Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Erzurum’dan uğurlanacaklar
Erzurum’dan uğurlanacaklar
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
HABERLER>SÄ°YASET
20 Kasım 2011 Pazar - 14:00

''Kardeşlik kalkınma had bildirme'' bizim

"Kardeşlik, kalkınma, had bildirme" bizim işimiz.

 Kardeşlik kalkınma had bildirme  bizim

"Kardeşliğimiz her geçen gün daha da kuvvetleniyor. Kalkınmada ciddi başarı sağladık. Hainlere hadlerini bildiriyoruz." Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzum'da konuştu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Kürt'ün Türk'e, Türk'ün Arap'a, Arap'ın Çerkez'e, Çerkez'in Boşnak'a olan kardeşliğini, bu milletin kardeşliğini asla bozamayacaklar" dedi.
Erzurum'da temas ve incelemelerini sürdüren Bakan Akdağ, AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığının 2. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türk siyasi hayatında istisnai ve önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Partisinin kuruluşundan itibaren halkın teveccühünü kazandığını ifade eden Akdağ, üç dönem boyunca oylarını artırarak, iktidar olan bir partinin ülke tarihinde bulunmadığını bildirdi.
İktidarları döneminde 9 yılda birçok şeyin değiştiğini dile getiren Akdağ,
"Bu süre içerisinde çok hayırlı işler oldu. Çok şeyler değişti. Milletini hiçe sayan, onun değerlerini görmezden gelen siyasi partiler bunu anlayamıyorlar. Milletinin değerlerini yanlış yorumlayan partiler ya da kişiler de bunu anlayamıyorlar. Onlar sertleştikçe, onlar hakaret ettikçe, onlar üstümüze geldikçe bu aziz millet, Türk milleti arkamızda duruyor. İnanıyoruz bundan sonra da arkamızda duracaktır" diye konuştu.
Anadolu'daki milli birlik ve beraberliği bölmeye çalışanların bulunduğunu anımsatan Akdağ, şunları kaydetti:
"Bu memleketi bölmeye çalışan ayrılıkçılar var, ayrımcılar var. PKK terör örgütü var, o terör örgütünün şehir yapılanmaları var. O şehir yapılanmalarını, o dağ yapılanmalarının maalesef arkasında duran siyasi uzantılar var. Erzurum'dan sesleniyorum; hepsi bilsin ki, Kürt'ün Türk'e, Türk'ün Arap'a, Arap'ın Çerkez'e, Çerkez'in Boşnak'a olan kardeşliğini, bu milletin kardeşliğini asla bozamayacaklar. Çünkü bizi millet yapan bazılarını zannettiği gibi etnik kökenlerimiz değil. Bizi millet yapan ortak inancımız. Bizi millet yapan ortak değerlerimiz. Bizi millet yapan ortak tarihimiz. Bizi millet yapan geleceğe olan ortak inancımızdır."
Akdağ, Türkiye'nin kendi bölgesinde artık güven adası konumuna geldiğini ifade ederek, "Bakın Türkiye nerelere geldi. Türkiye, kendi bölgesinde artık bir güven adasıdır. Türkiye bu bölgede ekonomisiyle, dış münasebetleriyle, kalkınmasıyla, insanına verdiği kıymetle, demokrasiyle, insanlarının özgürlüğüyle sadece bu ülkenin insanının değil, bölge insanının da yegane ümidi haline geldi. Nerede bir mazlum millet varsa, nerede ezilen, afete maruz kalmış bir millet varsa gözünü Türk milletine dikiyor" dedi.
-OECD Toplantısı-
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) düzenlediği toplantıda yaşadıklarını da anlatan Sağlık Bakanı Akdağ, şöyle devam etti:
"OECD diye bir kurum var, bir kuruluş var. Bu kuruluşun çatısı altında Türkiye'nin de bulunduğu gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler var. OECD'nin sağlık bakanları toplantısına katıldım. Konu ekonomik krizler, bu ekonomik krizlerle birlikte sağlığa ayrılan para meselesiydi. Sağlığa nasıl para bulacağız? Bu tartışılıyordu. Krizler devletlerin, ülkelerin ekonomilerini, bütçelerini zora sokmuş. Sağlığa nasıl para ayıracağız, para yetmiyor. Ben de konuştum. Ben şunu söyledim. Dedim ki, biz de ekonomi yönetimimiz de parayı konuşuyoruz. Biz de sağlık hizmetlerini yaparken tasarruf etmeyi konuşuyoruz."
"Ama şunu size söyleyeyim ki, bizim Allah'a şükürler olsun sağlık dediğimiz zaman, vatandaşın sosyal hizmeti dediğimiz zaman para açısından bir sıkıntımız yok" diyen Sağlık Bakanı Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ekonomi yönetimimizi kendi aramızda tartışabiliriz ama iş vatandaşa hizmet etmeye geldiğinde bizim ülkemizde sağlık dedin mi akan sular durur. Biz, yerine göre Erzurum'un Tekman'ından bir yaralımızı ya da kalp krizi geçirmiş büyüğümüzü helikopterle alıyoruz, bölge hastanemize getiriyoruz. Hizmetini görüp iki gün sonra kalbini korumuş bir şekilde evine gönderiyoruz. Benim konuşmamdan sonra OECD Başkanı'nın konuşması vardı. Bana döndü ve şunu söyledi. Dedi ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanı'na şunu ifade etmek istiyorum. O Türkiye'deki hangi virüs ise bu başarıları sağladığınız o virüsü getirip OECD ülkelerine bulaştırın da biraz de biz faydalanalım. Bugün Türkiye'nin geldiği nokta budur."
Bakan Akdağ, konuşmasında Van depreminde görev yapan sağlık çalışanlarına da gösterdikleri çabadan ötürü teşekkür etti.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha sonra uçakla Ankara'ya gitti.

 
Pazarın keyfi Palandöken'de çıkar
 
Büyükşehir'den 3 gol 3 puan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri'nin Bitlis ...
Erzurum'a ilk resmi ziyareti
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Erzurum’daki ilk resmi ziyaretini ...
Şahin konuştu, BDP'liler çıldırdı
BDP'nin kendisi hakkında verdiği Gensoru önergesi üzerinde konuşan İçişleri ...
 
BDP'NİN RESTİNE REST
Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP ve ...
Ay Yıldız'a uzanan her el cevabını alır
Başbakan'ın konuşmasından satır başları:
Belediyeler Eğitim Çalıştayı Erzurum'da
Erzurum'da "Belediyeler arası Yurt içi, Yurt dışı İşbirliği Geliştirilmesi ...
 
Van'daki İstismar ve Kışkırtmalar...
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Van depreminin ardından ortaya ...
Afetten, Birlik ve Beraberlik çıktı
AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, yaşanan terör olaylarının ...
Bakan Akdağ şehidimizin evinde
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristler ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva