Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>BÖLGE
10 Kasım 2021 Çarşamba - 11:54

'Atatürk'ü Saygı ve Minnetle anıyoruz’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete irtihalinin 83’üncü yıldönümünde tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de, rahmet, şükran ve saygıyla anıldı.

 Atatürk ü Saygı ve Minnetle anıyoruz’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete irtihalinin 83’üncü yıldönümünde tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de, rahmet, şükran ve saygıyla anıldı.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, AĞRI'DA DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83'üncü yıl dönümü dolayısıyla Ağrı’da anma töreni düzenlendi.

10 Kasım Atatürk’ün vefatının 83'üncü yıl dönümü nedeniyle Abide Meydanında düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saat 09.05’te çalınan sirenlerle Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile Türk Bayrağı yarıya indirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni'ne Vali Dr. Osman Varol, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkan V. Mehmet Alpaslan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İsmail Sıkı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından İl protokol üyeleri, Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen anma programına katıldı. 10 Kasım için hazırlanan sinevizyon gösterimi seyircilere sunuldu. Çocukların “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” ve “Mustafa Kemal Seslense” adlı şiirleri okumasının ardından Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan olan Yemen ve Selanik Türküleri seslendirildi.

Atatürk Oratoryosu ile süren program 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdiminin ardından sona erdi.

Program sonrasında Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Salonunda bulunan resim sergisini ziyaret eden Vali Varol, Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk temalı 28 resmi tek tek inceleyerek eserlerin sahiplerini tebrik etti.

VALİ VAROL: “ATATÜRK'Ü ANMAK KADAR ANLAMAK DA ÇOK ÖNEMLİDİR”

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Varol mesajında Atatürk’ün Türk milletinin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde milli mücadele ile Türkiye Cumhuriyet’ini kurduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin banisi, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83’üncü yıl dönümünde bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz Türk milletinin bağrından çıkmış, milleti için, milleti ile birlikte başlattığı bağımsızlık mücadelesinde, cephede kahramanca mücadele eden bir büyük komutan, Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan, Türk milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan ve ortaya koyduğu idealler ile başta milletimiz olmak üzere tüm dünyaya ufuk açan bir liderdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı ve milletimizle birlikte büyük zaferlerle taçlandırdığı milli mücadele sonunda en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Unutmayalım ki Atatürk'ü anmak kadar anlamak da çok önemlidir. O'nu anlamak "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" diyerek millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını belirten Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan ve“En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmekle mümkün olacaktır. 10 Kasım bu gayretin önemli bir adımı, Gazi Mustafa Kemal’i hatırlama, fikirlerini ve eserlerini daha iyi anlama vesilesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum“ ifadelerine yer verdi.

SAYAN'DAN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Sayan mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle andığını belirterek, “Bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir

ülke ve aydınlık yarınlar armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının yıldönümünde minnet ve şükranla anıyoruz. 10 Kasımlar, Gazi Atatürk'ü anmak, bize bırakmış olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara, gelecek nesillere taşımaktır. Milletimiz, Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'imizin ve demokrasinin değerlerini her şartta korumak, bu düşüncelerini özümsemek, açtığı yolda ilerleyerek, gösterdiği hedefe ulaşmak için çaba gösterecek, Cumhuriyetimizi yeni eserlerle yücelterek sonsuza kadar yaşatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 83. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

BİNGÖL’DE 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ PROGRAMI

Bingöl’de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83'üncü yılında, Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl’de de resmi törenle anıldı. Valilik önündeki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Vali Kadir Ekinci, 49’uncu Komando Tugay Komutan Vekili P. Komando Albay Nejdet Durak, Belediye Başkanı Vekili Sait Kolak, protokol üyeleri, daire müdürleri, gaziler, emniyet ve askeri personel katıldı. Törende, Vali Ekinci, 49’uncu Komando Tugay Komutan Vekili Durak ve Belediye Başkan Vekili Kolak anıta çelenk koydu.Çelenklerin konulmasının ardından sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

ERZİNCAN’DA SAAT 9'U 5 GEÇE HAYAT DURDU

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’ncü sene-i devriyesinde saat 09.05'te tüm Erzincan’da vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Erzincan’da 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında belediye önündeki meydanda tören düzenlendi. Kent protokolü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saatler 9'u 5 geçeyi gösterdiğinde siren eşliğinde vatandaşların 2 dakikalık saygı duruşunda bulunmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma” programı gerçekleştirildi.

ELAZIĞ’DA 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ TÖRENİ

Elazığ’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümü nedeniyle anma programı gerçekleştirildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 83. yılı nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da resmi tören ve program düzenlendi. Valilik binası önündeki Atatürk anıtında düzenlenen törene Vali Ömer Toraman, 8. Kolordu Kurmay Başkanı Hava Savunma Albay Ümit Karaorman, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, diğer protokol üyeleri, kurum müdürleri, gaziler, öğrenciler, emniyet ve askeri personel katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın ardından Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi salonunda programa devam edildi.

ULU ÖNDER ATATÜRK KARS’TA ANILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 83’üncü yıldönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

Atatürk’ü anma törenleri ilk olarak Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başladı.

Çelenklerin konulmasının ardından tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da, "Tİ" sesi ile birlikte Türkiye’nin kurtarıcısı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın ikinci yarısında ise Bayrak yarıya indirildi.

Program daha sonra Kültür Müdürlüğü Salonu’nda devam etti. Saygı Duruşu, 10. yıl Nutku banttan dinletilmesi ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Atatürk’ün biyografisinin okunması ve şiirler, Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabı, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerin dinletilmesiyle sona erdi.

Programa; Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Başsavcı Soner Aygün, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, kurum ve daire amirleri askeri personel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ARDAHAN'DA 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİĞİ

Ardahan'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Valilik binası önünde başlayan törende Atatürk Anıtı'na Valilik, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı çelengi bırakıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise iki dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Protokol üyeleri Valilik binası önünde saygı duruşunda bulundu.

Sirenlerin çalmasıyla Kongre Caddesindeki sürücüler de araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu.

IĞDIR’DA 10 KASIM ANMA TÖRENİ

Iğdır’da düzenlenen törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83’üncü yılında anıldı.

Iğdır Belediyesi önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende saat 09.05’te sirenler çaldı. Siren sesi ile yoldan geçen vatandaşlar, araç sürücüleri durarak saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra istiklal marşı okundu ve tören sona erdi.

Anma törenine, Vali / Belediye Başkan V. H. Engin Sarıibrahim, 5. Hudut Alay Komutanı P. Albay Ramazan Sedat Baş, il protokolü, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

MALATYA’DA 10 KASIM TÖRENİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yıl dönümünde Malatya 'da da anıldı.

Anma töreni Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı önündeki törene, Vali Aydın Baruş, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, protokol üyeleri, öğrenciler, gaziler, bazı parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk konulan törende Vali Baruş, anıt şeref defterini imzaladı.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte Atatürk Evini ziyaret etti. Battalgazi Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen program ile anma etkinlikleri sona erdi.

REKTÖR KIZILAY’DAN 10 KASIM MESAJI

 Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 10 Kasım mesajında, “Kurduğu Cumhuriyeti aklın ve bilimin ışığında daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını vurgulayan Rektör Kızılay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Kurduğu Cumhuriyeti aklın ve bilimin ışığında daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ruhu şad olsun.”

 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk panelle anıldı
 
‘Atatürk’ü hürmet ve rahmetle yâd ediyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltulular 10 Kasım etkinliklerinde buluştu
Ulu Önder Atatürk ebediyete intikalinin 83.yıl dönümü münasebetiyle Oltu’da ...
‘Atatürk her zaman bir yol gösterici olacaktır’
Yaşar, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını rahmet, minnet, ...
Türkkan'a bir tepki de Tunceli'den
Tunceli'de şehit ve gazi yakınları, İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de ...
 
Gakkoşlardan Türkkan'a sert tepki
Elazığ’da gaziler ve şehit aileleri, Bingöl'de şehidin ağabeyine küfreden ...
Van'da şehit ailelerinden Lütfü Türkkan’a tepki
Van’da gaziler ve şehit aileleri, Bingöl'de şehidin yakınına küfreden ...
Kılıç’tan Doğu Ekspresi açıklaması
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon ...
 
Aziziye’de kan bağışı seferberliği
Aziziye Belediyesi Kızılay Haftası’nda örnek bir kampanyaya imza attı. ...
Dumlu ‘Teknoloji Festivali’ne sahne oldu
Erzurum Yakutiye Belediyesi Gençlik Merkezi Teknoloji Kulübü tarafından ...
Büyükşehir’e davullu zurnalı teşekkür
Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı Yayla Dağı Mahallesi'nin yarım asırlık ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva