Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Gazze'de can kaybı 57 bini aştı
Gazze'de can kaybı 57 bini aştı
Bolat: ‘İhracatımız 267 milyar dolar ile rekor kırdı’
Bolat: ‘İhracatımız 267 milyar dolar ile rekor kırdı’
Destici: Bu dergiyi kapatmak yetmez
Destici: Bu dergiyi kapatmak yetmez
Erdoğan: Hedefimiz büyük ve güçlü Türkiye'dir
Erdoğan: Hedefimiz büyük ve güçlü Türkiye'dir
Düşen uçağın enkazına ulaşıldı
Düşen uçağın enkazına ulaşıldı
HABERLER>ASAYİŞ
3 Temmuz 2025 Perşembe - 09:18

'Bayan yolcu sağ, pilot hayatını kaybetti'

Rize, Bayburt ve Erzurum sınırında düştüğü bildirilen özel jet uçağına yönelik arama-kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü Çifteköprü Köyü’ndeki kriz masasında arama çalışmalarını takip eden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, uçağın enkazına 06.24 itibarıyla ulaşıldığını dile getirdi.

 Bayan yolcu sağ, pilot hayatını kaybetti

Sivrihisar’dan havalanıp Rize’ye giderken düşen jet uçağının enkazı Rize-Bayburt sınırında JAK ve İDAK ekipleri tarafından bulunduğunu dile getiren Rize valisi İhsan Selim Baydaş, "Çağrı yapıp 112 hattına çağrıda bulunan, bayan yolcu sağ. Pilotun hayati durumunu kontrol ettiler. Şu an için arkadaşlarımızın verdiği bilgi maalesef pilotun hayatını kaybettiği yönünde" dedi.
Rize, Bayburt ve Erzurum sınırında düştüğü bildirilen özel jet uçağına yönelik arama-kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü Çifteköprü Köyü’ndeki kriz masasında arama çalışmalarını takip eden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, uçağın enkazına 06.24 itibarıyla ulaşıldığını dile getirdi. İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör JAK timi ile irtibata geçerek görüntülü konuştu. Rize Valisi’nin de beraberinde olduğu konuşmada tim komutanı uçak enkazını albay ve Rize Valisi’ne göstererek son durum hakkında bilgi verdi. Alınan bilginin ardından kameraların karşısına geçen Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, uçakta yolcu olarak bulunan ve 112’yi arayarak ihbarda bulunan kadının sağlık durumunun iyi olduğunu, pilotun ise ilk belirlemelere göre hayatını kaybettiğini dile getirdi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş açıklamasında, "Dün akşam saatlerinde 18.00 sularında 112 ihbar hattına gelen ihbarla Eskişehir Sivrihisar'dan kalkıp Rize-Artvin Havalimanı'na inmek üzere yolculuk yapan bir sivil uçağı arama faaliyeti sürdürüyoruz. Saat 06.24 itibarıyla Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibimiz ve İkizdere Arama Kurtarma (İDAK) ekibimiz uçağa ulaşmış durumdalar. Zirve hattında yani Kaçkar Dağları'nın zirvesinde bir yerde ulaştılar" ifadelerini kullandı.
Kadın yolcunun sağlık durumunun kötü olmadığını ancak pilotun ilk belirlemelere göre hayatını kaybettiğini kaydeden Rize Valisi Baydaş, "Buradan gece o ekiplerimizi saat 00.00 civarlarında yola çıkarmıştık. 03.00 civarı arazideler. Hatta biz de ekiplerimizle arazide irtibatı kaybetme durumuna gelmiştik. Çok yoğun bir yağış var. Hatta zirve hattında kar yağışı vardı bu gece. Arkadaşlarımız 06.24 itibariyle ekibe ulaştılar, uçağa ulaştılar. Enkazın olduğu bölgedeler. Çağrı yapıp 112 hattına çağrıda bulunan, uçakta bulunan bayan yolcu sağ, arkadaşlarımız güvenliğini alıyorlar. Biz de komutanımızla görüntülü görüşürken hanımefendiyi görmüş olduk. Sağlığı yerinde görünüyor. Onunla ilgili tedbirleri aldılar. Pilotun hayati durumunu kontrol ettiler. Şu an için arkadaşlarımızın verdiği bilgi maalesef pilotun hayatını kaybettiği yönünde. Şimdi arkadaşlarımız hem yaralı yolcuyu hem de bütün oradaki ekibi ulaşılabilir bir noktaya getirmek üzere çalışacaklar. Sisli bir hava, helikopterin inebilme imkanı çok görünmüyor. Helikopterle alınabilecek noktaya kadar arkadaşlarımız taşımaya çalışacaklar" dedi.
Vali Baydaş açıklamasının devamında, "Ben tekrar geçmiş olsun diyorum. Bütün Erzurum, Bayburt ve Rize ekipleri olayın duyulduğu ilk andan itibaren sahadalar. Biz de buradayız. İnşallah gelişmelerden ayrıca bilgi vereceğiz. Ben JAK ekibini ve İDAK ekibini de tebrik ediyorum. Arkadaşlarımız bütün olumsuz hava koşullarına rağmen yürüyerek, saatlerce yürüyerek oraya ulaşmaya çalıştılar" şeklinde konuştu.

 
Tek motorlu yaşlı uçakla dünya turuna çıktı, Bayburt'ta düştü
 
Erdoğan: Hedefimiz büyük ve güçlü Türkiye'dir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tek motorlu yaşlı uçakla dünya turuna çıktı, Bayburt'ta düştü
Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinden havalanarak dünya turuna çıkan mühendis ...
Düşen uçağın enkazına ulaşıldı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Eskişehir'den havalanarak ...
Erzurum'da bir ayda 176 bin 149 şahıs sorgulandı
Erzurum polisi Haziran ayı içinde yaptığı denetimlerde; 176 bin 149 şahsı ...
 
Maden ocağı davasında ara karar
İliç ilçesinde 9 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağındaki toprak kaymasına ...
Gazze'de can kaybı 56 bin 647’ye yükseldi
İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi'nde düzenlediği ...
Yerlikaya: 'Şiddetle kınıyorum'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Peygamber Efendimizin hayasızca karikatürize ...
 
Cumhuriyet Caddesinde motosiklet kazası
Erzurum'da trafikte seyir halindeki motosiklet önündeki taksiye arkadan vurdu, sürücü yola savruldu.
Erzurum'da FETÖ operasyonu
Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, ...
Erzurum'dan Hatay'a itfaiye desteği
Hatay'da devam eden yangınları söndürme çalışmalarına destek amacıyla ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva