Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
14 Mayıs 2020 Perşembe - 04:40

19 Mayıs dijital ortamda kutlanacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinliklerini bu yıl korona virüs salgını nedeniyle meydanlarda değil, interaktif olarak dijital ortamda kutlayacak.

19 Mayıs dijital ortamda kutlanacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinliklerini bu yıl korona virüs salgını nedeniyle meydanlarda değil, interaktif olarak dijital ortamda kutlayacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram ile 15 - 21 Mayıs Gençlik Haftasında yer aldığı özel günler için kutlama programı hazırladı. Bu yılki kutlama, faaliyet ve etkinlikler, pandemi sonucunda ortaya çıkan şartlar ve ihtiyaçlar neticesinde şekillenen daha farklı bir konsept ve yöntem doğrultusunda yürütülecek. Bu süreçte gerçekleştirilecek faaliyetlerin odak noktasını gençler ve sporcularla doğrudan, güçlü ve yüksek etkileşime olanak tanıyan interaktif uygulamalar ve içerikler oluşturacak.
Bakanlık, Mayıs ayını kapsayacak bu faaliyetlerle oluşturulacak coşkunun, son dönemde yaşanan gelişmelerin gençler başta olmak üzere ülke genelinde yaşattığı negatif ruh halinin bertaraf edilmesini amaçlıyor.
FAALİYETLERİN ANA MECRASI GEÇMİŞ YILLARIN AKSİNE DİJİTAL MECRALAR OLACAK
Bu yılki etkinlik ve faaliyetlerin ana mecrası geçmiş yıllardaki saha faaliyetlerinin aksine dijital mecralar olacak. Bakanlık sosyal medya hesaplarında milli mücadele ruhu ve Gençlik ve Spor Bayramı hakkında bilgilendirici içeriklerin yayınlanırken, yarışmalar, söyleşiler, konserler gibi gençlerin katılımını sağlayan interaktif etkinlikler gerçekleştirilecek.
Gençlerin, Bakanlık ve Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili düşüncelerini paylaşabileceği etkinlik ve içerikler hazırlanacak. Spor ve hareketliliğe teşvik amacıyla farklı konsept ve kurgularla hazırlanan içerikler sosyal medyadan yayınlanacak.
Mevcut şartların uygun olması durumuna bağlı olarak kısıtlı sayıda saha etkinlikleri de yapılacak.
GENÇLİK HAFTASI
Gençlik Haftası kapsamında ilk olarak, 15 Mayıs Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun başkanlığında Anıtkabir ziyareti gerçekleştirilecek. Gençlik haftasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle evde kalınan günlerde, başlattığı Online Genç Ideathon, kahramanlara mektup ve her ev bir şiir, satranç ve kültür sanat yarışmalarının sonuçları açıklanacak. Hafta boyunca ayrıca, dijital ortamda kültür, sanat, spor alanında bir çok etkinlik gerçekleştirilecek.
19 MAYIS’TA ANITKABİR’DE TÖREN YAPILACAK
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla resmi tören, 19 Mayıs Salı günü Anıtkabir’de düzenlenecek. Bakan Kasapoğlu başkanlığındaki heyet Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak ve saygı duruşunda bulunacak.
Ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu video konferans yöntemiyle gençlerle buluşacak. Aynı gün stadyumlarda İstiklal Marşı okunacak.
"GENÇLERİMİZLE GELECEĞE YÜRÜMEKTEN GURUR DUYUYORUM"
Bakan Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın bu yıl ülkemiz ve dünyanın çok kritik bir süreçten geçtiği bir dönemde kutlanacağına işaret etti.
Korona virüs salgını nedeniyle bu yıl, cumhuriyetimize, istiklalimize, hukuka, demokrasiye sadakatle sahip çıkan gençlerle meydanlarda bir arada olamayacağını, ancak bu coşkuyu gençlerle birlikte farklı platformlarda yaşayacaklarını kaydeden Bakan Kasapoğlu, "Biz, ülkemizin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerle geleceğe yürümekten gurur duyuyoruz" dedi. Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:
"Ülkemiz ve dünyanın içinden geçtiği bu önemli ve kritik süreçte topyekün bir sınav veriyoruz. ‘En büyük varlığımız, en büyük imkanımız’ olan gençlerimiz, her alanda olduğu gibi korona virüsle mücadelede de Vefa Destek Gruplarıyla olsun, gençlik merkezlerimizde siperli maskeler üreterek olsun ‘biz de varız’ dediler. Bu vesileyle gençlerimize bu süreçteki gayretleri ve fedakarlıkları nedeniyle teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını aynı coşkuyla meydanlarda kutlayacağız."

 
Erdoğan’dan fedakar vatandaşa teşekkür
 
Erzurum bölgede 3’üncü sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalın “Vicdanımız test ediliyor”
Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, sosyal medyada yayınlanan ...
Karanlık Kümbet restore ediliyor
Erzurum’da bulunan 700 yıllık tarihe sahip Karanlık Kümbet restore ediliyor.
“Erzurum’a gelmeden önce de severek dinlerdim”
Erzurum Valisi Okay Memiş, şarkılarıyla bir döneme damga vuran İbrahim ...
 
Canısı’nın gizemi
Gazeteci/ yönetici olarak 41 yıl çalıştıktan sonra emekli olan Kadir Sabuncuoğlu, ...
İbrahim Erkal şarkılarıyla anıldı
Erzurumlu sanatçılar İbrahim Erkal’ı ölümünün 3. yıldönümünde “Sen aldırma” ...
“Peygamberimiz ahlak devrimini gençlerle yaptı”
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Gençlerimiz, milletimize ...
 
Türk Tarih Kurumu’ndan 8 yeni kitap
Türk ve dünya tarihine ilişkin 8 yeni kitap Nisan ayında Türk Tarih Kurumu ...
Kültür ve Turizm Bakanlığı genç yetenekleri bekliyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı genç yetenekleri bekliyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı kazananları açıkladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen “Genç Sanat: 4. Afiş ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva