Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTıRMA
20 Mart 2017 Pazartesi - 12:43

'Cumhuriyet’in Önsözü-Çanakkale'den Erzurum'a'

Kartal Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla 'Cumhuriyet’in Önsözü-Çanakkale'den Erzurum'a Milli Mücadele' adıyla bir anma konseri düzenledi

 Cumhuriyet’in Önsözü-Çanakkale den Erzurum a

Kartal Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla 'Cumhuriyet’in Önsözü-Çanakkale'den Erzurum'a Milli Mücadele' adıyla bir anma konseri düzenledi.
Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde düzenlenen konsere Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri, Kartal Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Albayrak, Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İçmeli, Erzurum Oltulular Derneği Başkanı Fatih Hiçdurmaz, İspader Yönetim Kurulu Üyeleri ve salonu hınca hınç dolduran Kartallılar katıldı.
Türk milletinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde “Çanakkale geçilmez!” dedirttiği bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi, Kartal Belediyesinin 18 Mart günü Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde düzenlediği konser programıyla kutlandı. Konserde Yavuz Değirmenci, Erdal Erzincan ve Elif Avcı, Anadolu kahramanının türkülerini ve şiirlerini seslendirerek dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Konserde ‘Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı, Kışlalar Doldu Bugün, Asker Yolu Beklerim, Hey On Beşli On Beşli, Yanık Ömer, Sarı Zeybek, Eledim Eledim, Sarı Gelin, Hoşgelişler Ola’ türküleri söylenerek günün anısına şiirler seslendirildi. Kartallıların yoğun ilgi gösterdiği programda, Erzurum Bar ekibinden folklorcular da sahne alarak Erzurum yöresinden gösteriler sundu. Kartal Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Albayrak, “Çanakkale’den Erzurum’a bu duygusal geceyi bize yaşatan Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e salonu tıklım tıklım dolduran siz izleyiciler adına çok teşekkür ediyorum. Erzurumlunun kültürünü yakinen bilen ve Erzurum’a yılda birkaç kez giden, en az bizler kadar kendini Erzurumlu hisseden Sayın Belediye Başkanımıza gecenin anısına bir plaket takdim ediyorum” dedi.
Plaketi almak için sahneye çıkan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, burada yaptığı konuşmada, “Bugün benim içimden konuşmak geçmiyor. Hani çok sigara içer de koah olursunuz, nefes alamaz, pencereyi açar dışarı çıkarsınız ya benim de nefesim yetmiyor bugün. Biz aldığımız nefesin kıymetini bilemedik, bilmiyoruz. İzmir’in dağlarında açan çiçeği, Çanakkale’nin içindeki aynalı çarşıyı, Ankara’daki taşı bir türlü öğrenemedik. Geçen akşam düzenlenen bir etkinlikteyim, orkestra bir şeyler çalıyor ve herkes nasıl da güzel oynuyor. Orkestraya gittim dedim ki 'Bir dakika durun!' Bu eseri çalarak insanları oynatmayın. Sarıkamış’ta şehit olan sarı Hasanlara yazılan bir ağıttır ‘Hey On Beşli On Beşli’. Biz, bu ağıtı düğünlerde çalarak oynamayı marifet saymışız. Şehitlerimizin ruhları bizlerin bu haline herhalde üzülüyordur. Onlar henüz on beşinde Sarıkamış ta, Çanakkale’de şehit düşerken, bizler düğünlerde, derneklerde oynayalım diye feda etmediler canlarını. Bizler soluduğumuz havanın kıymetini nasıl bilemediysek; kuruluşu ve kurtuluşu, Cumhuriyet’i ve onun değerlerini de tıpkı soluduğumuz hava gibi anlamadık, algılamadık, değerini bilemedik, bilmiyoruz. Bu nedenle yaşadıklarımı, hüznümü sizlerle paylaştım. Bugün bizlere duygusal anlar yaşatan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Altınok Öz, konuşmasının ardından sanatçılara birer buket çiçek takdim etti.
Sanatçılar Yavuz Değirmenci, Erdal Erzincan ve Elif Avcı da konserin sonunda yaptıkları konuşmada böylesine duygusal ve anlamlı bir günde kendilerini Kartal halkıyla buluşturduğu için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

 
6. Erzurum İstihdam Fuarı 29 Mart'ta açılacak
 
Türkiye Serbest Güreş Grup Müsabakaları tamamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Allah onları başımızdan bozmasın
TÜİK istatistiklerle Yaşlılar 2016 Araştırması sonuçlarını açıkladı.
Erzurum'da Türkiye için bir ilk
Yeşilyaprak, Araştırma Merkezi’nin yurtiçi ve yurt dışından birçok turisti ...
'Avrupa yeni Türkiye’ye alışmalı'
Eğilmez, son dönemde Avrupa’nın hemen hemen her ülkesinde yaşanan faşizmle ...
 
Sendikacılıkta Yenikapı Ruhu
Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, 15 Temmuz dolayısıyla ...
ESTP’den “Anayasa Sistem Değişikliği” paneli
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından organize edilen “Anayasa ...
Börekçi, İstiklâl Marşı’nı anlatacak
Atatürk üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim ...
 
Erzurum çaşırı dünya literatüründe
Erzurum’un ilçelerinde ve çevresinde yaz aylarının vazgeçilmezlerinden ...
BTK'ya bilimsel yorum
Karabulut, Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun bölgesel önemine ilişkin yayınladığı ...
SODES Projeleri başvuru rehberi yayınlandı
23 Şubat-16 Mart 2017 Tarihleri arasında alınacak olan Sosyal Destek Programının ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva