Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
13 Ekim 2023 Cuma - 07:53

'Eğitim 86 milyonun tamamını ilgilendiriyor'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Her zaman söylüyorum: Eğitim 86 milyonun tamamını ilgilendiriyor. 86 milyonun tamamının bir kanaati bir fikri var bu konu ile ilgili. Ben 86 milyon tamamının bir katkı vermesini bekliyorum. ‘ dedi

 Eğitim 86 milyonun tamamını ilgilendiriyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Her zaman söylüyorum: Eğitim 86 milyonun tamamını ilgilendiriyor. 86 milyonun tamamının bir kanaati bir fikri var bu konu ile ilgili. Ben 86 milyon tamamının bir katkı vermesini bekliyorum. ‘ dedi

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ OLARAK ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPIYORUZ"
Uluslararası bu işle görevli mekanizmaların bir an önce devreye girerek, bu dramı sonlandırması temennisinde bulunan Bakan Tekin, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu konuda adaletli hakemlik denilen müessese ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak üstümüze düşeni yapıyoruz. İnşallah bu konu ile görevli uluslararası kuruluşlar da bir an önce vazifelerini yaparlar. Barışı tesis etmekle görevli başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bu yapıların sürece bir an önce müdahil olmalarını ve gerekli adımları atmalarını temenni ediyorum" dedi.
"ALABİLECEĞİMİZ TEDBİRLER HEPSİNİ MASAYA YATIRDIK"
İl il gezdiklerini anlatan Bakan Tekin, "İllerimizde iki şey yapıyoruz. Birincisi valiliğimiz, il milli eğitim müdürlüğü ekibimiz ile birlikte ilin mevcut durumunu masaya yatırıyoruz. Bir de öğretmen arkadaşlarımız ile sohbet edip olayı diğer boyutu ile bilgi edinmeye çalışıyoruz. En azından saha hakkında bilgilerimizi tazelemeye çalışıyoruz. Bu toplantılarımızın birincisini yaptık. Valimiz, belediye başkanımız, milletvekilimiz ile birlikte bir değerlendirme toplantısı yaptık. Bu değerlendirme toplantısında burada hem yatırım anlamında devam eden işler, biten işler, açılacak okullar, öğretmen ihtiyacı, eğitim öğretimin niteliğini artırmak için alabileceğimiz tedbirler hepsini masaya yatırdık. Çok da verimli bir toplantı oldu" diye konuştu.
"YÜZDE 75 SEVİYESİNİN ÜSTÜNDE OLAN İNŞAATLARIMIZ VAR"
"Ben bu anlamda sorunları minimize etmeye çalışan ilin siyasi ve mülki idare yöneticilerini, yerel yöneticilerini tebrik ediyorum" diye Bakan Tekin, şunları kaydetti: "Eğitime verdikleri katkılarının devam etmesini temenni ediyorum. Kırıkkale ile ilgili genel anlamda ihtiyaç duyulan şeylerle ilgili notlarımızı aldık. İnşallah eğitim öğretim dönemi zaten sağlıklı bir şekilde başlamış, daha konforlu bir hale getirmek için yapabileceğimiz, alabileceğimiz tedbirlerle ilgili notlarımızı aldık. Yeni eğitim-öğretim yılında belki bahar döneminde inşaatı tamamlanacak, çünkü yüzde 75 seviyesinin üstünde olan inşaatlarımız var. Tamamlandığında epeyce bir rahatlama sağlamış olacak. Bunun dışında da yeni eğitim öğretim dönemi için yatırım programımıza alınabilecek şeylerle ilgili değerlendirmemizi yaptık. Gayet güzel, buradaki herkes kendini bu işe adamış durumda. İnşallah güzel şeyler elde edeceğiz. Bu toplantılarda arzu ettiğimiz şeylerden bir tanesi yaz aylarında hayata geçirdiğimiz yeni uygulamaların sahadaki karşılıklarını da arkadaşlarla konuşuyoruz."
"Bu tür ziyaretlerimiz devam edecek"
Bunlardan bir tanesi MESEM'lerle (Mesleki Eğitim Merkezi) ile ilgili tedbirlerin alındığını belirten Bakan Tekin, "Orada ciddi mesafe kat edilmiş. Bir başka şey açık liselere girişle ilgili süreçti. Onu da rakamlar üzerinde konuştuk. Ben o konuda da tedbir alan ekiplere teşekkür ediyorum. Bu tür ziyaretlerimiz devam edecek. Şimdi buradan öğretmen arkadaşlarımızla sohbet etmek üzere bir başka programımız olacak. Onlarla da eğitim-öğretimin niteliği ile ilgili öğretmen arkadaşlarımızın beklentileri ile ilgili istişarelerimizi yapacağız ve il ziyaretimizi tamamlamış olacağız. Ben tekrar bize katkı veren destek olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
"Eğitim 86 milyonun tamamını ilgilendiriyor"
Bakan Tekin, "Her zaman söylüyorum: Eğitim 86 milyonun tamamını ilgilendiriyor. 86 milyonun tamamının bir kanaati bir fikri var bu konu ile ilgili. Ben 86 milyon tamamının bir katkı vermesini bekliyorum. Herkes kendi üstüne düşeni kendi sorumluluklarını yerine getirirse bizde bakanlık olarak kendi sorumluluklarımızı yerine getirirsek eğer, eğitimle ilgili arzu ettiğimiz düzeye çıkabiliriz inşallah" değerlendirmesini yaptı.

 
Kurtulmuş’dan hakkaniyetli bir barış mesajı
 
Dünyanın umudu Erdoğan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB sınavlar yönergesini yayımladı
Yazılı ve uygulamalı sınavlar ile değerlendirmelerine ilişkin usul ve ...
ATAUNİ’DEN 26 akademisyen etkili bilim insanları listesinde
Stanford Üniversitesi ve Elsevier tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili ...
Türk Eğitim-Sen’den ‘bir maaş ikramiye’ talebi
Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası ...
 
Tekin’den ara tatil açıklaması
Tekin, kendisine yöneltilen "Ara tatiller kaldırılacak mı?" sorusunu “Velilerden ...
ETÜ’lü Akademisyenler Proje Yazma eğitimi aldı
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) akademisyenlere yönelik TÜBİTAK ...
Araştırma Hastanesinde insan ilişkileri gündemi
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, hasta kayıt-kabul ve danışman ...
 
Yakutiye MEM’de Gazioğlu dönemi
Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilen Abdurrahman Gazioğlu görevine başladı.
Tarihi hastane Erzurum Lisesine devredilecek
Mareşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesi Eski Binası, Erzurum Lisesine devrediliyor.
Çomaklı yeni akademik yılı değerlendirdi
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva