmet etmenin daha iyi yollarını bulmaktı. Hanımlara ne yapsak azdır. Hanımlar toplumumuzun en temel değeri ve direğidir. Hanım olmadan toplumun olması mümkün değildir. Dolayısıyla onların hem sosyal alanlarına hem eğitimlerine katkı sağlayacak, el sanatları konusunda kendilerini eğitebilecekleri, kurs alabilecekleri ve kurs verebilecekleri kaliteli vakit geçirmeleri için alanları oluşturuyoruz. Palandöken Belediyesi olarak gelen talepler doğrultusunda hanım kardeşlerimize az da olsa pozitif bir ayrımcılık yaptık. Yatırımımız, şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi.
Öte yandan inşaat sahasını gezen ve şantiye yetkililerinden bilgi alan Bulutlar, daha sonra çalışanlarla da sohbet etti. Bulutlar, devasa yatırımın yükselmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu yatırımımız da, diğer yatırımlarımız gibi ilçemize kaliteli hizmet anlamında attığımız silinemez bir imza olacak" ifadesini kullandı.

 
Şampiyona övgü yağıyor
 
Erzurumspor yönetiminden önemli açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TYB'den Türkez'e kültür teşekkürü
İHA Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü de ziyaret eden TYB Erzurum Şubesi Yönetim ...
Erzurum'dan Kosova'ya tarih köprüsü
Gazi ve şehit yakınlarından oluşan 25 kişilik kafile 4 gün boyunca Balkanların ...
Fırçasıyla Ovacık'ı süsledi
Tablolarını sokaktaki çöp kutularına bırakmasıyla tanınan 42 yaşındaki ...
 
43 yıllık hayali gerçek oldu
Erzurum'da yaşayan ve eklem romatizması nedeniyle evinden çıkamayan 43 ...
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden bir ilk
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bölgesel kültür-sanat, edebiyat, dergisi ...
Darıca’da Erzurum coşkusu
Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında sahne alan Erzurumlular ...
 
Demirgöze’de festival coşkusu
Pazaryolu İlçesine has yaz festivali, bu yıl da Pazaryolu’nun Demirgöze köyünde yapıldı.
Kongre Binasında tarihi yaşadılar
Erzurum’a hazırlık ve gelişim kampına gelen short trakcı sporcular, milli ...
Türkez İHA vizyonunu paylaştı
İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Erzincan Valisi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva