Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çiftçi'den Şehit ailesine bayram ziyareti
Çiftçi'den Şehit ailesine bayram ziyareti
Sekmen besicilik destek yaklaşımını paylaştı
Sekmen besicilik destek yaklaşımını paylaştı
Göçmen kaçakçıları gözaltına alındı
Göçmen kaçakçıları gözaltına alındı
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Park halindeki araç yandı
Park halindeki araç yandı
HABERLER>GUNDEM
18 Mart 2013 Pazartesi - 07:32

'Çanakkale milli birliğin ifadesi'

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Çanakkale milli birliğin ifadesi

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali Öztürk, mesajında Yılın hiçbir günü yoktur ki, takvim ibresi o gün içinde Anadolu insanına ait birkaç zaferi göstermesin. İşte bugün, o zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı olan Çanakkale Zaferi ve Şehitler Gününü idrak etmekteyiz.”dedi.
ÖZTÜRK’ÜN MESAJI
Öztürk, mesajında, “Tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle temayüz etmiş milletimiz; her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı, canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir. Bu özelliğiyle hem esaret yüzü görmemiş, hem yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı olmuş, hem de diğer mazlum milletlerin umudu olmuştur. Kahramanlık destanının yazıldığı en önemli savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşının zaferle taçlandırıldığı 18 Mart günü, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla ‘Şehitler Günü’ olarak kabul ve ilan edilmiştir. Çanakkale’de verilen mücadelenin büyüklüğüne ve vatan için akan kanların ulvi damlaları hatırına, bugün şehitler günü olarak yâd edilmektedir.”ifadelerine yer verdi.
ÇANAKKALE DESTANI
 Mesajında, “Bu anlamlı güne adını veren “Çanakkale” aslında bir destanın adıdır.” diyen öztürk şunları kaydetti, “ Topraklarımızı baştan sona işgale niyetlenen düşman kuvvetleri Türk Milletinin bağımsızlık aşkını Kurtuluş Savaşından daha önce Çanakkale’ de görmüştür. O Çanakkale ki tarihin akışını değiştirmiştir. Dört imparatorluğun dünya sahnesinden silinmesine vesile olmuş ve bizim bugün gururla andığımız Çanakkale Destanı ortaya çıkmıştır. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Milletimizin genlerinde var olan vatan sevgisi karşısında gün gelir akıl ve fen mahçup kalır. İşte Çanakkale Zaferi de böylesi bir sevginin sonucudur. Anadolu coğrafyasında yaşamak zordur ve bedeli çok ağırdır. Biz yüzyıllardır bu bedelleri ödeye ödeye bu günlere geldik. Bu sebepledir ki; Çanakkaleyi çok iyi anlamak gerekir. Tarih, tarihini bilmeyenler için, anlamayanlar için tekerrür eder. Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşını iyi anladığımızda, şehitlerimizin ve gazilerimizin yaptıkları fedakarlıkları, tarihin yazmakta aciz kaldığını görürüz. Tarih boyunca verilen savaşlarda olduğu gibi Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Kore Savaşında, Kıbrıs Barış Harekâtında ve terörle mücadele sırasında, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizin yakınları ve kahraman gazilerimiz, milletimize bırakılmış en kutsal emanetlerdir. Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Şehit düştüğünde üzerinden çıkan şiirinde Boyabatlı Mustafa şanlı ordumuz adına şöyle diyordu: Bugün vatan bizden razı olacak. Nefer şehit, ordu gazi olacak. Bugün gazi ordumuzun şehit evlatlarına vefa borcumuzu ifa etme günüdür. Çünkü ‘Bu vatan onlardan razı’dır.’ Devletimiz, şehit yakını ve gazilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir. Bizler de attığımız her adımda şehitlerimize ve gazilerimize borcumuzu ödeyebilmenin bilinci içinde olacağız. Onların geride bıraktıkları daima bize emanet olacaktır. Bu vesileyle, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü müdafaa uğrunda toprağa düşen, ‘vatan ebedi şan ve şeref bulsun’ diyerek can veren, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hayat dilerken, gazilerimiz ile aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en değerli emanetler olduğu bilinci içerisinde, devletimizin her türlü imkânıyla yanlarında olduğunu bir kez daha ifade ediyorum.”

 
Başkent'te Dadaş coşkusu
 
Aydın görevine iade edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖİB Palandöken kararını açıkladı
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye'nin en büyük kayak merkezlerinden ...
Cindilli'den İstiklal Marşı konferansı..
İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesinin düzenlediği “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal ...
'12 Mart milli ruhtur'
Aksak, “12 Mart Bir Kurtuluş Destanıdır” diyerek, Erzurum’un Kurtuluşu ...
 
Çat’ta milli coşku
Çat ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 95. yıl dönümü coşkulu ...
Alaca Şehitleri rahmetle anıldı
Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Alaca Köyü’nde 10 Mart 1918 yılında ...
CENGİZ YAVİLİOĞLU DAYISINI KAYBETTİ
Ak Parti Erzurum Milletvekili Dr.Cengiz Yavilioğlu’nun dayısı Hasan Tanas ...
 
Şükür böyleleri de var
Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Leyla Ildırlı, babasının ...
Hayırseverler neredesiniz?...
Erzurum’da engelli baba ve oğlunun yaşadığı dram yürek burkuyor. Yıkılma ...
TÜHAD Taşeron işçilerin sesi oldu
Altay “Tüketicinin maaşına yansıtılabilecek ücretler alt işveren şirket ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva