Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>BÖLGE
17 Ekim 2017 Salı - 17:55

'İlk resmi tren 30 Ekim’de gelecek'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında ilk resmi trenin 30 Ekim Kars’ın kurtuluşunun yıldönümünde kente geleceğini belirtti.

 İlk resmi tren 30 Ekim’de gelecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında ilk resmi trenin 30 Ekim Kars’ın kurtuluşunun yıldönümünde kente geleceğini belirtti.
Önceki gün hayatını kaybeden aile büyüklerinden Fahrettin Arslan’ın taziyesi için Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, baba ocağı Kağızman’a geçti. Kağızman’a bağlı Bulanık köyünde kurulan taziye çadırında vatandaşların taziyelerini kabul eden Bakan Arslan, ardından Kağızman-Kars arasında bulunan Paslı Geçidi’nde yürütülen yol çalışmaları hakkında bilgi almak için şantiyeye geldi. Bakan Arslan, Karayolları Bölge Müdürü Yener Birliker’den yapılan çalışmalarla ilgili brifing aldı.
Bakan Arslan, daha sonra Kars Valiliği’ni ziyaret etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a, Vali Rahmi Doğan, yürütülen yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Arslan, testleri devam eden Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattında çok önemli aşamaya geldiklerini söyledi. Bakan Arslan, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattından yapılacak ilk resmi tren seferinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 30 Ekim'de Bakü'den başlatılacağını söyledi. Bakan Arslan, Kars’ın kurtuluşunun yıldönümünde Bakü'den kalkan ilk resmi trenin, kesintisiz şekilde yeni hattan Kars'a kadar geleceğini kaydetti.

"Bakü-Tiflis-Kars projesi sadece Kars için değil, ülkemiz için önemli bir proje"
Bakan Ahmet Arslan, "Bakü-Tiflis-Kars projesi sadece Kars için değil, ülkemiz için önemli bir proje. Sebebi; Londra’dan kalkan bir trenin Pekin’e kadar kesintisiz gidebilmesinin önünde iki engel vardı. Biri boğaz yani Asya ile Avrupa’yı denizin altından demiryoluyla bağlamaktı. Onu yaptık biliyorsunuz. İkinci eksik halka Kars ile Gürcistan’ı, Ahılkelek arasında eksik olan kısım vardı. Ve bununla ilgili çalımlar bitti. Biz gerek Temmuz ayında, gerek Eylül ayının 27’sinde deneme seferleri yaptık. Eylül’ün 27’sinde Tiflis’ten trene binerek Kars’a kadar kesintisiz gelmiş olduk. Ahılkelek’te boji aktarma istasyonu olacak. Orada sadece tren değişikliğiyle geldik" dedi.
Testlerin çok başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Bakan Arslan, "30 Ekim’de Bakü’den Cumhurbaşkanımızın, Azerbaycan Cumhurbaşkanının ve Gürcistan Cumhurbaşkanının katılımıyla, 3 ülkenin Cumhurbaşkanlarının katılımıyla biz Bakü’den ilk resmi tren seferini başlatmış olacağız. Ve inşallah Kars’ın kurtuluşu olan 30 Ekim’de o ilk tren Kars’a varmış olacak. Gerçekten bir tarih yazılmış olacak. İpek demiryolu kesintisiz bir şekilde tekrar canlanmış olacak. Hiç şüpheniz olmasın ki, İpek Yolu geçmişte bu güzergahlar üzerindeki ülkeler için ne kadar önemliyse, ne kadar faydası varsa bu demir İpek yolu da bu güzergah üzerindeki bütün ülkelere ve bölgemize, ilimiz ve Kars’ımıza gerçekten çok ciddi katma değer oluşturacak. Buraların ekonomisinin canlanmasına, buralardaki ürünlerin hedef pazarlara rahat erişmesine vesile olacaktır. O yüzden bu proje çok çok önemli. 30 Ekim Kars’ın kurtuluş yıldönümünde Bakü’den inşallah Cumhurbaşkanlımızın katılımıyla ilk resmi treni başlatmış olacağız" şeklinde konuştu.

 
Erzurum şehidini karşıladı
 
Şehidi on binler uğurladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ovit'te kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor
Rize ile Erzurum'u birbirine bağlayan Ovit Geçidi'nde kar yağışına hazırlıksız ...
Kars kara teslim
Kars’ta etkili olan soğuk hava yüksek kesimlerde yerini kar ve tipiye bıraktı.
Ardahan’da kar yolları kapattı
Kar ve tipinin etkili olduğu yüksek kesimlerde 20’e yakın araç yolda mahsur kaldı
 
Uçak seferleri Erzurum Havalimanı'na yönlendirildi
Trabzon’da etkili olan şiddetli yağış hava ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor.
Oltu’da güzlük buğdaylar ekiliyor
Oltu’da güzlük buğday tohumları ekilmeye başladı.
Korkut Yakutiye hizmet vizyonunu paylaştı
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti İl teşkilatına gerçekleştirdiği ...
 
DAP Üniversiteler Birliği Ardahan'da toplandı
Ardahan Üniversitesi’nin dönem başkanlığını yürüttüğü DAP Üniversiteler ...
TCDD'den BTK bilgilendirme etkinliği
Devlet Demiryolları’nın Sivas ve Erzurum’daki lojistik merkezlerinin yetkilileri, ...
Ulgar Dağı Tüneli'nde çalışmalar yoğunlaştı
Ardahan-Posof karayolunda Mart ayında temeli atılan Posof Ulgar Dağı Tünel ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva