Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
20 Ağustos 2019 Salı - 09:52

'Cumhurbaşkanımıza şükran borçluyuz'

Kasapoğlu, ‘Yurtlarımız son 17 yılda geldiği aşama açısından bir devrimi ortaya koydu. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza şükran borçluyuz. ‘ dedi

 Cumhurbaşkanımıza şükran borçluyuz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni dönem yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvuru sürecinde bürokrasiyi azalttıklarını söyleyen Bakan Kasapoğlu, e-devlet üzerinden öğrencilerin yurt başvurusunda bulunabileceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, yeni dönem yurt başvurularını başlattı. Cevizlibağ Kız Öğrenci Yurdu’nda incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni dönemde yurt başvurularının e-devlet üzerinden yapılacağını duyurdu. 19 Ağustos’ta başlayıp 26 Ağustos 2019 akşamı sona erecek başvuru sürecinde öğrenciler dolduracakları form ile kısa bir süre içerisinde kolay bir şekilde başvurularını gerçekleştirecek. Öğrenciler kamu kurum ve kuruluşlarında mevcut olan bilgileriyle işlemlerini yapabilecek.

“YURTLARIMIZ SON 17 YILDA GELDİĞİ AŞAMA AÇISINDAN BİR DEVRİMİ ORTAYA KOYDU”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2002 yılında 75 il ve 57 ilçede toplam 190 yurtta 182 bin 258 yatak sayısından, bugün itibarıyla 81 il, 228 ilçe ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde toplam 763 yurtta 671 bin 508 yatak sayısına ulaştıklarını belirtti. Otel standardında yurtlar inşa ettiklerini ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Yeni bir akademik yıl başlıyor. Öncelikle üniversiteye adımını atan genç arkadaşlarımızı tebrik ederim. Bizler de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizin her zaman hizmetinde, yanında olan bir bakanlık olarak yurtlarımızda sağladığımız imkanlarla bu akademik yılda onlarla beraber olacağız. Yurtlarımız son 17 yılda geldiği aşama açısından bir devrimi ortaya koydu. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza şükran borçluyuz. Kendilerinin liderliğinde 2002 yılında 180 bin olan yurt kapasitesi bugün 700 bine yakın. Standartlarıyla da bir otel noktasında, hatta pek çok oteli de kalite noktasında geçen konforu gençlerimize sunuyoruz” diye konuştu.

BAŞVURULAR

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün yoğun bir gayret göstererek yurt başvurularını değerlendirdiği başvuru süreci tamamlandıktan sonra 12 farklı kamu kurum ve kuruluşundan, 15 milyona yakın çevrim içi sorguyla beyanların değerlendirildiği bildirildi. Kayıt yaptırmayanların yerine yedek listelerin kayda geçeceğini söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Bugün yurtlarımıza başvuruları biraz sonra başlatacağız. Kamu kurumları ile ilgili çalışma yapacaktır ekiplerimiz. Titiz bir çalışmayla yurtlarımızda kalmaya hak kazanan arkadaşlarımız da kısa bir süre içinde neticelendirilecek. Onun akabinde kayıt yaptırmayanlar olunca yedek listeler kayda geçecek. Böylece yurtlarımızı full kapasiteyle tüm gençlerimizin faydalanacağı şekilde hizmete sunacağız” şeklinde konuştu.

“E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPIYORLAR BAŞVURULARI”

Yurtlarda başvuru noktasında bürokrasiyi azalttıklarını ve devlette kayıtlı evrakları olanlardan yeni bir evrak istenmediğini ifade eden Bakan Kasapoğlu şu şekilde konuştu: “Yurtlarda başvuru noktasında da bürokrasiyi azalttık. e-devlet üzerinden yapıyorlar başvuruları. Devlette kayıtlı evrakları olan gençlerimizden yeni bir evrak istemiyoruz. Bu hem süreci hızlandırıyor hem de bürokrasiyi çok az bir noktaya getiriyor. Bu anlamda hem başvuru açısından hem de değerlendirme açısından güzel bir süreci gençlerimize sunmuş oluyoruz.”

 
Dadaşlardan destek yağıyor
 
PKK’ya ‘Kıran’ operasyonu darbesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ tarımsal eğitimde vizyon büyüttü
Bitkisel Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Gıda Hayvancılık Uygulama ...
Kardeş kent üniversitelerinden işbirliğine
62 yıllık köklü bir geçmişe sahip Atatürk Üniversitesi yaptığı anlaşmalarla ...
ATA-ÖGEM 250 öğretim üyesine eğitim verdi
Alanında uzman akademisyenler tarafından öğretim becerilerini geliştirmek ...
 
Dünya 3.’sü ekibe tebrik yağıyor
Formula Student yarışması Class2 (Mühendislik Hesaplaması ve Tasarımı) ...
'Meslek liseleri ilgi odağı'
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, meslek liselerine talebin arttığını belirterek, ...
Atatürk Üniversitesi eğitim ağını genişletmeye devam ediyor 
Atatürk üniversitesinde, Yeni YÖK vizyonu ve Yeni Nesil Üniversite Tasarım ...
 
Ehram dokumasında başarılı kursiyerlere sertifika verildi
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen PRODES destekli ...
İlköğretim öğrencisine sürücü seyahat karnesi 
Oltulu 3.sınıf öğrencisi Baturalp Sayar, sürücü seyahat karnesi sosyal ...
ETÜ – AÇSH İşbirliği Protokolü
Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ile Aile ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva