Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>SÄ°YASET
6 Nisan 2023 Perşembe - 00:15

'Kudüs kırmızı çizgimizdir'

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Turan, aralarında AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in de yer aldığı AK Parti milletvekilleri ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskınını kınadı.

 Kudüs kırmızı çizgimizdir

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "İşgalci siyonist rejimin, her ramazan ayında Mescid-i Aksa çevresinde ve Kudüs'te çeşitli provokasyonlar yaparak Müslümanların kutsal mekanlarında radikal Yahudi eylemlerine eşlik etmesi kabul edilemez." dedi.

Turan, aralarında AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in de yer aldığı AK Parti milletvekilleri ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskınını kınadı.

İşgalci İsrail yönetiminin dün gece yine bir zulme imza attığını belirten Turan, "İsrail yönetimi kendi içinde yaşadığı siyasal krizi atlatmak için yine mazlum Filistin halkını hedef aldı. İşgalci siyonist rejimin, her ramazan ayında Mescid-i Aksa çevresinde ve Kudüs'te çeşitli provokasyonlar yaparak Müslümanların kutsal mekanlarında radikal Yahudi eylemlerine eşlik etmesi kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

İsrail güvenlik güçlerinin Harem-i Şerif'in kutsiyetini, tarihi statüsünü ihlal eden baskınını ve ibadet eden Müslümanlara karşı yaptığı vahşeti lanetlediklerini söyleyen Turan, insanlık dışı bu vahşeti kınamanın ve Filistin halkının haklı davalarını desteklemenin herkesin insani ve ahlaki görevi olduğunu vurguladı.

Hasan Turan, baskının aynı zamanda Müslümanların din ve vicdan özgürlüğüne hukuksuz bir müdahale olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir kutsal mekana sığınan insanlara, içerde ibadet yapanlara ses bombalarıyla, coplarla, mermilerle saldırılmaz. Bunu ancak terör devletleri, terör çeteleri yapar. Özellikle bu alçak saldırıların mübarek ramazan ayında yapılması provokasyondur. Siyonist rejim Filistin halkı üzerinden İslam'a ve Müslümanlara meydan okumaya çalışmaktadır.

Buradan siyonist yönetimi uyarıyoruz; bu yol yol değildir, rüzgar eken mutlaka fırtına biçecektir. Ümmetin ilk kıblesinin bulunduğu alanda radikal Yahudilerin kurban kesme girişimini sağlamak için Mescid-i Aksa'da itikaf yapan Müslümanları oradan zor kullanarak çıkarması yeni olayların ve muhtemel bir intifadanın habercisidir. Siyonist rejim bilsin ki Müslümanlar geçmişte Halil İbrahim Camisi'nde olduğu gibi bir oldubittiye müsaade etmeyecektir."

Bu tür alçakça saldırılara sessiz kalmanın suça ortak olmak olduğunun altını çizen Turan, "Uluslararası toplum, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere batılı ülkeler artık üç maymunu oynamaktan vazgeçmelidir." diye konuştu.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın acilen toplanması ve bu konuda diğer uluslararası kuruluşları harekete geçirmesi gerektiğini kaydeden Turan, caydırıcı tedbir ve kararların da alınması gerektiğini aktardı.

Turan, uluslararası toplumun bu hukuksuz eylemlere dur demek için güçlü bir tavır ortaya koyması gerektiğine işaret ederek, "BM ve uluslararası kuruluşların sessizliği çağdaş ve modern dünyanın ayıbıdır." dedi.

Hasan Turan, "Mescid-i Aksa'yı canlarıyla, kanlarıyla koruyan Kudüs muhafızları Filistinli kardeşlerimizin acılarını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Vicdan sahibi herkesi, ilk kıblemize karşı yapılan bu alçakça saldırıya karşı kenetlenmeye ve sesini yükseltmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti'li milletvekilleri basın toplantısına "Kudüs kırmızı çizgimizdir", "Kudüs insanlığın onurudur", "Özgür Kudüs", "Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır" ve "Kudüs yürek yangınımızdır" yazılı dövizlerle katıldı.

 
‘Hep mazlumun, mağdurun yanında olduk'
 
Aydemir: ‘İlahi adalete, milletin vefasına güveniyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükoğlu: ‘Şahlanış başlıyor’
Nisan ayında tüm meskenlerde yüzde 15 elektrik indirimi ile sanayide doğalgaz ...
Bozan’dan iddialara sert tepki
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Adnan Bozan, Muhalefete yakın olan bazı ...
Yurdagül: ‘STK’larımızla birlikte daha güçlüyüz’
MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları ...
 
Büyükşehir’den bir kentsel dönüşüm projesi daha
Büyükşehir Belediyesi yerinde yapılanmayı esas alan yeni bir kentsel dönüşüm ...
Aydemir Türkeş’i rahmet niyazıyla andı
Alparslan Türkeş’i rahmet niyazlarıyla anan Milletvekili Aydemir, ‘26 ...
Alparslan Türkeş’e vefa
Bahçeli, "Bütün engellere rağmen milliyetçilik, bir siyasi proje olarak ...
 
MHP’de Kesin Aday Listesi 7 Nisan’da açıklanacak
14 Mayıs’ta yapılacak Genel Seçimler dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi’nde ...
AK Parti’de üst komisyon süreci devam ediyor
AK Parti’de aday adayları değerlendirme sürecine ilişkin üst komisyon süreci devam ediyor.
Türkiye'de bir ilk: 'Yetiş Vekil' uygulaması
Türkiye'de bir ilk olacak 'Yetiş Vekil' uygulaması Ardahan'da geliştirildi. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva