Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Kurtulmuş: ‘Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var’
Kurtulmuş: ‘Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var’
Erdoğan: ‘Emin adımlarla ilerliyoruz’
Erdoğan: ‘Emin adımlarla ilerliyoruz’
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Hakan Kutlu: ‘İnşallah daha güzel olacak’
Hakan Kutlu: ‘İnşallah daha güzel olacak’
HABERLER>SÄ°YASET
1 Kasım 2011 Salı - 10:52

"Bizi yıkan deprem değil ihmal!"

Erdoğan, Ulusa Sesleniş Konuşması'nda; Van depremine, terörle mücadeleye ve yeni Anayasa hazırlıklarına değindi...

 Bizi yıkan deprem değil ihmal!

Başbakan Erdoğan her ay yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasının büyük bölümünü Van depremine ayırırken, terörle mücadele ve yeni Anayasa hazırlıklarına da değindi:

DERS ÇIKARDIK: Maalesef her ülke bu acı tecrübeleri yaşamak zorunda kalıyor. Bu son hadisede, geçmişte yaşadığımız acı tecrübelerden büyük oranda dersler çıkarıldığına, geçmiş hataların tekrar edilmediğine, çaresizlik ve aşırı panik yaşanmadığına şahit olduk.

KUSURLARIMIZ: Bölge insanının elinden tuttuk, tutacağız. Kusurlarımız elbette oldu. Elbette anında bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşmak mümkün olmadı. Ancak, böyle büyük ve geniş çaplı bir afette, bu tür aksaklıkların yaşanması takdir edersiniz ki gayet tabiidir.

ZAMAN LAZIM: Geçici çadır kent, Mevlana Evleri, konteyner kentlerle kalıcı konutlara taşınacağız. Zira kalıcı konutları 24 saatte kurmakmümkün değil. Onun için burada Elazığ’da, Erzurum’da, Bursa’da olduğu gibi 6-8 ay gibi bir zamana ihtiyacımız var.

KUMDAN KALELER: Yapılan onca uyarıya, yaşanan onca acı tecrübeye, ödenen onca ağır bedele rağmen, tedbirin elden bırakıldığına, çürük binaların inşa edildiğine şahit olduk, hâlâ da oluyoruz. Yıkılan binalar, enkazlar her şeyi ayan beyan ortaya koyuyor. Beton bina adı altında adeta kumdan kaleler, kumdan binalar, kumdan meskenler inşa ediliyor. Binaların kalitesiz malzemeyle yapılması yetmezmiş gibi, ‘daireyi, dükkânı, mağazayı genişleteceğim’ düşüncesiyle binalardaki taşıyıcı sütunlar kaldırılıyor, kolonlar kesiliyor. Belediyeler de müteahhitler de denetim elemanları da bu ihmallerin cinayetle, intiharla eşanlamlı olduğunu artık kabul etmek durumundadır.

AYRIMCI TUTUM: Deprem sonrasında sosyal paylaşım sitelerinde, bazı televizyon ekranlarında, gazete köşelerinde ortaya konan ayrımcı tutumda yaramıza tuz basıyor. Allah’a hamd olsun milletimiz, bu ırkçı, ayrımcı, bölücü tavır ve imaların hiçbirine prim vermedi.

AZRA BEBEK SEMBOL: Azra bebeğin, o minicik yavrunun, Erciş’te enkaz altından, burnu bile kanamadan sağ salim kurtarılması bir nebze de olsa acımızın hafiflemesine vesile olmuştur. Azra bebek, adeta tüm milletimizin umudu, sembolü haline geldi. Kurtarılan her can bize nefes vermiş, kurtarılan her can bize hayat vermiştir.

MUHALEFETE TEBRİK: “En başından itibaren, sağduyuyla, soğukkanlılıkla, aklıselimle hareket eden, milli birliğimiz ve kardeşliğimiz için yapıcı açıklamalarda bulunan tüm siyasi partilerimizi tebrik ediyorum.”

TERÖRLE MÜCADELE: "Yılmadan, yorulmadan, terörle mücadelemizi sürdürdük, sürdürüyoruz. Terörün propagandasını engellemek, örgütü oksijensiz bırakmak için her türlü tedbiri alıyoruz. Bunu yaparken hiçbir kesimi ötekileştirmiyoruz, önyargıyla yaklaşmıyoruz. Terörün panzehri daha fazla demokrasidir. Terörün çaresi insan haklarında, hukukta, adalette, özgürlükte, demokraside sebat etmek, ilerlemek, daha müreffeh bir toplum olabilmektedir. Terör illetini bu ülkenin gündeminden de, bu milletin yakasından da mutlaka ama mutlaka söküp atacağız."

YENİ ANAYASA: "Bugünün şartlarına uyumlu, daha demokratik, daha adil, daha özgürlükçü bir Anayasa Türkiye’nin aydınlık yarınlarına giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olacaktır. İnşallah Türkiye’nin değişimini taçlandıracak yeni Anayasa’mızı en geniş katılımla hazırlayarak çok önemli bir aşamayı daha gerçekleştireceğiz."

 
Ovit için 50 milyon lira ödenek
 
2 Eşini de Teröre Kurban Verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Erzurum Van'a kan verdi
AK Parti Erzurum İl Teşkilatı Van'daki depremzeler için Kızılay'a kan bağışında bulundu.
AK Parti siyaset akademisi başlıyor
Ak Parti Siyaset Akademisi eğitimleri Başlıyor. AK Parti İl Başkanı Murat ...
Dönmez'den veryansın!
Yeni Akit Ankara Temsilcisi Yener Dönmez, şok bir bilgi aktardı: "Siz ...
 
Kadınlar Barutçu'yla devam
AK Parti Yakutiye Kadın Kolları Başkanlığına Nihal Barutçu yeniden getirildi.
Ülkü Ocaklarında Görev Değişimi
Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevine Abdullah Kırmacı getirildi.
Otogar tam not aldı
Başkan Küçükler Gazetecilerin sorularını cevaplandırdı, hizmetleri anlattı
 
Verilemeyecek hesabımız yok!
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Göreve geldiğimizden bugüne ...
2'si MHP'den 4 Başkan AK Partiye geçti
Çat Belediye Başkanı bağımsız Şibli Saydın, Narman Belediye Başkanı MHP'li ...
Erdoğan'ın annesi için son isteği
Başbakan Erdoğan, bu sabah vefat eden annesini en son dün gece ziyaret ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva